Ini adalah transkrip wawancara lisan yang saya lakukan dengan lelaki di IPVanish. Saya telah menyuntingnya untuk dibaca, tetapi bertujuan untuk mengekalkan nada perbualan chat kami.


Hai, terima kasih kerana bersetuju untuk berbual dengan saya. Bolehkah anda memperkenalkan diri anda dan menerangkan apa yang anda lakukan di IPVanish?

Jeremy: Pasti, saya Jeremy Palmer, Naib Presiden Produk dan Pemasaran. Saya menyertai syarikat itu hampir tiga tahun lalu. Saya bermula di jabatan Pemasaran yang membantu IPVanish mengembangkan saluran affiliate kami. Baru-baru ini, dalam beberapa bulan terakhir, saya telah berpindah ke peranan tumpuan produk, juga, membantu membentuk arah produk IPVanish.

Jeremy Palmer 2

Josh: Saya Josh Tway, Ketua Arkitek VPN. Saya telah bersama syarikat itu selama hampir lapan tahun sekarang. Saya telah memakai banyak topi selama bertahun-tahun, dan telah beralih lebih ke peranan lelaran produk untuk IPVanish. Saya harus menambah bahawa saya telah membangunkan beberapa versi pertama dari kedua-dua aplikasi Mac dan iOS kami untuk IPVanish.

Bolehkah anda memberitahu saya sedikit tentang IPVanish sebagai syarikat - bagaimana, kapan dan mengapa ia terbentuk?

Jeremy: Asal-usul IPVanish benar-benar kembali ke 2001-2002. Ia bermula dengan sebuah syarikat bernama Highwinds Network Group, yang bermula dalam industri Usenet. Ia memiliki banyak jenama besar dalam kategori Usenet, termasuk Usenet Server dan News Hosting dan lain-lain.

Pada tahun 2008 Highwinds Network Group memanfaatkan infrastruktur yang mereka gunakan untuk Usenet untuk melancarkan Rangkaian Pengiriman Kandungan (CDN). Kembali pada tahun 2012, kami memutuskan untuk memanfaatkan infrastruktur rangkaian kami (sekali lagi) untuk melancarkan perkhidmatan VPN bertaraf dunia.

Itulah ketika Josh dan beberapa orang lain dari pasukan kejuruteraan kami berkumpul dan membentuk konsep produk pertama untuk IPVanish. Jadi ia kembali ke 2012. Josh - mungkin anda boleh mengambil alih dan bercakap tentang hari-hari awal IPVanish dan di mana kita hari ini?

Josh: Kami melancarkan aplikasi Windows pada mulanya, dan kemudian tidak lama selepas saya diminta untuk membangunkan apl Mac.

Pada mulanya, kami hanya menyokong L2TP, PPTP, dan OpenVPN terhad. Senang melihat banyak yang kita telah berkembang. Fast forward beberapa tahun dan kerja yang boleh kita lakukan dengan OS yang berbeza telah benar-benar berkembang, dan negara-negara yang kita dukung telah berkembang, dan apa yang kami tawarkan telah berkembang.

Sungguh luar biasa untuk dilihat dan telah lama berlalu. Tumpuan keselamatan dalam industri telah berkembang, seperti keperluan untuk memastikan pelanggan kami selamat. Kami kini menyokong IKEv2, OpenVPN, OpenVPN Scramble. Kami masih menyokong PPTP untuk pelanggan warisan

Jeremy: Satu perkara yang saya akan katakan tentang PPTP adalah bahawa kami secara teknikalnya menyokongnya untuk pelanggan yang lebih suka (untuk kegunaan tertentu). Tetapi kami pastinya tidak mengiklankannya, dan kami tidak mencadangkannya kepada mana-mana pelanggan kami. Kami jelas cuba untuk mendapatkannya pada protokol yang lebih selamat dan terkini.

Josh: Ya, ia hanya ada kerana sesetengah pelanggan masih mahu menggunakannya. Tetapi ia telah berubah dengan menarik kepada asas pelanggan yang lebih besar.

