Az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC) tiszteletben tartotta a szakértők tanácsát és a legtöbb amerikai kívánságait. Az olyan lépésben, amely csak a megtévesztés megerősítésére szolgál, amelyet a nagy internetszolgáltatók már gyakorolnak az internethez való hozzáférés felett, az FCC elnöke és a Verizon volt alkalmazottja, Ajit Pai az USA hálózati semlegességének halálos csapását vizsgálta meg..


Az internetes szabadság helyreállítása érdekében az FCC felhatalmazza a hálózatsemlegességet a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak (FTC). Az FTC eddig hatástalan felügyelőnek bizonyult, kevés foga van abban, hogy az internetszolgáltatók után menjenek, amelyek betartják a javasolt „könnyű érintésű, piaci alapú” szabályokat..

ISP-k, mint a disznók a sárban

Sőt, még a „szabályok” mondása nyomást gyakorol a kérdésre, mivel úgy tűnik, hogy nincs nehéz vonal az Internet szolgáltatók átlépéséhez. Az FCC-FTC egyetértési memorandum (MOU) tervezete szerint az internetszolgáltatóknak nagyon konkrét ígéreteket kell tenniük, hogy nem vesznek részt bizonyos típusú versenyellenes vagy fogyasztóellenes magatartásokban..

Ha elmulasztják ezeket az ígéreteket, az FTC képes lépéseket tenni ellenük a fogyasztók megtévesztése céljából. Amint azt Nilay Patel, a The Verge és az FCC volt tanácsosa, Gigi Sohn megfigyelte, valószínűleg ez valójában nem történik meg.

A társaságok folyamatosan megváltoztatják szolgáltatási feltételeiket anélkül, hogy az FCC bekapcsolódna. Még akkor is, ha beavatkozik, az FTC csak akkor reagál reaktív módon, ha a kár már megtörtént. Ahogy az FCC biztosa, Mignon Clyburn mondta az Ars Technica-nak,

„Az FCC és az FTC között a mai napon bejelentett megállapodás zavaró, gyenge, reagáló utógondolat: kísérlet az elnök javaslattervezetének hiányosságainak átgondolására, amely hatályon kívül helyezi az FCC 2015. évi hálózatsemlegességi szabályait. Két évvel ezelőtt az FCC sokkal szélesebb körű fogyasztóbarát megállapodást írt alá az FTC-vel, amely már lefedi ezt a kérdést. Nincs oka ezt megismételni, csak füst- és tükrök PR-kaszkadőrként, elvonva az FCC terveit, amely a héten később megsemmisíti a hálózatsemlegesség védelmét. ”

A legmeghatározóbb, hogy az internetszolgáltatóknak nem kötelesek megígérniük, hogy nem blokkolják vagy gátolják az internetes forgalmat, illetve nem számítanak fel webhelyeket és online szolgáltatásokat kiegészítő díjakért a „gyors sávú” internet-hozzáférésért (azzal együtt járva, hogy bármely szolgáltatás, amely nem fizet a gyors sávért) lassú sávba kell helyezni).

Mit tehetünk?

A republikánus által támogatott FCC megdöbbentő önérdeklődést és meztelen kapzsiságot mutatott minden közönséges amerikai érdekeinek rovására (és a világ minden tájáról aggasztó következményekkel jár a fogyasztók számára)..

Természetes válasz az, ha kimegyünk és megijedjük a bánatát, de a sörbe sírása nem akadályozza meg az internetszolgáltatót, hogy árnyékoljon!

Virtuális magánhálózat (VPN) használata

A virtuális magánhálózat olyan adatvédelmi és biztonsági eszköz, amely megakadályozza, hogy az internetszolgáltató láthassa, mit hoz fel online. Az internetszolgáltató nem látja az Ön adatait, mert titkosítva vannak. Azt sem tudja, hogy mely webhelyeket (stb.) Látogatja meg, mivel az összes internetes tevékenységet a VPN-kiszolgálón keresztül irányítják. Az internetszolgáltató csak azt látja, hogy csatlakozik a VPN szerverhez, nem pedig az utána meglátogatott webhelyeket vagy szolgáltatásokat.

És amit egy internetszolgáltató nem lát, nem akadályozhatja meg vagy hátrányosan megkülönböztetheti (bár lásd a lenti „Veszélyek” pontot). A VPN használata nagyon hatékony módja annak, hogy ellensúlyozzuk az internetszolgáltató lépéseit a hálózatsemlegesség megszüntetése érdekében.

Kérjük, olvassa el a kezdő VPN-eket, ahol részletesen ismerteti, hogyan működnek a VPN-ek és mit tehetnek az Ön számára. Kérjük, olvassa el az Öt legjobb VPN-szolgáltatást a legjobb VPN-k kiválasztásáért. Ezek mindegyike jól szolgálja az amerikai ügyfeleket, és hatékonyan biztosítja a saját személyes hálózatsemlegességét - az FCC és az FTC megsértett!

A VPN használata azt is megakadályozza, hogy az internetszolgáltató kémkedjen a személyes internetes böngészési előzmények között, és eladja azokat.

veszélyei

A VPN-ket le lehet tiltani

A VPN megakadályozza, hogy az internetszolgáltatók blokkolják vagy gátolják az internetes forgalmat - mindaddig, amíg az internetszolgáltató blokkolja vagy gátolja az összes VPN-forgalmat. Noha egy ilyen lépés az internetszolgáltató részéről nem gondolkodónak tűnik, valójában valószínűtlen, hogy ez megtörténik.

Számos vállalkozás támaszkodik a VPN technológiára az irodák közötti kommunikáció biztonságához és a távoli dolgozók hozzáférésének lehetővé tételéhez a vállalati LAN erőforrásokhoz. Ha az internetszolgáltatók elkezdenek blokkolni vagy gátolni az összes VPN-forgalmat, akkor káosz alakulhat ki, és a vállalati érdekek károsodnának.

Tehát nem fog megtörténni. Még abban a nagyon valószínűtlen esetben is számos módszert fejlesztettek ki a VPN blokkok megkerülésére.

whitelisting

Nagyobb veszély, hogy a VPN-ek feketelistájába helyezés helyett az internetszolgáltatók elkezdenek engedélyezett listára venni a kiválasztott szolgáltatásokat. Az ügyfelek számára speciális „kábel-stílusú” internetes csomagokat kell megcélozni, amelyek csak a kiválasztott szolgáltatásokhoz és webhelyekhez biztosítanak hozzáférést (vagy amelyek csak gyors sávú hozzáférést biztosítanak ezekhez).

Bármely szolgáltatás, amely nem része a csomagnak, blokkolódik vagy gázzal működik (lassú). Ide tartoznak a VPN-ek, a Tor-hálózat és a proxyk.

Jelenleg ez a fenyegetés tisztán elméleti, ami szintén jó, mivel nagyon kevés lehet tenni ezzel.

Sajnos úgy tűnik, hogy az internetszolgáltatók szívesen választják ezt az utat a jövőben. A fogyasztó számára a legjobb dolog, hogy megakadályozzák azt, hogy megtagadja az olyan csomagok fizetését, amelyek nem biztosítanak korlátlan és teljes sebességű internet-hozzáférést.

Következtetés

Fogyasztóként hatalma van, ezért használja fel. Addig is használjon VPN-t.

Kép jóváírása: a schistra / Shutterstock.com által
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me