Az interneten kiszivárogtattak olyan dokumentumokat, amelyek világossá teszik a számítógépes játékiparban a mesterséges intelligencia (AI) felhasználását a reklámbevételek és a játékértékesítés növelése érdekében. A bizalmas dokumentumok két nappal ezelőtt megjelent az Imguron, és a Twitteren is megtették a fordulókat. A kiszivárogtatott dokumentumok, ha azok valódiak, rámutatnak arra a félelmetes hosszúságra, amelyre a számítógépes játékipar hajlandó menni, hogy az AI-t használó játékosokat szimatoljon..


"Találd ki a felhasználói jövedelmet"

A dokumentumok kimondják, hogy a megfigyelési adatokat gyűjtik a felhasználók részletes profiljának összeállítása céljából. Egy példában a megcélzott okostelefonokat figyelik, amikor elérik a nagy sebességet, és „a Google maps által megjelölt úton haladnak”. Amikor ez bekövetkezik, az AI passzív hallgatási technológiát használ az okostelefon mikrofonjának csatlakoztatására. A dokumentumok szerint az AI ezután „a motorzaj-hasliból származó motorzajokkal érzékeli az autó típusát jövedelem-kitalálási célokra”..

A félelmetes dokumentumok azt is állítják, hogy a telefonokat figyelik annak ellenőrzésére, hogy legalább nyolc órán keresztül ugyanazon a helyen maradnak-e. Ha ez igaz, akkor a célt „otthon” jelölik. A megerősítetlen dokumentumok ezután megmagyarázzák a felhasználó otthonában zajló részletes figyelést:

„Ha otthon van, figyelje meg a közös sétálóhelyet. Pár információkat tartalmaz a lépcsőházak számáról, amelyet a lábnyom audio hangmintáiból gyűjtöttek. Találd meg a ház felvételeit.

A „Z” ütemterv - Helyzet és helyi adatok ütemezése ”részben elmagyarázza, hogyan figyelik a játékosokat nappali órákban egy lehetséges munkahelyre, mielőtt kijelentik:

„Keresztreferencia átlagjövedelem a térségben. Találd ki a felhasználói jövedelmet. Találd ki a felhasználók luxus-, szórakoztató- és játékkereteit. ”

Ágy okostelefon

Pihenés otthon?

A „Példa kiemelés” feliratú dokumentum ezt követõen elmagyarázza, hogy úgy döntöttek, hogy „a magas bónuszú játékmenet a pihenõidõkben paradox módon nem az ideje a prémium elkötelezettség ösztönzésére”.

A kiszivárogtatott dokumentumok ezen része szerint a felhasználókat GSM-adatok segítségével figyelik, hogy megtudják, mikor állnak le" es van "a telefon az ölükben a hálószobában ”. Abban az időben a felhasználókat ingyenes bónuszokkal és „nem jövedelemtermelő játékjátékokkal” célozták meg." A szivárgás szerint ezekben az időkben „az AI súlyosan elriasztja a prémium hirdetéseket”.

Érdekes módon a dokumentum azt állítja, hogy az AI konkrét összefüggést talált a prémium tartalom nem jelen "pihentető időben" és a "bevételek növekedése a következő napokban" között.

Mintha ez nem lenne elég, az AI hallgat, nem csak a kulcsszavakra, hanem a „nem szavak hangjaira” is." Példaként említhetők a mikrohullámú hangok és a rágózajok, amelyek segítségével kitalálható, hogy fogyasztottak-e csomagolt ételeket. Még egyfajta ételt is megfigyel az AI szoftver (chips, spagetti stb.).

Egyéb érdekes hangok: sírás, ordítás, nevetés, az ajtók becsapódása és még sokan mások. Valójában, a dokumentum szerint körülbelül 500 000 „nem szavak nélküli” könyvtár van, amely feldolgozható és katalogizálható.

Az AI emellett tudomásul veszi azokat az eseményeket is, amelyek arra készteti a játékosokat, hogy a valós életüket a játék fölé helyezzék. Ezeket „zavaró események” -nek hívják. AI meghallgatja és megpróbálja kitalálni, mikor véget érnek ezek a zavarók, majd megpróbálja a felhasználót újból lejátszani - néha a közösségi médiában célzott hirdetéseket használva.

Társadalommérnöki játékok

Pszichológiai manipuláció és a szociális technika

A „K ütemezés” című szakasz ismerteti, hogy a pszichológiai manipuláció hogyan kényszeríti a felhasználókat vásárlásokra. E szakasz szerint az iparág „visszahúzódást” tapasztalt a szociáltechnika javát szolgáló pszichológiai manipulációk ellen - amelyet állítólag a felhasználók úgy érzékelnek, mint a játék fejlesztését célzó fejlesztők..