Jeremy: Saya rasa kita sampai kepada 1000+ pelayan sekarang di 60+ negara, dan saya tidak pasti mengenai jumlah bilangan lokasi seperti yang berubah dari minggu ke minggu! Jadi ya, kami telah mengalami pertumbuhan yang besar sejak beberapa tahun yang lalu dan ia menjadi perjalanan yang menyeronokkan!

Apa yang anda fikir menawarkan IPVanish yang membezakannya daripada perkhidmatan VPN yang lain?

Jeremy: Saya fikir pembeda nombor satu antara kami dan rangkaian lain di luar sana adalah kita memiliki dan mengendalikan 90% rangkaian kita. Kami mempunyai titik kehadiran kita sendiri (POPs) di mana kita mengawal rak dan timbunan (konfigurasi lengkap). Ini membolehkan kami mengoptimumkan kelajuan, mengoptimumkan privasi dan keselamatan.

Saya tahu anda (ProPrivacy.com) baru-baru ini telah melancarkan ujian kelajuan baru yang secara konsisten menilai kami dalam tiga teratas, dan sering kali teratas pada pelbagai ujian. Oleh itu saya fikir bahawa kelajuan, privasi, dan keselamatan operasi rangkaian kita sendiri adalah yang benar-benar membezakan kita.

Terdapat sebab teknikal yang saya katakan bahawa kita memiliki 90% rangkaian kita dan bukannya 100%, dan itu adalah supaya kita boleh menawarkan lokasi tertentu kepada asas pelanggan kami. Contohnya, tidak semestinya kita berwaspada untuk membuka pusat data atau POP di Albania.

Tetapi ada pembekal lain di mana kita boleh menyewa perkakasan dari infrastruktur kita. Di sinilah 10% lagi trafik rangkaian kami, dan di mana ia dikawal.

Josh: Kami pasti lebih suka melakukan rangkaian kita sendiri, pusat data kita sendiri, dan pelayan kita di mana sahaja mungkin. Tetapi seperti yang dikatakan Jeremy, tidak selalunya secara teknikal mungkin berada di tempat. Tetapi pelanggan menuntutnya, jadi kami memberikan apa yang mereka perlukan.

Saya bukan satu-satunya yang telah bersama IPVanish sejak awal lagi. Terdapat kumpulan ketat kami yang benar-benar berdedikasi pada apa yang kami lakukan dan apa yang kami sediakan. Saya rasa itulah yang membezakan kita, sebenarnya kita benar-benar peduli dengan apa yang kita lakukan.

Jadi hanya untuk menjelaskan: apabila anda mengatakan bahawa anda memiliki rangkaian anda sendiri, adakah anda bermaksud bahawa anda memiliki pelayan VPN anda sendiri?

Jeremy: Ya, dan kita mempunyai tulang belakang besar yang kita leverage juga - rangkaian serat sebenar.

Saya tidak sedar sepenuhnya. Saya tahu VyprVPN mempunyai sesuatu yang serupa.

Josh: Mempunyai sejarah dengan Kumpulan Highwinds Network sangat berguna. Kami menghabiskan bertahun-tahun mengembangkan rangkaian gentian kami dan kami ingin menggunakannya apabila kami boleh! Ia sesuatu yang membezakan kami, kerana banyak pesaing kami menggunakan pelayan maya atau pelayan fizikal pajakan, dan kebanyakan mereka tidak mempunyai tulang belakang internet untuk memanggil mereka sendiri.

Itu hebat! Anda menyebut IKEv2 yang anda gunakan. Bolehkah anda memberitahu saya sedikit lebih mengenainya?

Josh: Itu satu keseronokan apabila ia diumumkan di WWDC 2014. Apple akan menyokong sambungan VPN asli di iOS. Saya kebetulan berada di sana, dan begitu belajar lebih awal mengenai apa yang berlaku. Oleh itu saya dan salah seorang pengarah internet kami, jurutera sys Zeph Gillen menghabiskan beberapa bulan musim panas yang benar-benar berjuang dan memikirkan kerja dalaman IKEv2.

