Peminat media sosial secara membuta tuli, blithely, atau rela membolehkan orang seperti Facebook, Instagram, dan Twitter menggunakan data mereka untuk membuat berbilion-bilion dolar. Mereka mendapat apa-apa sebagai balasan tetapi kepuasan mana pun datang daripada mendedahkan kehidupan mereka. Dalam sesetengah kes, meletakkan hidup terbuka untuk kemasyhuran segera menyebabkan sakit kepala. Ia sememangnya tidak memperkaya pengguna secara kewangan dari segi kewangan. Walau bagaimanapun, semua yang mungkin akan berubah.

Platform media sosial permulaan, Steemit, cuba membuang model lama di kepalanya. Sekiranya berjaya, ia boleh merevolusikan masa depan media sosial. Berbeza dengan gergasi media sosial yang disebutkan di atas, yang mengendalikan maklumat kami tanpa berkongsi keuntungan, Steemit melakukan sebaliknya. Ia memberi ganjaran kepada penggunanya dengan wang tunai yang sejuk dan keras dalam bentuk cryptocurrency.

Dengan berbuat demikian, laman media sosial yang inovatif memperbaiki program ganjaran di mana-mana yang ditawarkan oleh hotel, syarikat penerbangan, dan syarikat kad kredit. Rebat ini sebahagian daripada pembelian anda kepada anda secara tunai atau dalam mata. Walau bagaimanapun, anda perlu membelanjakan wang untuk mendapatkan kembali wang anda sendiri. Bayangkan persediaan di mana anda dibayar bukan untuk menghabiskan wang tunai yang sejuk, tetapi hanya untuk melakukan sesuatu yang telah anda lakukan secara percuma! Anda tidak akan mengumpul dolar atau euro, tetapi cryptocurrency yang disebut Steem sebaliknya.

Bagaimana Kerja Steemit?

Pada Steemit, setiap kali anda menyiarkan, mengulas, atau "suka," anda akan dibayar sebahagian kecil daripada Steem. Apabila anda telah mengumpulkan sekumpulan Steems, anda boleh mengembalikan mereka untuk mata wang normal. Sekiranya anda yakin tentang potensi penghargaan Steem, dengan harapan ia akan berada di sepanjang garis Bitcoin atau Ethereum, anda boleh memilih untuk memegang Steems anda. Ramai orang boleh memilih untuk pergi dengan cara ini kerana betapa mudahnya untuk mendapatkan Steems.

Pencipta Steemit dengan bangga berbangga,


"Steem adalah cryptocurrency pertama yang cuba untuk memberi ganjaran secara tepat dan telus ... [individu] yang membuat sumbangan subjektif kepada komunitinya."

Ia mempunyai peminat segera, walaupun dalam jumlah kecil. Walau bagaimanapun, ketika Steemit melancarkan pembayaran pertama pada bulan Julai 2016, kurang tiga bulan selepas pelancaran, ia mendapat perhatian yang serius. Pemain menumpuk masuk. Steemit mendapat minat walaupun anda dibayar di Steems, yang sebagai cryptocurrency yang baru tidak mempunyai nilai dijamin.

Kepercayaan pelabur di Steem telah diberi ganjaran. Nilai pelancaran melonjak dari awal $ 1.2 juta kepada $ 350 juta. Walaupun selepas menetap semula, ia telah merosot hampir $ 300 juta, yang bermaksud ia secara konsisten berada di antara 20 mata wang digital yang diniagakan. Tidak malu sama sekali. Apa lagi, sejak pelancaran lebih daripada $ 30 juta Steem telah diedarkan kepada lebih 50,000 pengguna, menurut laporan syarikat. Ini meletakkannya pada lintasan untuk menggulingkan model yang dibina oleh gergasi media sosial selama beberapa dekad penggunaan.

Kecemerlangan cryptocurrency dan paradigma perniagaan yang lain, Steemit melancarkan rangkaian sosial yang lain ke tahap yang besar. Tag yang paling popular termasuk perkara seperti fotografi, kehidupan, perjalanan, seni, dan, mungkin tidak mengejutkan, Steemit sendiri. Walau bagaimanapun, ia mempunyai sekurang-kurangnya satu perbezaan yang menarik - trolling - kerana insentif tunai. Pengasas bersama Steemit menjelaskan,

"Untuk pertama kalinya, ada peluang untuk melayari. Setiap detik yang seseorang menghabiskan trolling, mereka berpotensi merosakkan reputasi mereka dan menghalang diri daripada memperoleh Steem. "

Pengguna mengundi pada siaran anda, yang membantu menentukan pembayaran anda.

A Cryptocurrency untuk Misa?

Pengasas bersama Steemit adalah lemah dalam mengisytiharkan bahawa ia mudah untuk memasuki pasaran ini. Steem telah direka sebagai cryptocurrency untuk orang ramai, kerana halangan untuk kemasukan hampir tidak wujud.

Steemit seolah-olah saya seperti idea yang masa telah datang. Selama bertahun-tahun, mogul media sosial seperti Mark Zuckerberg telah menjadi kaya dengan mengewangkan maklumat sukarela anda. Apa yang anda mendapat sebagai balasan untuk kandungan yang anda hasilkan? Nada! Sebenarnya, beberapa pengguna platform media sosial tradisional mendapat lebih banyak daripada yang mereka tawarkan dalam bentuk kritikan, pencurian, dan kesan yang sama. Sekarang sekurang-kurangnya mungkin terdapat beberapa dolar untuk menjamin anda dan menjadi balsam untuk kebakaran anda.

Steem adalah cryptocurrency yang menikmati gelembung cryptocurrency. Ini bermakna walaupun anda cukup beruntung untuk mengumpulkan sekeping Steems dan menjadi kaya, kekayaan anda sama seperti mudah hilang. Walau bagaimanapun, anda telah menyiarkannya di atas platform lain tanpa prospek untuk memberi ganjaran. Platform tersebut membuat berbilion untuk orang lain. Kenapa tidak periksa Steemit keluar - apa yang awak kalah?

Kredit imej: Dengan nopporn / Shutterstock.com
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me