Ekonomi global telah menjadi satu sama lain seperti sebelum ini kerana Internet memupuk persaingan antarabangsa dan pasaran global yang bersatu. Pada masa lalu, harga barangan dan perkhidmatan banyak berbeza di kalangan negara-negara yang berbeza. Hari ini, harga di pasaran antarabangsa kurang berpola kerana persaingan global.


Tetapi disebabkan oleh undang-undang cukai import antarabangsa dan kadar tukaran mata wang, masih dapat mencari tawaran yang baik dengan membeli sesuatu dari negara lain - jika anda dapat mengakses pasaran asing, itu. Selain itu, banyak tapak e-niaga melaksanakan amalan-amalan yang menyentuh seperti stereng harga, di mana sebuah laman web akan mengesan negara mana pengguna berada, dan kemudian memilih produk dan perkhidmatan harga secara berbeza mengikut lokasi.

Dalam sesetengah kes, kemungkinan untuk menggunakan terowong VPN untuk menutup alamat IP dan lokasi global anda. Ini membolehkan anda membeli barangan pada harga asing. Produk digital adalah peluang paling mudah untuk penjimatan dengan terowong VPN kerana mereka hanya memerlukan muat turun dan kekurangan kos penghantaran. Yang berkata, terdapat barang-barang fizikal yang boleh dibeli lebih murah juga.

Mari kita lihat 10 perkara yang boleh dibeli lebih murah dengan terowong VPN. Sudah tentu anda perlu faktor dalam kos VPN, bagaimanapun, terdapat beberapa perkhidmatan VPN murah dan tawaran VPN.

 1. Permainan Wap

  Setiap pemain yang serius saya tahu (sebagai tambahan kepada ramai pemain kasual) telah mendengar Steam. Dan sesiapa yang menggunakan Steam tahu betapa menjengkelkan sekatan geografi. Seperti Microsoft dan Sony, Steam menyekat kandungan di rantau tertentu untuk tujuan kewangan dan pelesenan. Terowong VPN akan menyahsekat kandungan terhad ini, membolehkan pemain video untuk memuat turun permainan video lain yang tidak dapat diakses.

  Walau bagaimanapun, saya mesti mengeluarkan kata-kata yang berhati-hati: meneruskan risiko anda sendiri. Steam sedar bahawa sesetengah pengguna menggunakan sambungan proksi dan pelayan VPN untuk menghalang sekatan. Tidak ada jaminan bahawa Steam tidak akan mengharamkan akaun anda jika ia mengesan sambungan pelayan proksi. Yang berkata, ramai berpendapat bahawa ia lebih bernilai daripada risiko akaun yang dilarang, terutamanya jika Steam atau permainan tertentu tidak tersedia di rantau anda.

  Anda bukan sahaja dapat mengakses kandungan yang tidak tersedia di rantau tertentu, tetapi juga dijual dengan harga yang berlainan di pasaran antarabangsa yang berlainan. Untuk maklumat lanjut, jangan ragu untuk menyemak lima VPN terbaik untuk Steaming.

 2. Netflix

  Kandungan streaming adalah salah satu jenis kandungan yang paling ditapis dan geografi terhad di web, yang merupakan malu yang nyata memandangkan kandungan streaming atas permintaan telah menjadi norma. Pada zaman dahulu, kita terpaksa menyewa pita fizikal atau cakera, tetapi sekarang kita boleh mengakses kandungan televisyen dan filem dengan klik tetikus. Selagi kita hidup di rantau yang betul, itu.

  Apabila Netflix masih muda, ia hanya boleh didapati di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, dalam masa lalu, Netflix telah membuka pintu gerbangnya ke pasaran antarabangsa, dan terdapat di kebanyakan negara di seluruh dunia dengan beberapa pengecualian, seperti China. Tetapi ambil perhatian bahawa mana-mana kawasan tunggal di mana Netflix tersedia tidak mempunyai akses kepada kandungan yang sama seperti setiap rantau lain.