IPVanish Josh Tway

Setakat yang saya khawatir, IKEv2 bukan teknologi matang dalam OpenVPN yang sama. Ia belum diuji terhadap NSA dengan cara yang sama. Apa pendapat awak ini?

Josh: Ia adalah teknologi yang semakin berkembang, dan terdapat banyak RFCs dan ulasan komuniti yang menyeluruh untuk protokol yang mendasari. Apple sendiri meletakkannya ke depan sebagai nombor satu untuk merangkum seluruh lapisan TCP - hanya untuk memecahkan firewall apabila UDP disekat jenis perkara.

OpenVPN didasarkan pada bagaimana pun orang mahu melakukannya, sedangkan IKEv2 adalah protokol yang jelas yang mempunyai standard back-end. Itu sangat bagus kerana sesiapa sahaja boleh melaksanakan perisian untuk melakukan protokol itu sendiri.

Oleh itu, semasa ia semakin berkembang, orang masih memikirkan cara mengkonfigurasinya. Saya fikir perisian seperti strongSwan perlu belajar bahawa mungkin mereka tidak mempunyai beberapa perkara yang betul pada skala. Tetapi ia pasti protokol matang - protokol itu sendiri adalah batu-pepejal.

Jeremy: Saya fikir dalam ujian kami, kami mendapati ia lebih baik daripada OpenVPN.

Josh: Ya, ia meniup OpenVPN keluar dari air dalam kebanyakan kes. Dan ada perkara yang boleh anda lakukan dengannya (saya tidak mahu mengatakan terlalu banyak kerana saya tidak mahu memberikan semua rahsia kita kepada pesaing!) Yang benar-benar boleh meningkatkan kecekapan. Sesetengah perkara yang jelas, seperti arahan untuk meningkatkan penyulitan, tetapi ada perkara-perkara lain yang kita cari lakukan untuk mempercepatkannya.

Dasar asas IKEv2 adalah IPsec, yang telah digunakan sebagai standard untuk masa yang sangat lama. Internet Key Exchange 2 (IKEv2) masih berada di atas pada tumpukan IPSec.

Ya, saya faham bahawa ia popular dengan VPN pada masa ini terima kasih kepada faedah prestasi yang meningkat, tetapi semakin tertanya-tanya bagaimana ia membandingkan dengan OpenVPN di depan keselamatan?

Josh: Untuk keselamatan, IKEv2 pastinya pilihan protokol saya, dan saya percaya ia lebih daripada saya mempercayai banyak perkara yang protokol-bijak. Pasti lebih daripada PPTP! Pasti lebih daripada L2TP. Dan saya akan pergi sejauh mengatakan bahawa pada kebanyakan sistem jika saya mempunyai pilihan antara OpenVPN dan IKEv2, saya akan pergi dengan IKEv2 setiap hari.

Jeremy: OpenVPN dapat membantu dalam keadaan di mana IKEv2 disekat - OpenVPN akan melewati port SSL standard (TCP port 443) dapat membawa anda ke sekelilingnya. Itulah sebabnya kami menawarkan kedua-dua protokol pada setiap pelanggan.

Tetapi kita lakukan, tentu saja, cenderung untuk pergi dengan yang lebih performant. Banyak pelanggan kami benar-benar mahukan VPN bertindak seperti sambungan internet biasa - mereka tidak mahu menjadi perlahan sama sekali. Kami mendapati bahawa IKEv2 semakin dekat dengan OpenVPN.

Saya fikir ia cukup adil. Terima kasih untuk wawasan! Jadi apa yang anda fikir adalah perkara yang paling penting yang perlu difahami oleh pengguna VPN?

Josh: Apabila anda tidak berada di VPN semua lalu lintas anda akan jelas. Banyak orang berkata, "Tetapi saya menggunakan HTTPS, jadi ia tidak begitu penting." Tetapi itu tidak.

