PureVPN adalah penyedia VPN terkini untuk membuka buku-buku mereka kepada pihak ketiga, mengupah firma keselamatan Altius IT untuk mengaudit tuntutan tidak log.

Semasa audit, Altius IT memeriksa PureVPN untuk memastikan tiada log disimpan berhubung aktiviti pelayaran pelanggan, log sambungan, IP VPN yang diberikan, alamat IP yang berasal dari pengguna, masa sambungan, sejarah pelayaran, laman web yang dikunjungi, lalu lintas keluar dan pertanyaan DNS.

Altius IT juga menganalisis dokumen infrastruktur rangkaian PureVPN, konfigurasi sistem, dan fail log sistem untuk mengesahkan tiada tuntutan pembalakannya. Berikutan penyempurnaan audit, Altius IT meneruskan rekod untuk menyatakan secara rasmi bahawa ia telah memberi PureVPN tagihan kesihatan penuh, menyatakan bahawa ia:

Tidak menemui apa-apa bukti konfigurasi sistem dan / atau fail log sistem / perkhidmatan yang secara bebas, atau secara kolektif, boleh menyebabkan mengenal pasti orang tertentu dan / atau aktiviti orang itu apabila menggunakan perkhidmatan PureVPN.


Altius IT

Pada 2018, selepas berita bahawa PureVPN telah membantu FBI menyelesaikan satu jenayah dengan menyediakan log sambungan untuk pelayannya, firma itu memutuskan untuk menukar dasar pembalakannya menjadi log kosong.

Walaupun kes di mana PureVPN membantu FBI untuk melakukan serangan korelasi masa sangat disasarkan - dan di mata kita tidak terlalu mencemarkan reputasi - ia sentiasa merupakan langkah positif untuk mana-mana VPN untuk memutuskan untuk menjadi tidak ada perkhidmatan log.

Kini, PureVPN telah mengambil tuntutan-tuntutan tidak log ke peringkat seterusnya, dengan mendapatkan kelulusan bebas bahawa dasarnya adalah ketat air. Audit meletakkan PureVPN dalam liga dengan minoriti VPN komersial yang telah dicabut dari poket mereka sendiri untuk mendapatkan khidmat mereka yang disahkan oleh juruaudit bebas.

Bercakap mengenai pengauditan itu, PureVPN memberitahu ProPrivacy.com bahawa ia berharap hasilnya akan memberi keyakinan kepada penggunanya dalam perkhidmatan:

"PureVPN mempunyai sejarah yang menunjukkan Pelanggan Terpacu dalam semua yang kita lakukan dari dasar teras kami untuk permintaan permintaan kepada inovasi. Perkara yang sama telah ditunjukkan berkali-kali oleh penulisan kepimpinan kami kepada pelanggan, merindukan maklum balas yang pertama untuk membaca setiap maklum balas dan e-mel yang bertindak balas. Perjalanan kami dari log tidak melayari ke Zero-log tidak berbeza. Kami bangga kerana diumumkan penyedia VPN pertama yang mencapai pematuhan GDPR penuh oleh suara-suara terkemuka Industri, termasuk CNET, dan mempunyai Dasar Privasi yang begitu komprehensif sehingga ia tidak dapat ditandingi sehingga kini. "

Keputusan PureVPN untuk menjadi perkhidmatan sifar log meletakkannya sejajar dengan pembekal VPN terbaik di pasaran. Dan, disebabkan harga langganan PureVPN, ia berfungsi untuk menjadikan perkhidmatan ini sangat kompetitif. Tidak dapat dinafikan bahawa ia adalah salah satu daripada beberapa perkhidmatan yang telah meningkatkan perkhidmatannya secara besar-besaran sejak beberapa tahun yang lalu.

Komitmen terhadap privasi

VPN tidak log tidak pernah mempunyai data yang terletak pada pelayannya yang berpotensi kemudian akan diserahkan kepada pihak berkuasa - jika mereka didekati dengan waran. Dan, kerana pangkalan PureVPN di Hong Kong dianggap tidak invasif dari segi pengawasan; PureVPN kini boleh dipertimbangkan lebih banyak dari semua segi dari segi privasi. PureVPN memberitahu kami:

"Audit ini adalah satu siri langkah yang kami ambil untuk mengukuhkan lagi komitmen kami terhadap privasi yang benar. Selain menjadi yang pertama untuk mematuhi GDPR dan mempunyai Dasar Privasi yang paling telus, PureVPN adalah penyedia pertama dan pertama untuk mempunyai program limpah bayar berbayar awam di mana 90,000 komuniti peminat topi putih yang berterusan menguji dan menguatkan perkhidmatan kami. Kami berusaha siang dan malam untuk memberikan lebih banyak nilai kepada jutaan pelanggan di lebih 120 negara yang mempercayai keselamatan dan privasi mereka dengan kami. "

Walaupun di sini di ProPrivacy.com kami mengakui batasan jenis audit ini - iaitu hanya audit perkhidmatan pada gambar tertentu pada masa - kami juga memahami bahawa ini adalah cara terbaik untuk penyedia VPN untuk menambah mil dan membuktikan keberkesanan dan komitmen mereka terhadap privasi pengguna.

Di sini di ProPrivacy.com, kami memuji PureVPN untuk membuat usaha untuk membuktikan dasar pembalakannya melalui audit bebas. Kami berharap lebih banyak VPN akan mengikuti langkah PureVPN, NordVPN, VyprVPN, dan TunnelBear VPN ke hadapan. Tidak semestinya cara yang lebih baik untuk meningkatkan reputasi industri VPN daripada membuka perkhidmatan kepada audit pihak ketiga yang ternama secara teratur. PureVPN mengulas:

"Kami menilai puluhan sebelum memilih Altius IT kerana kelayakan mereka dan pangkalan pelanggan profil tinggi. Selain itu, kami menjalankan banyak audit kecil sebelum ini dan kami akan meneruskan perjalanan kami ke arah mendapatkan diaudit dari institusi bebas dan bereputasi. PureVPN percaya audit itu adalah proses yang berterusan, dan ia perlu dilakukan selepas selang waktu yang baik untuk memastikan pengguna perkhidmatan menjanjikan. "

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me