  Sebagai contoh, beberapa kandungan yang tersedia di satu negara tidak tersedia di negara lain. Sesetengah kawasan tidak mempunyai akses kepada Netflix sama sekali. Tidak menghairankan, Netflix mempunyai model penetapan harga yang berbeza untuk rantau yang berbeza. Sesetengah negara dikenakan caj lebih tinggi daripada yang lain. Sebagai contoh, Netflix berharga $ 10.99 USD di Amerika Syarikat, tetapi ia berharga $ 17.99 dalam AUD. Ini masih merupakan penjimatan harga yang ketara apabila anda faktor dalam kadar pertukaran! Simpan diri anda $ 7 sebulan sekarang dengan menggunakan VPN untuk Amerika Syarikat!

  Terowong VPN akan membantu memintas sekatan ini, tetapi seperti Steam, Netflix tidak suka pengguna membuka kunci kandungan mereka. Beberapa alamat IP penyedia perkhidmatan VPN disekat, tetapi Netflix tidak dapat memadamkan setiap alamat IP VPN kerana mereka berubah begitu kerap (pelayan baru datang dalam talian, blok alamat IP lain dipajak, dan lain-lain). Untuk membantu mencari terowong VPN yang paling sesuai untuk streaming kandungan Netflix, periksa kami Netflix VPN panduan.

 3. Amazon Prime

  Amazon Prime tidak tersedia di hampir semua lokasi sebagai Netflix, dan harga berbeza-beza mengikut wilayah anda, jika ia tersedia sama sekali. Amazon tidak terlalu berminat dengan orang yang memalsukan alamat IP, seperti mana-mana perkhidmatan digital lain, tetapi ia nampaknya tidak begitu ketat seperti Netflix. Tetapi, perhatikan bahawa ia lebih sukar untuk membuka sekatan kandungan dan membeli langganan berbanding dengan perkhidmatan lain.

  Sekiranya anda sudah mempunyai akaun, anda perlu mengubah tetapan negara akaun anda sebagai tambahan kepada memalsukan alamat IP anda dengan terowong VPN. Selain itu, bergantung kepada rantau yang anda cuba akses, anda mungkin memerlukan kaedah pembayaran yang terikat di rantau ini.

  Walau bagaimanapun, sama ada menggunakan pelayar web, aplikasi atau Amazon Fire Stick, mungkin untuk membeli langganan pada kadar asing yang lebih murah. Untuk maklumat lanjut, lihat lima VPN terbaik untuk Amazon.

 4. Spotify

  Spotify adalah satu lagi perkhidmatan yang sebelum ini dikunci untuk hanya beberapa wilayah, sama seperti Netflix. Walau bagaimanapun, Spotify telah membuka perkhidmatannya ke pasaran antarabangsa juga, tetapi harga di setiap pasaran berbeza-beza dengan ketara. Plus, Spotify menggunakan pemproses pembayaran yang dipanggil BlockPay, yang membolehkan pengguna membayar dengan kriptografi seperti Bitcoin tanpa perlu membayar sebarang yuran pemprosesan tambahan. Ia juga mungkin untuk membayar dengan PayPal.

  Anda mungkin perlu memadam kuki bergantung pada penyemak imbas dan konfigurasi sistem anda untuk memastikan bahawa tiada kaedah penjejakan jari atau kaedah penjejakan cookie yang membimbing anda ke halaman pendaratan yang menerima denominasi pembayaran domestik anda. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa harga berbeza bergantung kepada rantau ini. Sebagai contoh, versi premium berharga $ 9.99 USD di Amerika Syarikat, tetapi kos 9.99 € di rantau Eropah seperti Jerman. Oleh kerana kadar pertukaran, anda boleh menyimpan kira-kira 15% sebulan dengan membayar dalam USD. Lihat lima VPN terbaik kami untuk Spotify.

 5. Adobe CC

  Adobe CC adalah salah satu daripada banyak produk perisian yang boleh dibeli lebih murah dengan terowong VPN. Saya telah mendapati bahawa sesetengah laman web perisian tidak terhad berdasarkan alamat IP anda; Sebaliknya, mereka hanya mengarahkan anda ke laman lalai untuk rantau yang anda masuk Di beberapa laman web, mungkin untuk mengakses halaman pendaratan untuk rantau lain hanya dengan mengedit URL dari satu rantau ke yang lain (contohnya, mengubah ' de 'dalam URL, yang merujuk kepada bahasa Jerman, untuk' kami '.