Pembekal DNS yang berniat jahat boleh bermakna bahawa anda menggunakan laman web yang berbeza dari yang seharusnya anda lakukan, dan beberapa orang yang sangat mahir dalam serangan menengah boleh dikenakan biaya. Yang paling jelas, ISP anda masih log setiap pencarian yang anda lakukan untuk setiap hosting. Apabila anda menggunakan VPN ini tidak berlaku - anda lebih banyak privasi daripada menggunakan ISP anda.

Dan apabila anda menggunakan hotspot, sesiapa sahaja boleh mengenali lalu lintas itu. Oleh itu, anda perlu melindungi diri anda, dan anda boleh melakukan HTTPS salah sepanjang hari. Tidak setiap laman web melakukan HTTPS, dan ramai yang tidak melakukannya serta anda mungkin berfikir. VPN membantu melindungi pemindahan internet anda.

Oleh itu, adakah anda fikir terdapat perangkap bahawa pengguna VPN perlu sedar?

Jeremy: VPN adalah sebahagian daripada kerahsiaan privasi dan keselamatan anda, tetapi ia tidak lengkap. Adalah penting untuk menggunakan perkara seperti penyekat iklan dan untuk memahami apa VPN boleh dan tidak boleh lakukan untuk anda dalam hal mengekalkan privasi anda.

VPN adalah sekeping kritikal, dan dalam sesetengah kes sekeping yang paling penting, tetapi ia tidak lengkap. Saya fikir orang benar-benar perlu memahami bahawa tidak mahu dikenali 100% tidak mungkin, tetapi anda boleh mendapatkan cukup dekat jika anda menggunakan alat yang betul yang dikonfigurasikan dengan cara yang betul.

Malangnya, saya fikir orang kadang-kadang berasa tidak dapat dikalahkan, dan mereka perlu memahami bahawa anda adalah kuat seperti pautan paling lemah anda. Ini boleh menjadi backdoor dalam perisian anda atau kelemahan lain yang anda tidak fikirkan dari segi kebersihan privasi anda.

Saya fikir penting untuk mendidik diri anda dalam hal-hal privasi, dan untuk memahami peranan VPN supaya anda boleh melakukan yang terbaik untuk kekal dalam talian peribadi dan selamat.

Josh: Contoh yang baik dari perangkap itu muncul semasa perbualan dalaman semalam. Penyedia VPN lain di luar sana tidak akan bersenang-senang dengan mempunyai VPN lain pada sistem anda. Pada penghujung hari, VPN menyulitkan trafik anda - ia tidak dapat melindungi anda terhadap program lain yang menanti perhatian yang menghantar permintaan DNS ke tempat lain.

Jeremy: Dan jika anda log masuk ke Facebook semasa di VPN, cukup jelas siapa anda! Ia juga akan mengikuti anda. Oleh itu, saya fikir amalan terbaik adalah dari segi menggunakan tetingkap inkognito dan penyekat iklan. Dalam kombinasi dengan VPN, ini akan membawa anda 95% jalan di sana.

Oh, dan waspadalah cip GPS pada peranti mudah alih anda. Sekiranya anda berkata "ya, saya akan membenarkan akses ke lokasi saya," maka VPN tidak akan melindungi anda.

Saya rasa sebahagiannya menjawab soalan saya yang seterusnya, tetapi saya akan bertanya juga: Saya selalu memikirkan VPN sebagai alat penting dalam peti keselamatan dalam talian dan keselamatan dalam talian saya. Apa alat lain yang anda cadangkan pengguna VPN di dalamnya?

Josh: Pengurus kata laluan untuk satu. Seperti yang saya katakan, anda hanya selamat seperti pautan paling lemah anda, dan orang menggunakan kata laluan tidak selamat dan kata laluan yang sama berulang kali. Ini sangat buruk jika beberapa laman web mempunyai kata laluan anda dan salah satu daripada mereka dilanggar.

