A Google legújabb kiegészítője, a Clips egy automatikusan hordható kamera, amely megtanulja legközelebbi és legkedvesebb arcát. Megígéri, hogy átalakítja a családi emlékek rögzítésének módját, de jobb ez, mint egy okostelefon? Vagy csak hátborzongató?


Mi a Google Clips?

A Google arra irányuló kísérletét, hogy élénkítse az élethosszig tartó tendenciát, kizárólag az „árnyékoló” generáció hozza forgalomba - a szülők 44% -a, akik megosztják családjuk képeit a közösségi médiában.

A hordozható kamera megtanulja az emberek és állatok arcát, amelyekkel a leggyakrabban kapcsolatba lép. Ezt az információt használja annak eldöntésére, hogy mikor kell hét másodperces klipeket készíteni bármiről, vagy bárkitől, akivel kapcsolatba lépsz.

A Google Clips alkalmazás segítségével ezután átnézheti és kurátorozhatja az összes klipet, amelyet a nap folyamán készített. Meg lehet osztani azokat, amelyek tetszik, a közösségi hálózaton.

A Google hangsúlyozta, hogy a hagyományos kamerákhoz hasonlóan minden kép titkosítva marad az eszközén, amíg el nem dönt. A kiadással kapcsolatos hírek azonban a magánélet és a biztonság iránti ismert félelmeket hoztak magukkal.

Lifelogging

Az élethosszig tartás a személyes adatainak nyomon követése és tárolása, és ez semmi új. Sokan most már olyan egészségmegfigyelő alkalmazásokat használnak, amelyek előre telepítve vannak a telefonunkra. Ezek figyelik az adatokat arról, hogy edzünk, mennyi ideig, és még a pulzusszámra, az általános fitneszre és a stressz szintre is.

A legsikeresebb példa a GoPro hordható videokamera. Ez népszerűvé vált a sport rajongók körében. Látta, hogy a YouTube elárasztódott az adrenalin drogosok szemszögéből származó klipekkel, amelyek hegyvidéki hegyekre siklottak és a repülőgépekből kiugrottak.

Az élethosszig tartó képeket már a Microsoft 2001. évi MyLifeBits-projektje óta jelentették. A rendelkezésre álló hardver és alkalmazások köre ellenére azonban a gyakorlat nem sikerült bevezetnie magát.

Hogyan tervezi a Google Clips ezt megváltoztatni??

A felszínen a Google Clips úgy tűnik, hogy semmi radikálisan nem különbözik a korábbi kísérletektől, amelyek az élet naplózásához vezetnek bennünket, mint például a most elhomályos Autográfus. Miután 2016 októberében beszüntette a működést, az Autográfus „intelligens” kamerája a Google-hoz hasonló szoftvert használt, hogy kiválassza a legjobb fényképeket..

Nagy különbség az, hogy a klipek hét másodperces videókat készítenek. Ezek közül választhat állóképeket, amikor áttekinti, amit az eszköz rögzített.

A legnagyobb kihívás, amelyet a Google szembesül, nem más hordható eszközökkel kapcsolatos, hanem az, hogy hogyan lehet a klipeket kitűntetni az okostelefonoktól. E célból a Google felhívja a figyelmet a családi élet kiszámíthatatlan természetére. Alapvetõen, mire elvette telefonját a zsebébõl, valószínûleg hiányzott a gyermekének elsõ szavai vagy a papagáj, aki anyósához esküszik..

A klipek azt jelentenék, hogy a telefon a zsebében marad, és maradsz a pillanatban. Ennek a kis kellemetlenségnek az eltávolítása azonban elegendő ahhoz, hogy meggyőzze az embereket gyermeke életének minden pillanatáról?

Miért aggódnak az emberek a Google Clips miatt??

A Google szívesen hangsúlyozta azokat a biztonsági és biztonsági funkciókat, amelyeket a Clips eszköz kialakításába beépített. Az összes kép titkosítva marad, amíg el nem dönti, hogy tölti fel őket az alkalmazásból. Nem tölthet fel képeket közvetlenül az eszközről. A kamera LED-es lámpával is rendelkezik, amely felvételkor bekapcsol. Ez azt jelenti, hogy leállíthatja minden olyan felvételét, amelyet nem szeretne megosztani vagy megőrizni.

A média nemrégiben az élethosszig tartó figyelemfelkeltő figyelme azonban nem tett semmit a közvélemény aggodalmának enyhítésére a technológiával kapcsolatban.

A Netflix nemrégiben Dave Eggers 2003-as techno-thrillerjének, a Körnek a közelmúltban történő adaptációja egy félelmetesen hasonló hordható kamera katasztrofális következményeire összpontosít. Elon Musk egy nemrégiben tett észrevételével hozzátette, hogy a technológia „még csak * sem tűnik * ártatlannak”.

Ez nem is * ártatlannak tűnik

- Elon Musk (@elonmusk), 2017. október 7

Melyek a Google Clips veszélyei??

A Google Clips WiFi-n keresztül csatlakozik az eszközéhez. Ez sebezhetőséget biztosít a hackerek számára. Ugyanakkor elég határozottnak kell lenniük ahhoz, hogy megkapják a Google titkosítását.

Nagyobb kérdés akkor jelentkezik, amikor feltölti a képeket, mondjuk, a közösségi médiába. Amikor egy fényképet online feltöltenek, az EXIF ​​metaadatokat tartalmaz. Ez az adat maga a fénykép. Ez magában foglalja a felvétel dátumát és idejét, a felvételhez használt eszköz típusát, valamint az Ön IP-címét.

Szerencsére van néhány módszer a metaadatok eltávolítására a fotókról, mielőtt feltöltenék őket:

  • Tovább ablakok, kattintson a jobb gombbal a kívánt fotóra és válassza a lehetőséget Tulajdonságok. Innentől válassza a Részletek fülre, majd kattintson a gombra Tulajdonságok és személyes adatok eltávolítása.
  • Tovább iOS, egy kicsit nehezebb. Az adatok eltávolításához harmadik féltől származó alkalmazásra lesz szüksége. Az első lépés a kép előnézeti módban történő megnyitása. Innentől válassza a Eszközök legördülő menüben válassza a lehetőséget Mutassa az ellenőrt. Alatt EXIF lapon láthatja az összes információt, amelyet a fénykép kódol. Ha nincs itt adat, nagyszerű. Ha van, akkor olyan szoftverre van szüksége, mint például a Photos EXIF ​​Editor (0,99 dollárra elérhető az App Store-ban).

A hackerek még az EXIF-adatok eltávolítása után is hozzáférhetnek az Ön IP-címéhez egy feltöltött képből. A legjobb módszer erre a virtuális magánhálózat (VPN) használata a valódi IP-cím elrejtésére.

A VPN-t mobiltelefonon is használhatja, mivel a legtöbb szolgáltatás iOS VPN alkalmazásokat és Android VPN APK-kat kínál, azonban más mobil operációs rendszerek nem támogatottak. A számítógépek támogatásakor a legtöbb szolgáltatás Windows VPN és Mac VPN szolgáltatásokat kínál, azonban az egyéni Linux VPN ügyfeleket sokkal nehezebb megtalálni..

Képhitel: Ruslan Guzov / shutterstock.com, Kathy Hutchins / shutterstock.com, George Rudy / shutterstock.com, boonchoke / shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me