  Namun, Adobe CC bukanlah laman web yang mudah ditipu. Sebagai contoh, pengguna yang cuba mengakses halaman AS di luar negara akan mendapat mesej berikut: "Adakah anda melawat Adobe.com dari luar AS? Lawati tapak serantau anda untuk harga, promosi, dan acara yang lebih relevan. "Berita baik adalah sesiapa sahaja dengan terowong VPN boleh mengakses harga antarabangsa.

 6. Akses ke Produk Tersenarai di eBay

  Mengapa membeli sesuatu jenama yang baru pukulan apabila versi yang digunakan akan berfungsi dengan baik? E-dagang telah menjadi kebiasaan dalam tempoh 10 tahun yang lalu, tetapi banyak tempat dalam talian secara geografi terhad, mengehadkan akses melainkan anda tergolong dalam wilayah geografi atau negara tertentu. Tambahan pula, anda yang berpikiran privasi atau hanya tinggal di negara di mana pembelian elektronik dikesan akan senang mengetahui bahawa eBay menerima pembayaran Bitcoin.

  Ia mungkin untuk mendapatkan akses ke tempat pasaran e-dagang asing seperti eBay untuk membeli produk yang digunakan dan juga produk baru yang dijual pada harga diskaun untuk pelbagai sebab. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa anda tidak seharusnya mengharapkan untuk membayar lebih sedikit untuk item semata-mata kerana pelayan VPN yang anda gunakan. Harga lelongan yang ditetapkan oleh penjual masih akan dikenakan biaya yang sama tanpa mengira alamat IP anda.

 7. Tiket Penerbangan, Hotel dan Kereta Sewa

  Anda mungkin melihat satu tan laman web yang mendakwa bahawa ia boleh menghidupkan tawaran hebat pada tiket pesawat dan hotel apabila menggunakan terowong VPN untuk menyambung ke rantau yang berbeza. Malangnya, tidak ada cara yang sebenarnya untuk 'permainan' syarikat penerbangan atau industri pelancongan lagi. Tahun lalu, terdapat kes-kes yang tulen di mana orang boleh menjimatkan banyak wang ke atas tiket penerbangan hanya dengan menggunakan VPN. Tetapi hari ini, penerbangan murah dan hotel dengan penggunaan terowong VPN kelihatan sedikit lebih daripada impian paip yang memikat.

  Kami membuat kesimpulan bahawa walaupun terdapat beberapa tawaran istimewa yang diposkan pada versi laman web yang berbeza, ini promosi dan penjimatan penerbangan yang lebih murah tidak terikat kepada alamat dan lokasi IP pengguna. Walau bagaimanapun, penyewaan kereta nampaknya menjadi perkara lain. Industri sewa kereta nampaknya lebih diskriminasi berdasarkan lokasi, seperti yang dibuktikan oleh Perbandingan harga ExpressVPN. Penjimatan tidak rahang-menjatuhkan besar, tetapi mereka cukup signifikan untuk memburu.

 8. Skype

  Pada zaman dahulu telefon darat dan Perkhidmatan Telefon lama Plain, caj jarak jauh adalah lucah. Sesetengah panggilan boleh dikenakan biaya lebih daripada satu dolar seminit (bergantung kepada sejauh mana anda memanggil), tetapi VoIP telah diumumkan sebagai akhir untuk caj jarak jauh. Walaupun benar bahawa anda boleh menggunakan VoIP secara percuma untuk mengelakkan caj jarak jauh, perhatikan bahawa hanya panggilan percuma adalah mesej video dan panggilan audio kepada orang lain menggunakan aplikasi Skype.

  Jika, misalnya, anda ingin menghubungi nombor telefon mudah alih atau telefon talian tetap (adakah sesiapa yang masih mempunyai talian tetap?), Anda perlu membeli nombor telefon dan kredit Skype. Jumlah kredit apa-apa panggilan panggilan yang digunakan bergantung kepada faktor peralihan VoIP, tol dan caj dalam mana-mana rangkaian dan wilayah data panggilan ditolak melalui.