Oleh itu pengurus kata laluan adalah penting, kerana kita perlu menggunakan kata laluan yang lebih selamat dan bukan yang sama. Juga menggunakan penyekat iklan moden, dan hanya menjadi pemerhati. Berhati-hati untuk apa-apa yang kelihatan mencurigakan.

Jeremy: Saya telah menggunakan pelayar Brave dan Firefox Focus (lihat 5 Paling Aman Pelayar) agak sedikit untuk pelayaran peribadi saya. Dan saya cadangkan menggunakan mod Inkognito dalam mana-mana penyemak imbas.

Saya lebih suka Firefox dalam mod inkognito untuk kegunaan setiap hari, tetapi telah bereksperimen dengan Browser Pantas, yang menghalang penjejakan secara lalai. Saya fikir mempunyai penyemak imbas yang baik dan tetapan yang baik pada penyemak imbas anda pergi jauh.

Untuk e-mel saya menggunakan ProtonMail untuk apa yang saya perhatikan e-mel peribadi saya. Kami juga mempunyai e-mel korporat kami sendiri, sudah tentu, tetapi saya fikir untuk e-mel yang disulitkan akhir-ke-akhir ProtonMail cukup bagus.

Dan isyarat, tentu saja, yang saya tahu anda telah menulis secara meluas mengenai laman web anda.

Josh: Ya, saya fikir Sinyal adalah peribadi secara peribadi. Juga berhati-hati dengan enjin carian. Google memberikan hasil yang hebat, tetapi anda akan dijejaki. Jadi mungkin menggunakan DuckDuckGo sebaliknya.

Sejuk. Jadi ... IPVanish adalah perkhidmatan berasaskan AS. Kami tahu bahawa NSA dan ilmunya adalah misi untuk mengintip segala-galanya dan semua orang, tanpa mengira sama ada mereka warga negara AS atau tidak. Apa yang anda fikir implikasi ini adalah untuk perkhidmatan VPN seperti anda?

Jeremy: Saya fikir perkara yang paling penting untuk difahami adalah bahawa NSA bekerja dengan kerjasama negara-negara di seluruh dunia. Jadi jangkauannya jauh melebihi sempadan Amerika Syarikat. Anda perlu sedar bahawa perisian dan perkakasan anda - seni bina teras kotak anda - boleh dikompilasi atau dilanggar pada bila-bila masa.

Ini bukan hanya untuk NSA - terdapat juga penggodam yang mungkin dapat mengakses data tersebut. Oleh itu, kami telah merangka senibina kami sedemikian rupa sehingga sekiranya kotak dikumpulkan, tiada rekod atau apa-apa lagi yang boleh menjejaskan privasi pengguna kami yang disimpan di dalamnya.

Saya fikir dengan NSA terdapat lebih banyak ketelusan tentang apa yang sedang berlaku dengan kerajaan AS daripada yang mungkin berlaku di negara lain. Hanya kerana NSA telah dalam berita itu tidak bermakna bahawa setiap negara lain tidak mempunyai organisasi kerajaan melakukan sesuatu yang sangat serupa.

Dan mereka mungkin mempunyai sedikit proses dan langkah yang perlu untuk mendapatkan maklumat. Perkara NSA mungkin pemasaran yang lebih buruk untuk Amerika Syarikat, walaupun ia telah terlalu sibuk dan tidak terlalu menghormati privasi.

Tetapi pada masa yang sama, ia mendorong orang ramai untuk produk kami. Ini adalah perkara yang baik kerana ia menunjukkan bahawa orang benar-benar peduli terhadap privasi mereka dan akan berusaha keras untuk melindunginya.

Josh: Kami cuba terus mendahului permainan. Sebahagian daripada pekerjaan itu memikirkan bagaimana kita dapat menangani sebarang ancaman yang berlaku ke depan.

