Egy új cikk (.pdf) kiemeli sok ingyenes VPN-alkalmazás veszélyeit. A kutatók 283 ingyenes Android VPN alkalmazást vizsgáltak meg, amelyek a Google Play Áruházban érhetők el. Ezek közül sok nagyon népszerű, és a felhasználók nagyra értékelték. riasztóan:


  • A tesztelt alkalmazások 75% -a harmadik fél nyomkövető könyvtárait használja.
  • 82% feleslegesen kér engedélyt az érzékeny adatokhoz való hozzáféréshez. Ez magában foglalja a felhasználói fiókokat és a szöveges üzeneteket.
  • 38% tartalmaz valamilyen típusú rosszindulatú szoftvert (adware 43%, trójai 29%, rosszindulatúak 17%, riskware 6% és spyware 5%).
  • 18% -uk még a felhasználók adatait sem titkosítja.
  • 18% -uk nem ad információt arról, hogy ki tárolja a VPN-kiszolgálókat.
  • 16% -kal továbbítja a forgalmat más felhasználók hálózati sávszélességén keresztül.
  • 84% -uk teszi ki a felhasználó valódi IP-címét az IPv6 DNS-szivárgások révén.
  • 16% -uk nem átlátszó proxy-kat telepít, amelyek módosítják a felhasználók HTTP forgalmát. Ez magában foglalja a JavaScript kód befecskendezését hirdetési és nyomon követési célokra.
  • Az elemzett alkalmazások közül négy végrehajtja a TLS lehallgatást. Noha ezen állítások közül három állítása a forgalom gyorsításának megvalósítására irányul, ez lehetővé teszi számukra, hogy szelektíven elfogják a HTTPS biztonságához elküldött adatokat, például bankok, e-mail szolgáltatások, e-kereskedelmi webhelyek és online adóbevallási webhelyek..

Ezek az adatok őszintén szólva sokkolóak. Mindenekelőtt azért, mert az emberek azért használják ezeket az alkalmazásokat, abban a hitben, hogy javítják online adatvédelmüket és biztonságukat!

Óvakodj a Cowboy Mobile VPN alkalmazásoktól - az Android VPN alkalmazások zavaróak

DNS-feloldók

A kutatók azt is megállapították,

"Nevezetesen, az ingyenes alkalmazások 55% -a (és a prémium alkalmazások 60% -a) átirányítja a felhasználó DNS-lekérdezéseit a Google DNS-re, míg a prémium VPN-alkalmazások 7% -a és a prémium VPN-alkalmazások 10% -a továbbítja a DNS-forgalmat saját DNS-feloldójára."

Nem világos azonban, hogy a Google-nak vagy más harmadik fél DNS-megoldóinak küldött DNS-kéréseket a VPN-szolgáltatók proxikálják-e. Ha igen, a kérdés nem olyan problematikus, mint amilyennek először tűnhet, mivel a DNS-kérelmet benyújtó személyazonosító adatai rejtve vannak a Google et al.

Természetesen, ha a DNS-kérelmek nem kerülnek proxykbe, és ehelyett közvetlenül a Google-hoz és hasonlóhoz irányulnak, ez szörnyű hír az adatvédelem számára.

A VPN alkalmazások egyre növekvő piac, érett a felhasználásra

A világ minden táján a kormányok fokozatosan fokozatosan folytatják a népességük nyomon követését. Az online cégek átvizsgálják e-maileinket és nyomon követnek bennünket az interneten való böngészés közben, hogy még személyre szabottabb hirdetéseket célozzon meg böngészőablakon. A szerzői jogi trollok nyomon követik a letöltőket, hogy fenyegessék őket kártérítés megtérítésében.

Az internethasználók egyre inkább tudomásul veszik ezt, és érthető módon nem tetszik. Ez a VPN-technológia iránti érdeklődés óriási növekedését váltotta ki.

Elméletileg ez nagyszerű, mivel a VPN-k (és VPN-alkalmazások) valóban segíthetnek ezeknek a problémáknak a leküzdésében. A VPN-ek iránti érdeklődés növekedése ugyanakkor az új tendencia kiaknázására készülő cowboy-ruhák növekedéséhez vezetett..

A legtöbb Android-felhasználó két tényezőn alapuló alkalmazásokat választ

Az első az alkalmazások népszerűsége és a csillagbesorolás, amelyet más felhasználók adtak nekik a Play Áruházban. Ezeket a mutatókat egyszerűen nem lehet megbízni, mivel az alkalmazásokat letöltő és az értékeléseket elhagyó személyek nem rendelkeznek műszaki kompetenciával az alkalmazások használatának adatvédelmi és biztonsági következményeinek felméréséhez..

