A Bitcoin manapság nem annyira csillogó, mivel a legkorábbi és lelkes rajongói miatt új gyerek született a „valuta blokkban”. Ehelyett a Monero gyorsan válik új drágám virtuális valutává azok számára, akik szeretnék, vagy akik névtelennek kell maradnia. Úgy tűnik, hogy némelyik számára a Bitcoin már nem elég anonim. Számukra a Monero, amely egy adatvédelmi érme, amelynek célja a nyomon követés megakadályozása, válik a digitális valuta váltójává.


Csak az idő fogja megmutatni, hogy vonzereje elfogja-e más kriptovaluta-használók szívét és elméjét. De nem elképzelhetetlen, mivel már százalékos alapon is felértékelődése felülmúlja a Bitcoint - bár rövid idő alatt. Ennek egyik oka, hogy gyorsan válik a választott virtuális pénznemré, annak következménye, hogy a bűnüldöző szerver olyan szoftvert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi számukra a Bitcoin tranzakciók kezelését..

Úgy tűnik, hogy az elemző cégek, mint például a Chainalysis, egyre jobban fedezik fel a bűnözéshez vagy pénzmosáshoz kapcsolódó digitális készleteket, és figyelmeztetik a cseréket és megakadályozzák a hagyományos készpénzké történő átalakítást. Legalábbis, egy tekintetben, a Bitcoin nyilvánosan elérhető blokklánc-könyvelési technológiája akadályt jelent azok számára, akik teljes mértékben láthatatlanná akarnak maradni, így előkészítve az utat a Monero népszerűsége szempontjából. (Szerkesztő megjegyzés - de kérjük, olvassa el a Bitcoin adatvédelmi adatlapját - Mélyreható útmutató a Bitcoin névtelen vásárlásához és kiadásához).

Ami a kriptovalutát illeti, lehet, hogy takarékosabb vagyok, mint egy átlagos ember, mégis be kell vallanom, hogy Monero repült a radarom alatt, és rám hajtott. Pontosan mi ez? Magánélet érme? Egy életképes kriptovaluta? Jó kérdések. A Monero a sok magánéletre összpontosító érme egyike, amelyek mindegyike különböző biztonsági funkciókat kínál. Nemcsak hamis címeket hoz létre a feladók elrejtésére, hanem az igazi címet is titkosítja. A nyílt forrású kriptovaluta 2014 áprilisában jött létre.

A Monero ellentétben a nyilvános főkönyvi kriptovalutákkal, mint például a Bitcoin, ahol a korábban nemkívánatos tevékenységgel társított érmékkel ellátott címek feketelistára kerülhetnek, és érmeiket más felhasználók elutasíthatják. A saját kürtjét fújva Monero szégyenteljesen állítja "magán, nyomon követhető és opcionálisan átlátszó." Mint ilyen, ez a sok ransomware támadás esetén a preferált fizetési mód.

A Monero is helyettesíthető. Állítólag egyfajta számítógépes álcázás miatt a Monero nem szenvedhet el a korábbi ügyletekben való részvétel miatt. Ez azt jelenti, hogy a Monero-t mindig cenzúra és / vagy szabályozás kockázata nélkül fogadják el. A Bitcoin-nal ellentétben, amelynek az egyes bitcoinok tranzakciók előzményeit a blokkláncon rögzítik, ugyanaz nem igaz a Monero-ra. Az olyan eseményekhez kapcsolódó bitcoineket, mint például a lopások, a kereskedők és a tőzsdék elkerülhetik. Monero esetében ez állítólag nem lehetséges.

Mostanra felteheti azt a kérdést, hogy mi szükséges a Monero-ban való részvételhez. Mint sok más kripto pénznemben, a Monero az érdekelt felek számára is lehetőséget kínál blokkok bányászására. Noha az egyének képesek csatlakozni a bányászati ​​medencékhez, ők maguk is bányászhatják a Monero-t. Csak egy szokásos számítógépre van szükség - nincs szükség speciális hardverre, mint például a Bitcoin esetében.

Légy tudatában annak, hogy a Monero-val általában szokásos volatilitás tapasztalható, mint a többi kriptovaluta esetében: az elmúlt hónapban kb. 70% -ot emelkedett, és azóta, hogy a CoinMarketCap-en kezdett kereskedni, 1300% -ot emelkedett. A 2014-es indulás óta a kriptovaluta körülbelül 0,25 dollár és körülbelül 60 dollár között ingadozott (2017. májusban). De tavaly az elmúlt két hónapban az érték meghaladta a 300 dollárt. Tehát lehetőségnek tűnik „gyors játékhoz” jutni a gyors tőkenyereséghez - és természetesen a futamidős ügyletekhez is. Nincs olyan piacképes technológia, amely ezt alátámasztja, mint például a blockchain.

Úgy tűnik, hogy jelenleg a Monero vonzerőt (és elismerést) nyer, mivel fellebbezte az illegális ügyletek elősegítőjeként. Amikor azonban egy átlagos polgár felszáll a fedélzetre, ez valószínűleg megváltozik, mivel a mindennapi emberek aggódnak a magánélet és a megfigyelés miatt. Tehát a virtuális valuták értéke sejtés kérdése lehet, de a megfigyelés jövőbeli iránya nem. Ez csak valószínűleg rosszabbodni fog, és növeli a virtuális valuták vonzerejét, mint például a Monero.

Kép jóváírása: Írta: Wit Olszewsk / Shutterstock.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me