Jeremy: Sebaik sahaja bit dan bait mula mengembara ke sempadan, NSA menggunakan sesiapa pun kaedah dan cara mereka perlu mencuba menyusupnya. Jadi saya fikir berada di luar AS memberikan rasa aman palsu. Jika anda berada di Ireland anda mungkin berfikir bahawa Ireland melindungi privasi dan supaya anda boleh melakukan perkara-perkara tanpa dijejaki .... Saya rasa itu naif.

Josh: Itu adalah titik keseluruhan PRISM, di mana kita mempunyai prisma yang sebenarnya membelah trafik pada kabel gentian optik AT&T di sini di New York. Mereka hanya membersihkan semuanya. Sesetengah orang akan mengatakan bahawa "Saya tidak menggunakan AT&T, jadi tidak ada masalah, "atau" Saya di luar negara, jadi tidak ada masalah, "tetapi kebenaran adalah data anda melalui suis itu dan sedang diduplikasi. Jadi mereka mempunyai rasa aman palsu.

Pada penghujung hari, kami melindungi pengguna sebaik mungkin, tetapi tidak ada yang sempurna. VPN membantu, tetapi berhati-hati dan melindungi diri anda.

Di Amerika Syarikat, FCC telah membunuh netraliti bersih dan membenarkan ISP menjual data pelanggan mereka kepada rakan pengiklanan. Saya rasa bahawa ISP akan mengambil pendekatan perlahan-perlahan-perlahan untuk mengambil kesempatan daripada perubahan ini untuk mengelakkan kemarahan orang ramai. Apabila mereka melakukannya, VPN akan menjadi alat yang paling penting untuk memelihara privasi dan mencegah diskriminasi trafik.

Adakah anda fikir Amerika akan melihat ledakan dalam penggunaan VPN? Dan jika demikian, bagaimana anda berfikir ISP akan bertindak balas?

Jeremy: Semua orang di syarikat kami mengambil berat tentang kebebasan internet. Kami cuba melobi, kami cuba menjadi aktivis dan bekerja dengan komuniti tempatan dan nasional kami, untuk menghentikan perkara ini daripada berlaku. Semua perkara ini telah membantu perniagaan kami, tetapi ini bukan apa yang kami cari.

Kita lebih suka mempunyai industri dan perniagaan di mana orang tidak memerlukan kita untuk mendapatkan blok ISP atau mencegah ISP daripada mengintip mereka. Tetapi malangnya, itulah caranya. Dan ia telah mendorong orang ramai ke perniagaan kami dalam bilangan rekod sepanjang 18 bulan yang lalu. Kami telah melihat peningkatan mendadak pelanggan kerana ISP mengintip dan isu netraliti bersih.

Adakah anda fikir mungkin terdapat tindak balas terhadap VPN oleh ISP kerana ini? Sekarang bahawa tiada undang-undang netraliti bersih, contohnya, ISP hanya boleh menyekat atau mempercepatkan semua lalu lintas VPN.

Jeremy: Anda membawa sesuatu yang menarik. Saya dapati bahawa sesetengah rangkaian WiFi awam menggunakan sesuatu seperti OpenDNS, yang menghalang IPVanish dan sekumpulan VPN lain. Oleh itu, tidak masuk akal jika ISP fikir mereka kehilangan bahagian trafik ke VPN, bahawa mereka secara teori dapat menyekat akses kepada kami.

Kami telah membuat rancangan untuk mengelakkan senario tersebut. Tetapi ia adalah realiti sejuk bahawa ISP adalah POP pertama (titik kehadiran) ke internet, dan jika mereka mempercepatkan kita yang akan memudaratkan perniagaan kita.

Kami sememangnya berusaha untuk memastikan perkhidmatan kami tersedia kepada mereka yang memerlukannya.

Josh: Ada cara untuk cuba memastikan sambungan kami lebih baik, untuk membolehkan berjuta-juta pengguna kami terus menggunakan perkhidmatan kami walaupun ISP mula mendekati kami.

