Mozilla dan ExpressVPN telah mengumumkan perkongsian baru di mana pengguna aplikasi Firefox Lite yang baru dijenamakan Mozilla akan ditawarkan percubaan percuma 7 hari bagi perkhidmatan VPN yang popular. Tawaran ini akan dibuka kepada pengguna Mozilla Lite di India, Indonesia, Thailand dan Filipina.


Tidak seperti perkongsian serupa yang diumumkan baru-baru ini antara Mozilla dan ProtonVPN, yang merupakan "percubaan" jangka pendek yang hanya tersedia kepada sekumpulan pengguna Amerika, ini adalah projek jangka panjang yang diperkenalkan kepada semua pengguna Firefox Lite di negara sasaran.

"Bersama-sama, kami akan menawarkan pengguna Firefox Lite percubaan percuma selama 7 hari ExpressVPN, membantu mereka mengamankan sambungan mereka dan memastikan data mereka tidak terdedah kepada mata palsu atau pelaku yang berniat jahat."

Menjelaskan keputusan untuk menyasarkan pengguna di daerah terpilih, Harold Li, naib presiden di ExpressVPN, memberitahu kami:

"Keempat negara ini adalah antara penduduk internet terbesar di dunia dan merupakan pasaran utama yang disasarkan oleh Mozilla dengan Firefox Lite pada masa ini."

Iklan Mozilla

Mozilla

Mozilla Foundation adalah organisasi bukan keuntungan yang paling terkenal untuk membangunkan pelayar Firefox sumber terbuka. Sebahagian besar pendapatannya berasal "cari royalti" dari Google, tetapi Mozilla baru-baru ini telah bereksperimen dengan cara untuk mempelbagaikan model pendapatannya.

Adalah wajar kita berfikir, untuk menganggap bahawa perkongsian dengan ExpressVPN adalah sebahagian daripada usaha ini.

ExpressVPN

ExpressVPN adalah perkhidmatan VPN yang fokus pada privasi yang berpusat di British Virgin Islands. Ia tidak menyimpan log yang mengacaukan privasi pengguna, menawarkan sokongan pelanggan 24 jam yang luar biasa, dan mempelopori idea jaminan wang balik tanpa jaminan selama 30 hari.

Ia menawarkan aplikasi untuk setiap platform utama, termasuk, tentu saja, Android (4.2+). ExpressVPN menggunakan penyulitan yang sangat kuat dalam semua aplikasinya untuk memastikan penggodam dan kerajaan yang berani. ExpressVPN menyelesaikan semua pertanyaan DNS itu sendiri, dan aplikasinya mempunyai perlindungan kebocoran DNS penuh dan membunuh suis untuk memastikan identiti sebenar pengguna tidak didedahkan di internet.

Charles Chen, Ketua Pembangunan Perniagaan, di Mozilla Asia menyatakan bahawa:

"Kami melihat VPN sebagai alat kritikal untuk keselamatan dan privasi internet. ExpressVPN menonjol untuk kerja perintis dalam pemeriksaan kebocoran. Kami dengan senang hati telah mewujudkan kerjasama yang begitu kuat untuk membawa tahap pengalaman web mudah alih yang selamat untuk pengguna kami. "

Perlu diingat bahawa ExpressVPN menawarkan percubaan percuma 7 hari kepada semua pengguna aplikasinya Android, tidak kira di mana ia berasaskan.

Firefox Lite

Firefox Lite adalah pelayar ringan yang direka khas untuk pasaran Asia. Penjenamaan semula Firefox Rocket, Firefox Lite hanya muat turun 3.5 MB dan mempunyai tumpuan yang kuat untuk meminimumkan penggunaan bandwidth.

Mod Turbo menapis iklan dan kandungan pihak ketiga yang lain dari laman web untuk mempercepat waktu memuat halaman dan untuk meminimalkan penggunaan data. Ia juga menawarkan keupayaan untuk menyelamatkan keseluruhan skrin untuk PDF untuk membaca di luar talian (bersama-sama dengan pautan web supaya pengguna boleh kembali ke laman web).

Pendapat ProPrivacy.com

Menggalakkan orang ramai untuk menggunakan VPN untuk keselamatan dan privasi mereka adalah perkara yang baik, jadi kami tidak mempunyai masalah dengan Mozilla menarik perkongsian strategik seperti ini, yang memberi manfaat kepada penggunanya dan mengurangkan pergantungannya pada Google untuk pendapatan.

ExpressVPN juga merupakan pembekal VPN yang hebat, dan salah satu dari sedikit di pasaran yang mempunyai infrastruktur yang diperlukan untuk mengendalikan kemasukan pelanggan baru dari pasaran yang sangat besar ini. Sesungguhnya, India, Indonesia, Thailand, dan Filipina dianggarkan mempunyai beberapa 729 juta pengguna internet digabungkan. Sekalipun sebilangan kecil orang ini mengambil Mozilla dan ExpressVPN atas tawaran mereka, maka pentingnya layanan VPN dapat skala kepada cabaran itu. Harold Li mengesahkan kepada kami bahawa ExpressVPN bersedia untuk ini:

"ExpressVPN telah berkembang dengan pesat sejak kami melancarkan pada tahun 2009, dan kami secara konsisten telah dapat menilai sumber dan infrastruktur kami untuk sentiasa mengekalkan kelajuan, kebolehpercayaan, dan perkhidmatan pelanggan yang terkemuka di industri. Kami yakin kami dapat menyokong pertumbuhan pengguna yang akan dibawa oleh perkongsian ini."

Satu-satunya kebimbangan kami adalah bahawa Firefox Lite jelas ditujukan kepada pengguna dalam pasaran membangun yang sering berjuang untuk mendapatkan jalur lebar data mudah alih. Langganan ExpressVPN berharga $ 12.95 sebulan (atau $ 6.67 sebulan jika langganan tahunan dibeli dengan perjanjian semasa yang kita khawatir ramai orang dalam demografi sasaran mungkin bergelut dengannya. Tetapi itu adalah perkhidmatan yang baik, jadi ia akan menarik untuk melihat apa yang pengambilan adalah Apabila kita meletakkan ini kepada Li, dia berkata:

"Apa yang kita lihat ialah pengguna di seluruh dunia semakin melihat privasi dan keselamatan dalam talian sebagai keperluan, dan sanggup membayar untuk melindunginya. Pada penghujung hari, ini adalah mengenai nilai yang boleh kami tawarkan, dan kami tahu dari bilangan pelanggan yang signifikan dalam semua empat pasaran pelancaran yang pengguna melihat nilai dalam ExpressVPN. "

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me