Öt szem (FVEY) kormány megkönnyebbülten sóhajtott, miután a Munkás ellenzéki Párt úgy döntött, hogy csatlakozik az ausztrál kormányhoz, és elfogadja a rendkívül népszerû titkosítási törvényt..


A 2018-os segélyezési és hozzáférési törvényjavaslat felszólítja a cégeket, hogy segítsék a hatóságokat a végpontok közötti (E2E) titkosítás megszakításában azáltal, hogy új módszereket állítanak elő a biztonságosan titkosított kommunikáció hátsóajtójához..

A FVEY kormányai, ideértve a Trump kormányát is, szerint a titkosított kommunikáció gyakorisága drámaian megnőtt 2013 óta, amikor az üzenetek csak 3% -a volt hozzáférhetetlen a bűnüldözéshez. Azóta a tudatosság hullámai (amelyeket a Snowden kinyilatkoztatások gyújtottak) arra késztetik a polgárokat, hogy az E2E titkosításhoz jussanak. 2017-ben az ausztrál kormány által megkeresett kommunikáció 55% -a volt biztonságosan titkosítva, hasonló számadatokat jelentettek más FVEY országokban is

E2E adattitkosítás

Add vissza nekünk Big Brother képességeinket

A bűnüldözés szempontjából az E2E titkosítást úgy tekintik, mint egy leküzdhetetlen barikád állampolgárnak. A FVEY blokk egész területén a kormányzati hatóságok arra törekednek, hogy a tech-cégek hátsóajtó titkosításra kerüljenek, és hozzáférést biztosítsanak mindenki üzenetéhez..

Most Ausztrália új jogszabályai elősegítik az utat a titkosítás gyengítéséhez az egész világon. Az új törvényt kommentálva Danny O'Brien az Electronic Frontier Foundation-ben kifejtette, hogy a kormány:

„Titokban kényszeríti a technológiai vállalatokat és az egyes technológiákat, ideértve a hálózati rendszergazdákat, a rendszergazdákat és a nyílt forráskódú fejlesztőket is, hogy újratervezzék az ellenőrzésük alatt álló szoftvereket és hardvereket, hogy felhasználásukkal kémkedjék őket. A mérnököket büntetni lehet a bírságok és a börtön betartásának megtagadása miatt; Ausztráliában bűncselekménynek számít még egy technikusnak az ilyen utasítások elleni tanácsadása is. ”

A FVEY állításai ellenére a titkosítási törvény rendkívül veszélyes és rendkívül hibás. Az E2E titkosításba bevezetett bármilyen gyengeség nem megvalósítható anélkül, hogy létrehoznánk egy lyukat, amelyet a nem kívánt hackerek és a számítógépes bűnözők kihasználhatnak.

A támogatási és hozzáférési törvényjavaslat sikeres elfogadásával Ausztrália sikeresen nyomást gyakorolhat a Whatsapp (és más technológiai cégek) számára a hátsó ajtó létrehozására - olyan kizsákmányolásokhoz vezethet, amelyeket más FVEY kormányok az USA-ban és másutt is visszaélhetnek, akár az ajtót nyitva is a külföldi kormányzat számára. felügyelet.

Sikertelen ellenzék

Múlt pénteken a szövetségi munkaügyi ellenzék csatlakozott a magánélet védelmével foglalkozó szakemberek, érdekképviseleti csoportok százaihoz és az egész világ polgáraihoz, akik felháborodást fejeztek ki a javasolt törvényjavaslat mellett..

Mark Dreyfus árnyékészügyész, a kormány elé terjesztette a hírszerzési és biztonsági parlamenti vegyes bizottságon (PJCIS) keresztül a kétoldalú elkötelezettség hagyományának megtörésére irányuló tervét. Levélében felszólította a törvényjavaslat negatív mellékhatásainak további felülvizsgálatát.

Digital Rights Watch

Sajnos a munkaügyi tanács többi tagja úgy döntött, hogy támogatja a kormányt, gyorsan elfogadja a törvényt, nem javasolja és nem módosítja. Tim Singleton Norton, a Digital Rights Watch elnöke, kifejezve csodálkozását a törvény elfogadásáról szóló döntés mellett, az év utolsó ülésnapján elmondta:

"Ez a törvényjavaslat továbbra is mélyen hibás, és valószínűleg befolyásolja Ausztrália általános kiberbiztonságát, csökkenti az e-kereskedelem iránti bizalmat, csökkenti az adattárolás biztonságát és csökkenti a polgári jogok védelmét. Megtervezése során ellentétes az emberi jogokkal és a demokratikus alapelvekkel. A törvényhozók figyelmeztetik, hogy felelõsek lesznek a digitális infrastruktúránk gyengeségeinek bevezetéséért - ide értve azokat a negatív következményeket is, amelyeket a mindennapi emberek viselnek, akik a titkosításra támaszkodnak a digitális társadalom mindennapi életében. "