Jeremy: Untuk menjadi benar-benar jujur, saya fikir ini adalah idea yang dahsyat. Saya tidak fikir ia senario yang mungkin. Akan ada banyak tindakan undang-undang dan banyak proses yang sewajarnya sebelum sesuatu seperti ini sebenarnya boleh mula menjejaskan kemampuan kita untuk melakukan perniagaan.

Walaupun saya fikir ada peluang terpencil seperti yang boleh terjadi, saya tidak fikir ia adalah kebimbangan utama untuk perniagaan sekarang.

Josh: Saya rasa kebimbangan segera mungkin ISP yang menjual data pelanggan, dan VPN akan melindungi dari itu.

Jeremy: Terdapat juga beberapa tamparan yang kuat dari kedua-dua pihak Kongres untuk cuba membatalkan pemansuhan netraliti bersih baru-baru ini.

Josh: Kami hanya satu undi sahaja dari melakukan itu.

Jeremy: Kami bercakap tentang bulan atau bahkan beberapa tahun sebelum beberapa perkara ini mula berlaku, jadi saya optimis jangka panjang. Saya fikir pada akhir hari ia akan menjadi kurang perhatian.

Josh: Beberapa negara telah mengambil sikap terhadapnya, cuba untuk menguatkuasakan neutraliti bersih dengan mengatakan kepada ISP bahawa jika mereka mahu kontrak Kerajaan Negeri, ISP tidak perlu mendaptkan pengguna dan barangan seperti itu. Contohnya California dan New York.

Apakah pandangan anda mengenai keadaan privasi dalam talian global? Adakah ia semua azab dan kesuraman, atau adakah anda melihat beberapa trend positif??

Jeremy: Saya mula melihat beberapa trend positif di Eropah. Saya tidak semestinya berfikir GDPR adalah satu perkara yang baik, tetapi saya rasa apa yang diwakilinya adalah pengiktirafan oleh kedua-dua orang dan kerajaan bahawa privasi pengguna internet adalah penting, dan kita memerlukan langkah-langkah untuk melindunginya.

Mereka mungkin berjalan dengan cara yang salah, tetapi saya fikir hanya pengakuan bahawa perkara-perkara telah pergi terlalu jauh dengan Facebook dan Google, dan maklumat itu kekal online selamanya, adalah penting.

Saya fikir ia adalah satu perkara yang baik bahawa mereka mengambil langkah-langkah untuk meningkatkan privasi pengguna, walaupun ada niat yang baik tidak begitu terfokus. Jadi saya optimistik jangka panjang, terutama di beberapa kawasan Barat.

Terdapat banyak lagi yang perlu dikhuatiri apabila ia datang kepada rejim penindasan, seperti kebanyakan orang di Timur Tengah, atau China. Saya rasa penambahbaikan akan menjadi proses perlahan yang mungkin mengambil masa beberapa dekad (bukan tahun) untuk benar-benar berehat.

Tetapi saya rasa langkah jangka panjang akan diambil, terutamanya oleh warganegara, untuk melindungi privasi pengguna.

Josh: Saya rasa hanya pertumbuhan industri VPN secara keseluruhan benar-benar menunjukkan bahawa orang tidak sedar. Jika anda mula mengambil kebebasan mereka atau mula mengintip mereka, mereka berkata "Saya tidak suka itu," dan "Saya tidak mahu disekat." Orang seperti kebebasan internet mereka.

Saya fikir orang lebih mengetahui tentang apa yang sedang berlaku, dan pendedahan kepada beberapa perangkap boleh menyebabkan perkara menjadi lebih baik dalam jangka panjang. Ini menjadikan saya sangat optimis.

Apakah fokus utama anda sebagai perniagaan dan di mana anda melihat IPVanish dalam 3 tahun akan datang?

Jeremy: Membuat privasi gambar lengkap, dan VPN menjadi salah satu alat, di mana kita boleh memulakan perbualan seterusnya. Terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan melalui penyemak imbas, seperti penyekatan iklan, tingkah laku pelayar dan konfigurasi penyemak imbas, yang dapat membantu menjadikan pengguna lebih peribadi dan terjamin.

