ShowBox adalah aplikasi streaming filem dan TV percuma untuk Android. MovieBox adalah adik-beradik IOS, dan sangat popular terima kasih kepada jarang aplikasi tersebut di platform taman berdinding Apple.

Hakikat bahawa MovieBox boleh dipasang pada kedua peranti jailbroken (menggunakan Cydia) dan peranti bukan jailbroken (menggunakan fail konfigurasi khas untuk penyemak imbas Safari) hanya menjadikannya lebih popular dengan pengguna iOS.

Malangnya, kedua ShowBox dan MovieBox telah berhenti bekerja. Aplikasi tidak boleh disambungkan ke pelayannya.

Jadi apa yang berlaku?

Sedikit mengenai cara maklumat rasmi boleh didapati, walaupun DTAthemes mempunyai "perbualan yang sangat singkat," di mana para pemaju mengesahkan bahawa projek itu berakhir.


Perkembangan ini mengikuti tindakan gugatan yang difailkan oleh gabungan studio filem terhadap sejumlah laman web yang menganjurkan fail ShowBox dan MovieBox.

Sebagai sebahagian daripada operasi ini, Cloudflare dan Godaddy diperintahkan untuk menyerahkan butiran pendaftaran untuk pelbagai tapak, termasuk Showboxbuzz.com, Showbox.software, Rawapk.com, Popcorn-time.to, Popcorntime.sh, YTS.ag, YTS. gg, dan Showboxappdownload.com.

Nampaknya jelas bahawa pemaju ShowBox / MovieBox hanya membuat keputusan bahawa ia adalah masa untuk membuang tuala.

Apa alternatifnya di sana?

Berita baik untuk pengguna ShowBox dan MovieBox adalah bahawa beberapa alternatif yang baik tersedia ...

Masa Popcorn

Masa Popcorn adalah aplikasi sumber terbuka yang menggunakan teknologi BitPorrent P2P untuk menyiarkan kandungan video berkualiti tinggi ke desktop atau peranti mudah alih anda. Kandungan ini diperoleh daripada laman torrent filem dan TV. Antara muka pengguna yang licik dan keupayaan untuk menyampaikan streaming video 720p atau 1080p yang lancar tanpa masalah buffering pada sambungan internet yang agak perlahan telah mendapat aplikasinya yang besar.

Homepage Kotak Filem

Selain daripada menolak anda untuk membeli VPN, Masa Popcorn bebas iklan dan membolehkan anda menghantar ke skrin besar melalui Chromecast, AirPlay, atau DLNA.

Pada masa ini, hanya terdapat dua garpu dari perisian sumber terbuka ini yang kami cadangkan Popcorn-Time.to dan PopcornTime.sh, kedua-duanya menawarkan unduhan Android .apk. Pelarian MoviePass boleh menggunakan pemasang Popcorn-Time.to iOS tanpa jailbreak yang diperlukan, atau jika menggunakan peranti jailbroken, tambah repo Popcorn-Time.to ke sumber Cydia mereka.

Secara teori, satu lagi pilihan yang baik untuk pengguna di mana-mana platform adalah untuk melawat PopcornTime Online, versi Popcorn Time berasaskan pelayar. Tetapi ini tidak muncul apabila kita mengujinya untuk artikel ini.

Sangat penting untuk sentiasa menggunakan VPN apabila mengalir dengan Waktu Popcorn kerana aplikasi menggunakan protokol pemfilteran BitTorrent. Ini menjadikan pengunding sangat mudah untuk dijejaki melainkan mereka menggunakan VPN untuk menyembunyikan alamat IP sebenar mereka. Sila lihat 5 VPN Terbaik untuk Masa Popcorn untuk maklumat lanjut.

Kodi

Kodi adalah aplikasi streaming IPTV sumber terbuka yang sangat popular. Aplikasi berbilang platform asas tidak memberikan akses kepada kandungan yang menyalahi undang-undang tetapi, tetapi mudah untuk memasang add-on Kodi pihak ketiga yang mudah.

Aplikasi ini boleh didapati di kebanyakan platform, walaupun pengguna iOS memerlukan sama ada peranti jailbroken atau melalui prosedur persediaan yang fiddly yang memerlukan Mac menjalankan Xcode 7.

Kandungan streaming haram lebih selamat di Kodi daripada pada Waktu Popcorn kerana Kodi menambah menggunakan sumber IPTV yang terletak di pelayan pusat. Ingat walaupun, pelayan pusat boleh disita, dan alamat IP sesiapa sahaja yang mengalirkan kandungan daripada mereka yang diperolehi.

Oleh itu, kami sangat mengesyorkan bahawa pengguna Kodi menggunakan VPN untuk menyembunyikan alamat IP sebenar mereka. VPN juga berguna untuk mengakses kandungan undang-undang yang terhad kepada negara tertentu. Seperti BBC iPlayer di UK. Untuk perbincangan lebih lanjut tentang Kodi sila lihat VPN Terbaik Untuk Kodi.

TeaTV

Aplikasi penstriman untuk Android, Windows, dan macOS sedang dibincangkan di Twitter #ShowBox Twitter. Kami menyemak versi Android dan mendapati apl pintar pintar yang menawarkan pustaka filem dan tajuk TV yang besar dan terkini.

Teh filem teh filem

Ini disiarkan dengan lancar dalam 1080p, walaupun sedar bahawa aplikasi itu disokong oleh iklan.

Kesimpulannya

MovieBox dan ShowBox adalah aplikasi yang hebat untuk menonton filem dan kandungan TV percuma, tetapi bukan satu-satunya pilihan. Keutamaan peribadi kami ialah Masa Popcorn, tetapi lebih daripada Kodi, TeaTV, atau penyelesaian IPTV lain, anda benar-benar perlu menggunakan VPN dengannya agar tetap selamat.

Kredit imej: Oleh Stock-Asso / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me