Ez volt a sokk bejelentése a múlt heti Consumer Electronics Show (CES) Las Vegas-ban. Egy brit cég megtalálta a módját a mesterséges intelligencia felhasználásának, hogy megakadályozzák az embereket, hogy megosszák a Netflix jelszavakat családjával és barátaival.


A Netflix jelszómegosztás annyira gyakori, hogy az internet elmélyül a gyakorlatnak szentelt mémekkel. A megosztása baráti és családtagok között sokáig a kis csoportok számára egyszerű módja annak, hogy megosszák az egyetlen streaming-fiók költségeit. Amint számíthat arra, hogy ez csökkenti a streaming szolgáltatás nyereségét.

A Synamedia nevû cég most úgy gondolja, hogy megtalálta a megoldást. Fejlesztett egy AI-rendszert, amely figyeli az egyes fiókok streaming szokásait - megjelölve azokat a fiókokat, amelyekről azt hitték, hogy megosztják a jelszavukat. Sajnos valószínűnek tűnik, hogy ez a hitelesítő adatok megosztási betekintő eszköz is negatívan befolyásolhatja a VPN-felhasználókat. Ez azt jelenti, hogy azok a fogyasztók, akik adatvédelmi okokból (valamint a földrajzi megtévesztés céljából) több IP-címet használnak, elméletileg úgy találhatják magukat, hogy jelszó-megosztóként megjelölik magukat, még akkor is, ha nem.

Jelszó írva le, hogy megosszák

Hogyan fog működni?

Elméletileg a Synamedia eszköze szinte minden olyan streaming platformon hasznos lesz, amelyre gondolhat. Ez azt jelenti, hogy olyan platformok előfizetői, mint a Hulu, a Netflix, az Amazon Prime Video, a HBO Go, a BT Sports, a Sky TV - és még sokan mások - potenciálisan elveszítik a jelszó megosztási képességüket az új AI technológia miatt. A technológiát létrehozó brit cég szerint az eszköz IP-címfigyeléssel és fogyasztás-trendekkel határozza meg, hogy megosztották-e a fiókjelszavakat. A Synamedia szerint a technológia elég okos ahhoz, hogy kiderítse, vajon streaming-platformot használ-e egyetlen fióktulajdonos családja.

Ha egy fiók szélsőségesen eltérő földrajzi helyeken használ IP-t, és vadul eltérő ízlése és megtekintési szokásai vannak - a tech értesíti az streaming platformot, hogy valami nem kívánatos esemény történik. A Synamedia szerint az eszköz képes lesz helyesen kitalálni, hogy fiókot használnak-e, amikor egy személy nincs vakáción, és más rendes körülmények között.

TV streaming táblagépen

Bajban vannak a VPN-felhasználók??

Mindaddig, amíg a hitelesítő adatok megosztási eszköze hatékony, és képes a fogyasztói megfigyelési szokások felhasználására felismerni, hogy egy előfizető nagyszámú IP-címet használ-e - a Netflix VPN-felhasználóknak rendben kell lenniük. A Netflix eddig a VPN-t használó előfizetők helyett inkább a VPN IP-címeit követi. Ennek oka az, hogy manapság nagyszámú ember használ VPN-t a magánélet védelme érdekében, és az emberek fiókjainak VPN-használatra történő törlése ellentmondásosnak tekinthető..

Sőt, annak ellenére, hogy nagy mennyiségű sajtó érkezik, nincs bizonyíték arra, hogy az olyan streaming platformok, mint a Netflix, valóban megállapodtak abban, hogy a Synamedia eszközét elkezdenek használni. Ez nem azt jelenti, hogy ezt a technológiát a jövőben nem fogják átvenni a streaming platformok. Érdemes megjegyezni, hogy a Sky UK nagy összegeket fektetett be a Synamedia-ba, mióta az AI eszközt a múlt héten mutatták be a CES-en. Ez azt jelenti, hogy legalább néhány platformon érdeklődés mutatkozik a technológia iránt. Valójában saját sajtóközleménye szerint jelenleg (többek között) működik együtt: AT&T, Astro, beIN, Bharti Airtel, Charter, Kína DTH, Comcast, Cox, Disney, Foxtel, Get, Liberty Global, Oi, OSN, Rogers, Sky, Shaw, Tata Sky, Verizon, Viasat és Vodafone.

Netflix cég logója

Ha a Netflix felhasználói aggódnak??

Úgy tűnik, hogy nem. Érdemes emlékezni arra, hogy a Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings korábban azt mondta, hogy a cég nem aggódik a számlatulajdonosok miatt. Valójában, a CES 2017 Hastings elmondta, hogy a fiókmegosztást organikus reklámnak tekintik - mivel valójában új felhasználókat mutat be a Netflix előnyeire: "Szeretjük az embereket, akik megosztják a Netflixet. Ez pozitív, nem negatív."

A ProPrivacy.com felvette a kapcsolatot a Synamedia-val, és képviselőjük elmondta nekünk, "A Netflix NEM ügyfél. Sajnos az Egyesült Királyságban a bulvárlap sajtó eltűnt."

Bárhogyan is?

Mi történik, ha egy streaming fiók, amelyet jelenleg feliratölt, úgy dönt, hogy elkezdi használni ezt a technológiát? Meg fogja kapni a jelszavad megosztását? A legegyszerűbb válasz az, hogy ha nem tesz semmit, és megosztja a jelszót, akkor valószínűleg igen.

A jó hír az, hogy az emberek megoszthatják streaming-fiókjaik jelszavait - még a Synamedia eszköz életbe lépése után is. A megoldás egy dedikált IP VPN használata, ha egy dedikált VPN IP címhez tartozó bejelentkezést megosztja azokkal, akikkel megosztotta a streaming fiók jelszavát, és mindannyian képesnek kell lenniük arra, hogy folyamatosan figyeljék.

A dedikált VPN IP-cím egy távoli IP-cím, amelyet kölcsönözhet egy VPN-társaságtól. A dedikált IP-cím szépsége az, hogy statikus marad. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor (vagy barátai) használja a Netflix-et, mindig úgy tűnik, hogy ugyanabból az IP-címből származik (ami egyetlen otthonnak tűnik).

A legtöbb VPN-szolgáltató akár 5 egyidejű kapcsolatot is lehetővé tesz egy dedikált IP-címre. Ez azt jelenti, hogy elméletileg megoszthatja streaming-fiókja jelszavát öt baráttal, és mindaddig, amíg mindig emlékeznek arra, hogy csatlakozzanak a dedikált VPN IP-címhez; A Synamedia eszközének nem szabad tudnia, hogy több háztartás ugyanazt az adatfolyam-fiókot használja.

Kép-jóváírások: Tero Vesalainen / Shutterstock.com, sabrisy / Shutterstock.com, r.classen / Shutterstock.com.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me