Ez megmagyarázza, hogy annak ellenére, hogy a papír káros tényei vannak ezen alkalmazások elemzésekor, azok 37% -ánál több mint 500 000 telepítés van, és 25% -uk legalább négycsillagos minősítést kap a felhasználóktól!

VPN-alkalmazások panaszai

Itt egyértelműen láthatjuk, hogy a Play Áruház alkalmazás-értékelői sokkal jobban aggódnak a hibák és az akkumulátor élettartama szempontjából, mint az adatvédelmi és biztonsági kérdések..

A második kritérium az ár, és a legtöbb ember kedvenc ára messze INGYENES! Mindez jó és jó, de a VPN-szolgáltatás üzemeltetése költséges és időigényes vállalkozás. Tehát senki, és úgy értem, senki sem fogja megtenni ingyen.

Ha nem fizet a szolgáltatásért kemény pénznemben, akkor más módon keres pénzt tőled. "Nincs olyan dolog, mint egy ingyenes ebéd" és "ha nem fizet egy termékért, akkor te vagy a termék", mindkettő megfelelő mondás itt.

Szóval hogyan tudok biztonságban maradni??

Mindaddig, amíg megérti korlátait, a VPN-alkalmazások továbbra is remekül szolgálnak az adatvédelem és biztonság javítása érdekében Android-eszköz használatakor. Fontos az, hogy jó alkalmazást válasszon egy jó hírű VPN-szolgáltatótól. Ez nyilvánvalóan könnyebben mondható el, mint megtenni. A következő tanácsoknak azonban segíthetnek.

1. Kerülje az ingyenes VPN-alkalmazásokat. Mint fentebb tárgyaltuk, ha nem fizet a termékért, akkor te vagy a termék. A jó hírű kereskedelmi VPN-szolgáltatások havonta kevesebb, mint 5 dollárért fizetendők.

2. Ha valóban ingyenes VPN alkalmazást kell használnia, akkor értse meg, hogy a szolgáltatás hogyan finanszírozza magát. Léteznek jó hírű, ingyenes VPN-szolgáltatások, ám ezek mindig korlátozottak. Ezeket abban a reményben kínálják, hogy vonzza Önt, hogy fizetjen egy korlátlan prémium szolgáltatásért. Ez idegesítő lehet, de legalább átlátható. Kérjük, olvassa el az ajánlott ingyenes VPN-szolgáltatások listáját.

3. Nézze meg a szolgáltatók véleményét a ProPrivacy.com webhelyen (természetesen!). Ha a szolgáltatót általában jól tekintik, akkor valószínűleg biztonságos az alkalmazás.

4. Kerülje el a rengeteg egyébként hallhatatlan, csak az alkalmazás számára elérhető VPN szolgáltatást. Valószínűleg cowboyok.Android VPN alkalmazások vírusai

5. Az egyedi VPN-alkalmazások helyett használja az Arne Schwabe OpenVPN for Android alkalmazását. Ezt a nyílt forráskódú VPN-klienst az OpenVPN projekt hivatalosan ajánlja. Nagyon biztonságos, és tartalmaz IPV4, IPv6 és WebRTC szivárgásvédelmet. Még úgy is konfigurálható, hogy kill kapcsolóként működjön.

Az alkalmazás szokásos OpenVPN konfigurációs fájlokat használ, és így bármilyen szokásos kereskedelmi VPN szolgáltatással használható, amely OpenVPN-t kínál. Vegye figyelembe, hogy bár az alkalmazás ingyenesen letölthető, használatához regisztrálnia kell egy VPN-szolgáltatást (kivéve, ha saját VPN-kiszolgálót futtat).

Természetesen továbbra is megbíznia kell a VPN-szolgáltatót, de legalább így 100% -ban biztos lehet abban, hogy a használt alkalmazás biztonságos.

Mobil VPN alkalmazások: Következtetés

A kutatók kizárólag az Android alkalmazásokra összpontosítottak, és azon az ingyenes alkalmazásokra (bár néhányuk prémium termékek alkalmazáson belüli vásárlását ajánlotta fel). Van néhány szempont az Android működéséről, amely megkönnyíti a szélhámos Android-alkalmazások létrehozását, ám a felfedezett problémák nagy része szinte biztosan létezik az iOS-alkalmazásokban is..

A legjobb módja annak, hogy elkerüljék azokat a VPN-alkalmazásokat, amelyek veszélyeztetik, és nem javítják az online adatvédelmet és biztonságot, ha kutatást végeznek, és csak jó hírű, fizetett VPN-szolgáltatótól származó alkalmazásokat használnak. Ahogy a régi római mondás mondja: óvatosság - a vevő felelőssége, hogy vásárlás előtt ellenőrizze a termék minőségét és alkalmasságát. Ez még inkább érvényes, ha a költség nem egyértelmű.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me