DiGi Weboldal logó

A bejelentés csak egy héttel azután érkezik, hogy a Digital Industry Group Inc (DIGI) - egy olyan társulás, amelybe a Google, a Twitter, az Oath és a Facebook is tartozik - kiegészítő beadványt nyújtott be a PJCIS-hez. A dokumentumban a DIGI megismételte a hátsó ajtók elutasítását:

„A törvényjavaslat legfontosabb kérdése az, hogy új hatásköröket javasol a kormány számára annak elrendelésére, hogy a technológiai szolgáltatók hozzanak létre vagy telepítsenek új módszereket a biztonságos rendszerekhez és adatokhoz való hozzáféréshez. Úgy tűnik, hogy a kormány fenntartani kívánja a titkosítást, ugyanakkor a megbízást nyújtó technológiai szolgáltatók is megvalósítanak egy módszert az adatok titkosításának elkerülésére, és ezeket az adatokat sebezhetőség létrehozása nélkül szolgáltatják. Ez egy olyan tű, amelybe nem lehet menetet rögzíteni - a titkosítást nem szakíthatja meg anélkül, hogy egy biztonsági rést bevezetne az egész rendszerbe. ”

Lefelé irányuló spirál

Mivel Ausztrália most a fedélzeten van, az Egyesült Királyság hatóságai nyomást gyakoroltak. Dr. Ian Levy, a Nemzeti Kiberbiztonsági Központ (NCSC) műszaki igazgatója múlt csütörtökön bejelentette, hogy az Egyesült Királyság hírszerzési lehetőségei arra törekszenek, hogy a technológiai szolgáltatókat arra kényszerítsék, hogy „virtuális krokodilklippeket” készítsenek végpontok között titkosított e-mailek, szöveges üzenetek elfogására és dekódolására. , és a hangkommunikáció.

A GCHQ nevében készített NSCS javaslatában Levy azt javasolta, hogy az összes végponttól érkező üzenet háromirányú beszélgetés legyen, nemcsak a küldő és a címzett, hanem a kormány között is - lehetőséget adva nekik, hogy mindent elhallgassanak. Levy szerint ez az egyenértékű lenne a régimódi eljárással, amikor krokodil klipeket használnak az emberek telefonhívásainak fizikai szippantására..

a nagy Testvér figyel téged

Amit Levy nem említi, az az, hogy a régi időkkel ellentétben, amikor egy ilyen támadás egyedi volt, elszigetelődik és csak a nyomozás gyanúsítottjára irányult (és csak valaha megfelelő paranccsal), az új "virtuális krokodil klipek" minden vezetékhez, telefonhoz és Nagy-Britanniának minden utcájához csatolva lenne, amely visszatükrözi az Stasi felügyeleti szintjét.

Pontosan ez a tömegmegfigyelés váltotta ki a lakosságot elsősorban a titkosított hírvivők használatával. A nagyközönség hüvelykujjával szavazott, és pontosan e kormányzati invázió szintjén ellenzik őket.

Aggasztó, hogy a Brexit után az Egyesült Királyság azt tervezi, hogy az EU emberi jogi törvényét felváltja egy brit emberi jogi törvényre, amelynek célja az ember magánélethez való jogának gyengítése. Ilyen környezetben a brit polgárok képtelenek megvédeni személyes beszélgetéseiket a GCHQ-tól.

Ha a kormány megkapja az utat, akkor a hátsó ajtó, amely a kormány mindenki számára üzenetet ad, gyenge láncszemré válik, amelyet bárki kiolvashat. A titkosítás vagy biztonságos, vagy nem, és a hátsó ajtót virtuális krokodilklipnek hívni szándékosan félrevezető..

A jó hír az, hogy még ha a FVEY kormányainak sikerül rá is kényszeríteni a WhatsApp kedvelőit a hátsó ajtó létrehozására, akkor mindig lesz Signal vagy más új nyílt forráskódú üzenetküldő, amelyhez az emberek fordulhatnak. Végül a kormányoknak titkosított hírvivőket kell betiltaniuk, és országukat teljes totalitárius államokká kell alakítaniuk, ha valaha is meg akarják nyerni a magánélet szüntelen háborúját..

Ha ez a történet arra késztette Önt, hogy újragondolja saját online biztonságát, akkor miért ne nézze meg a legjobb VPN-szolgáltatások oldalunkat további információkért. Ezenkívül, ha ausztrál állampolgár vagy, nézze meg a legjobb ausztrál VPN oldalt, hogy biztosítsa online biztonságát.

Kép-jóváírások: Bro Studio / Shutterstock.com

LuckyStep / Shutterstock.com

durantelallera / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me