VyprVPN telah menjadi penyedia VPN komersil pertama untuk menerbitkan audit mendalam yang lengkap tentang perkhidmatannya.


Audit yang dijalankan oleh Leviathan Security Group (LSG) telah dijalankan untuk menunjukkan bahawa VyprVPN telah berjaya mengubah dasar kerahsiaannya - dan perkhidmatan yang mendasari - untuk menjadi perkhidmatan VPN selamat sifar.

Sehingga pengumumannya pada 29 November, pembekal VPN yang berpangkalan di Swiss diketahui menyimpan kayu sambungan sambungan selama 30 hari. Walaupun perkhidmatan VPN yang teguh (yang mengekalkan log sambungan untuk jangka waktu yang agak singkat) amalan pembalakan VyprVPN sentiasa dianggap sesuatu tanda hitam untuk perkhidmatannya.

Ini kerana kayu balak menghasilkan kelemahan dalam perkhidmatan VyprVPN. Membenarkan secara khusus untuk kemungkinan serangan korelasi masa (serangan waktu e2e).

Dalam langkah baru yang menarik ini, VyprVPN secara radikal mengetatkan dasar privasinya. Hasilnya adalah perkhidmatan VPN yang lebih selamat dan swasta yang meletakkan VyprVPN sejajar dengan VPN terbaik di dunia.

Tambahan lagi, terima kasih kepada audit yang telah diterbitkan bersama dengan dasar privasi yang lebih baik, para pelanggan VyprVPN dapat yakin bahawa semua data yang berkaitan dengan sesi VPN mereka benar-benar dihapuskan sebaik sahaja sesi berakhir - belum selesai!

Logo Audit

Tiada jaminan?

Masalah terbesar dengan perkhidmatan VPN komersial adalah sangat sukar untuk mengesahkan tuntutan mereka. Ini bermakna (sehingga sekarang) selalu ada tahap kepercayaan yang terlibat dalam penggunaan penyedia VPN komersial.

Terdapat beratus-ratus penyedia VPN komersial di pasaran, dan kenyataannya adalah bahawa banyak perkhidmatan tersebut mempunyai dasar-dasar yang cerdik dan amalan tidak selamat yang membuat mereka menggunakan sedikit judi.

Kepada kredit mereka, terdapat sekumpulan penyedia VPN yang ditubuhkan dan dipercayai pada umumnya, yang diketahui mempunyai dasar yang kuat dan rekod prestasi terbukti menyediakan privasi untuk pengguna mereka. Contohnya, seperti Akses Internet Swasta, misalnya, telah membuktikan tiada tuntutan mereka di mahkamah.

Sehingga kini, bagaimanapun, tiada VPN yang pernah menerbitkan audit terperinci mengenai keseluruhan perkhidmatannya. Oleh itu, audit VyprVPN sangat penting; ia benar-benar membezakannya daripada seluruh industri VPN.

Sudah tentunya, sebaik sahaja juruaudit keluar dari bilik, VyprVPN benar-benar berubah bagaimana mereka menjalankan pelayan mereka. Oleh itu, masih terdapat tahap kepercayaan yang terlibat (dan akan selalu ada dengan perkhidmatan VPN komersial).

Apa yang kita boleh katakan sekalipun, adalah bahawa ini adalah yang terbaik yang akan kita peroleh dan, secara realistik, kita tidak mempunyai sebab untuk meragui bahawa VyprVPN menjalankan VPN secara tepat seperti yang didapati oleh LSG semasa audit baru-baru ini.

OpenVPN VyprVPN

Tetapi tunggu, saya telah mendengar audit VPN terdahulu! Apa yang memberi?

Walaupun benar bahawa beberapa aspek VPN telah diaudit pada masa lalu, tiada penyedia VPN pernah menerbitkan audit mendalam tentang magnitud ini. Pada awal tahun 2017, OSTIF menerbitkan audit penyulitan OpenVPN. Walaupun ini berguna dan tidak menghasilkan kepercayaan pada protokol penyulitan VPN yang paling banyak dilaksanakan di pasaran, ia tidak menjamin bahawa penyedia sebenarnya melaksanakan protokol dengan selamat sendiri.

Pada tahun 2017, penyedia VPN Kanada TunnelBear membayar pelanggan VPNnya untuk diaudit untuk membuktikan bahawa ia menyediakan tahap penyulitan dan keselamatan yang ia iklankan. Walaupun ini dapat dipuji dan pasti membantu untuk meningkatkan kepercayaan pada platform mereka, ia masih tidak memberi jaminan tentang amalan pembalakan mereka.

Membenarkan LSG menganalisis pusat pelayannya, dan dengan menerbitkan audit penuh bermakna VyprVPN telah menaikkan bar. VyprVPN dimiliki oleh Golden Frog - sebuah konglomerat internet yang memiliki keseluruhan infrastruktur rangkaian VPNnya. Ini bermakna tiada ladang pelayan pihak ketiga terlibat dalam menyediakan perkhidmatan VPN kepada pelanggannya. Ini, bersama-sama dengan audit dan tiada dasar log menambah kredibiliti kepada privasi dan keselamatan perkhidmatan.

Yang pertama

Dengan audit menyeluruh dan komprehensif sekarang dalam domain awam, pelanggan VyprVPN adalah yang pertama untuk mendapat keuntungan kerana mengetahui perkhidmatan VPN mereka mempunyai tuntutan tiada log yang diverifikasikan dengan telus. Ahad Yokubaitis, Ketua Pegawai Eksekutif VyprVPN berkata:

"Dengan langkah ini, kami telah memperkuatkan misi teras kami."

"Kami bukan sahaja mahu menjadi peneraju teknologi dalam ruang VPN, mahu menetapkan standard tertinggi untuk mengendalikan data pelanggan. Kami mahu ini berfungsi sebagai panggilan untuk bertindak untuk syarikat VPN lain menjadi telus dan bertanggungjawab kepada pengguna mereka. "

Akhirnya, perlu diingat bahawa pada tahun lepas VyprVPN telah bekerjasama dengan Pusat Demokrasi & Teknologi untuk menghasilkan laporan "Isyarat VPN Boleh Dipercayai.".

Kami ingin mengucapkan tahniah kepada VyprVPN mengenai perubahan yang telah dibuat untuk perkhidmatannya. Tidak ada keraguan di dalam fikiran kita bahawa perubahan ini menjadikan VyprVPN suatu daya untuk diperhitungkan. Kami berharap VPN lain akan ikut serta, dan bukan hanya membayar audit menyeluruh mengenai platform mereka, tetapi juga menerbitkan keseluruhan audit untuk tujuan ketelusan.

Ingin mengetahui lebih lanjut? Lihat ulasan VyprVPN kami

kredit:, Anja W / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me