  Walau bagaimanapun, menggunakan terowong VPN boleh membantu mengelakkan beberapa sekatan ini dengan menyembunyikan lalu lintas suara anda sehingga ia disahsulit oleh pelayan VPN anda. Dalam sesetengah kes, bergantung kepada kadar antarabangsa, di mana anda berada dan tempat kenalan anda berada, anda boleh mendapatkan kadar panggilan yang lebih murah.

 9. Sasaran

  Sesetengah negara tertakluk kepada cukai import yang sangat tinggi yang membuat pembelian produk yang diimport tidak praktikal. Ambil Brazil, yang merupakan antara 20 negara teratas dari segi tarif perdagangan tertinggi. Cukai ini dikenakan pada titik jualan, berbanding apabila barang secara fizikal menyeberangi sempadan.

  Ia menjadikan banyak orang di Brazil dan negara-negara lain yang sama untuk hanya membeli produk secara peribadi di negara asing dan menghantarnya ke rumah mereka untuk mengelakkan cukai yang besar. Bunyi agak mudah, kan? Nah, ada satu masalah. Sekatan geografi menyekat sambungan ke tapak e-dagang dan peruncit seperti Sasaran. Mujurlah, mudah untuk membeli perkhidmatan VPN untuk menghalang sekatan geografi dan membeli-belah untuk tawaran yang lebih baik.

 10. Pasaran Amazon

  Amazon adalah raksasa korporat antarabangsa yang menawarkan perkhidmatannya di 11 negara utama di seluruh dunia dan tidak lama lagi berkembang ke Australia. Juga, walaupun rangkaian penuh perkhidmatan dan pasaran dalam talian tidak tersedia di negara lain, AmazonGlobal membolehkan penjual menjual dan menghantar produk di peringkat antarabangsa di lebih dari 100 negara di seluruh dunia. Jika anda pernah berbelanja di Amazon sebelum ini, anda tahu betapa mudahnya untuk mencari tawaran hebat.

  Bukan sahaja mungkin untuk mencari produk baru, yang kadang-kadang didiskaun, juga mungkin untuk mencari tawaran hebat mengenai produk yang digunakan. Tetapi ada satu masalah kecil. Seperti laman e-dagang antarabangsa yang lain, Amazon cuba menyekat secara geografi akses ke pasarannya berdasarkan lokasi, yang ditentukan oleh alamat IP awam. Dan beberapa produk Amazon, bergantung pada penjual, secara inheren terikat oleh peraturan perdagangan internasional yang menyebabkan perbedaan harga internasional. Nasib baik, menggunakan terowong VPN akan membantu anda mendapat akses ke Amazon.

  Baru-baru ini, terdapat banyak khabar angin yang berair, tipu terdidik dan teori spekulatif yang Amazon sedang bersiap untuk mula menerima Bitcoins. Belum ada pengumuman rasmi dari Amazon lagi, tetapi dengan cara nilai Bitcoin telah melonjak baru-baru ini, popularitas kriptografi yang semakin berkembang semakin menjadi mainstream.

Pemikiran Akhir

Harap maklum bahawa harga produk turun naik dengan cepat, dan boleh berubah secara tahunan atau bahkan bulanan. Tetapi secara besar-besaran, menggunakan VPN untuk mengakses harga yang lebih murah bernilai beberapa minit yang diperlukan untuk melihat harga produk atau perkhidmatan yang anda ingin beli.

Akhir sekali, jika anda menggunakan VPN untuk mengakses barangan digital di mana rekod pembelian anda terikat kepada akaun dalam talian, seperti mana berlaku dengan Steam dan rangkaian permainan lain seperti Xbox Live, pastikan anda meluangkan masa untuk membaca Perjanjian Pengguna dan Dasar Penggunaan Boleh Diterima sebelum membuat pembelian. Terdapat beberapa risiko untuk diharamkan, tetapi jika tajuk tidak tersedia di rantau anda untuk bermula, tidak ada pilihan yang benar-benar lain yang boleh dilakukan di pelupusan anda.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me