A K1 példa azonban elmagyarázza, hogy a felhasználók manipulálhatók a játékok listájának vásárlásában, amelyet a barátok listáján szereplő emberek is vásárolnak, ha arra gondolják, hogy „mindenki csinálja, és én csak bele akarok esni: mi a kár?” Várhat, hogy a játékosok fáradtak lesznek a hosszú játékmenet után. Ezen a ponton az AI megfordíthatja az ingyenes és fizetett játékcímek színét (általában kék és piros) annak érdekében, hogy „becsapja a játékosokat véletlenszerű vásárlásba.”

Hacker játékok

Hacked Data Dumps használata?

Hihetetlenül még rosszabb lesz. A kiszivárogtatott dokumentumok szerint a szerencsejáték-ipar feltört adathalmazokat is felhasznál a felhasználókkal kapcsolatos további adatok gyűjtésére. Az „O ütemterv” című szakasz ismerteti az „oldalcsatorna-adatok gyűjtésének módját”:

„A felhasználó feliratkozik a szolgáltatásra egy másutt használt e-mail segítségével. Ezeket a profilokat integrálhatják a jelenlegi profiljukba. Ha a 2-tényező telefonszámát máshol használják, akkor ezek a többi profil is kombinálható. A benyújtott jelszó titok, de az MD5 kivonatát okosan meg lehet vizsgálni, mielőtt megsóznák a felhasználó egyéb adataival együtt..

„Ha a felhasználó egy másik webhely vagy szolgáltatás részét képezte a feltörés előtt, hasonló részletek találhatók. A hackerek nyíltan küldtek adatlapokat a pastebinhoz, még mielőtt megállapították, hogy ezek a felhasználók pénzt érdemelnek az adatközvetítők számára. Most a rossz szokások miatt csak kissé tompítják azokat a hulladéklerakókat, amelyeket olyan vállalkozások tudnak felvenni, mint mi. "

Érdemes megjegyezni, hogy az utolsó szakaszt egy kézzel rajzolt nyíl jelöli, amelynek melletti kézzel írt szavakkal: „ne ismerjük el, hogy ezt csináljuk”.

A játékipar szivárgása 1

Védd magad!

Jelenleg még ki kell várni, hogy bebizonyosodott-e ez az adatgyűjtés valósnak. Azt tudjuk, hogy a passzív hallgatási technológia és az AI valódi, és a megfelelő engedélyekkel az alkalmazások valóban figyelhetik az embereket mind a GSM-adatok, mind a mikrofon segítségével. Mint ilyen, ezek a dokumentumok átkozott bizonyítékoknak bizonyulnak arról, hogy a szerencsejáték-ipar hogyan használja az AI-t az okostelefon-használók szigorú megfigyelés alá helyezéséhez.

Mint mindig, sürgetjük az okostelefon-felhasználókat, hogy legyen óvatosak a telepített alkalmazásokkal szemben. Mindig ellenőrizze az invazív engedélyeket, mielőtt bármilyen alkalmazást vagy játékot telepít. Ha egy játék engedélyt kér a mikrofon használatához, ne feledje, hogy ilyen típusú megfigyelés történhet.

Végül a felhasználókat emlékeztetjük arra, hogy rendszeresen előfordul nagy hacke és adatmennyiség. Ezeket a hackeket gyakran online szivárogtatják, és felfedik az emberek jelszavait és felhasználóneveit a népszerű online webhelyek és szolgáltatások számára. Ezeket a jelszavakat a mély weben a legjobban licitáló felhasználóknak is el lehet adni. Ha egy feltört felhasználónevet és jelszót egy másik webhelyen is használnak, a hackerek könnyen beléphetnek ezekbe az egyéb online szolgáltatásokba.

Ezen kiszivárogtatott dokumentumok szerint az AI szoftver korábban feltárt adatokat is felhasználhat harmadik fél szolgáltatásaihoz való belépéshez. Ha ez megtörténik, akkor a szerencsejáték-társaságok másodlagos szolgáltatásokat alakíthatnak ki, hogy megfigyelés alá helyezzék a felhasználókat, és részletes profilot készítsenek róluk.

Egyelőre ezeket a súlyos állításokat még igaznak kell bizonyítani. Felhívjuk azonban a felhasználó figyelmét, hogy minden egyes online fiókjához mindig erőteljes egyedi jelszavakat használjon - hogy a vállalatok számára nehezebbé tegye az ilyen gyakorlatok alkalmazását..

A vélemények az író véleményei.

Címképes jóváírás Robnroll / Shutterstock.com

Kép-jóváírások: Parinya Feungchan / Shutterstock.com, Trueffelpix / Shutterstock.com, REDPIXEL.PL/Shutterstok.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me