Apa yang cuba dilakukan IPVanish, secara strategik, adalah untuk menjadi lebih banyak syarikat privasi bulanan. Kami sedang mencari penyelesaian dan teknologi yang akan melindungi pengguna daripada setiap vektor serangan berpotensi. VPN adalah salah satu daripada aspek kritikal (dan) kritikal, tetapi ada cara lain yang boleh didedahkan oleh privasi orang.

Untuk tujuan itu, produk yang kami usahakan untuk membangunkan tahun ini dan selama dua tahun akan datang diharapkan dapat memberikan lebih banyak perlindungan 360 darjah.

Josh: Kami juga menyiasat bagaimana menyediakan penyulitan terbaik untuk pelanggan kami sambil menawarkan kelajuan terbaik. Bukan hanya peranti pengguna, ia juga pemprosesan di hujung pelayan. Kami sentiasa mencari jalan untuk memperbaiki keadaan ini dengan protokol penyulitan yang berbeza dan secara umumnya meningkatkan tumpuan dari apa yang kita lakukan.

Jeremy: Matlamat akhir adalah untuk VPN untuk beroperasi di latar belakang supaya anda tidak tahu ia berada di sana - komputer anda sama cepat, tetapi anda mempunyai faedah tambahan privasi dan keselamatan. Itulah yang kita bergerak ke arah setiap hari.

Josh: Sesetengah pengguna menikmati penalaan ini dan tetapan itu, tetapi banyak pengguna hanya ingin meningkatkan privasi dan keselamatan mereka. Mereka tidak tahu banyak tentang bagaimana VPN berfungsi, dan tidak peduli. Mereka hanya mahu ia berfungsi! Oleh itu, kami cuba mengurangkan interaksi pengguna untuk meningkatkannya.

Jika setiap daripada kamu diberikan satu kehendak, apa yang akan menjadi dan mengapa?

Josh: Di bahagian atas kepalaku, saya ingin lebih banyak keupayaan untuk menyerap pengetahuan dan mempunyai lebih banyak jam dalam sehari untuk berbuat demikian. Alasannya adalah harapan - pengetahuan yang baik dan menjadikan semuanya lebih baik untuk semua orang.

Jeremy: Saya ingin anak-anak saya membesar di dunia yang lebih baik daripada dunia yang saya dewasa. Saya tahu itu sangat umum, tetapi saya mempunyai tiga anak dan ia boleh menjadi dunia yang sangat menakutkan di luar sana.

Terima kasih kerana meluangkan masa untuk bercakap dengan saya. Saya fikir itu satu temu bual yang hebat! Adakah terdapat apa-apa lagi yang anda ingin tambah?

Jeremy: Saya hanya ingin mengatakan bahawa kami menghargai peluang untuk bercakap dengan anda. Kami adalah peminat besar ProPrivacy.com. Ia adalah salah satu laman web pertama yang kami terjumpa ketika pertama kali memasuki industri ini, dan kalian telah menjadi juara besar privasi dan keamanan.

Saya fikir anda telah mengambil perhatian yang sangat baik (terutamanya baru-baru ini) untuk menghapuskan beberapa penipuan yang telah mencari jalan ke laman web lain. Sebagai contoh, ujian ujian baru anda menunjukkan cara mereka bekerja dan menunjukkan hasil dengan cara yang tidak berat sebelah.

Saya fikir ini adalah perkara yang benar-benar positif untuk industri, dan berharap laman web lain bergerak ke arah yang sama.

Josh: Saya menyukai berita terkini privasi dan kebebasan internet di sana, yang telah saya lakukan selama beberapa bulan terakhir. Ia seolah-olah memberikan pandangan yang lebih tidak adil dan objektif.

Terima kasih, kata-kata ini sangat baik! Dan terima kasih lagi untuk temuduga.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me