Ebben az évben a Bitcoin ára 640% -kal emelkedett a jelenlegi 8 100 dollár árára. Az éter mindössze 30 dollárról a jelenlegi 390 dollárra ment. Eközben a Litecoin 1400% -kal növekedett az év eleje óta. Augusztusban a teljes kriptovaluta-piac rekordos 150 milliárd dollárt ért el. Az ilyen típusú statisztikákkal nem csoda, hogy a befektetők egy cselekvés egy részét szorgalmazzák.


Minden jó hír ellenére a kriptovalutákba történő befektetés nem mindig jár a parkban. Éppen ellenkezőleg: míg egyesek hatalmas megtérülést élveznek befektetéseik után, mások a hackerek és a csalók áldozatává válnak, akik lelkesen és ambiciózusan vándorolnak..

Ezen a héten például hírek merültek fel egy Ethereum blockchain indítással kapcsolatban, amely 374 000 dollár becsapta az Initial Coin Offering (ICO) befektetőit. Az érmét Confido-nak hívták. Ez ígéretes, hogy blokklánc-megoldás lesz a kifizetések teljesítésére és a szállítmányok nyomon követésére. A digitális tokeneket november 6 és 8 között adták el a befektetőknek. Aztán vasárnap az érme fejlesztői hirtelen elhúzták a Twitter és a Confido webhelyét.

Nem sokkal ezután a Confido szóvivője közzétett egy üzenetet a Redditről, állítva, hogy a „jogi problémák” megállították a Confido fejlesztőit abban, hogy folytathassák az érmét. Ugyanez az üzenet röviden megjelent a médián, de gyorsan törölve:

„Jelenleg szűk helyen vagyunk, mivel jogi problémákkal szembesülünk az általunk aláírt szerződés miatt. Valószínű, hogy megoldást találunk a helyzet orvoslására. Nem garantálhatjuk azonban 100% -osan annak biztosát, hogy ezen keresztüljutunk. ”

A befektetők számára aggódva azonban a Confido szóvivője néhány órával később visszatért Redditbe, hogy mondja:

- Nézd, fogalmam sincs, mi történt itt. Az összes közösségi médiaplatform és weboldal eltávolítása teljes meglepetésem számomra. ”

Confido érme

Azóta a Confido tokenek értéktelenné váltak. A befektetőknek semmi sem maradt. Eli Lewitt, a TokenLot (az Ethereum blockchain ICO-t a Confido számára működtető weboldal) társalapítója középen maradt. Lewitt a nyilvántartásban azt állította, hogy a Confido fejlesztők „nagyon jó csalók voltak”. Úgy tűnik, hogy nyom nélkül eltűntek..

Nehéz megmondani

Sajnos ez a probléma a növekvő cryptocurrency befektetési piaccal. Az Altcoin nagyrészt nem szabályozott, és az új érmék folyamatosan megjelennek. A befektetők számára, akik kihagyták a Bitcoin aranyfutását, a niche-érmékre vonatkozó ICO-k, amelyek egyedi blokklánc-fejlesztéseket ígérnek, óriási kísértés. Ebben az alkalomban azonban úgy tűnik, hogy az érme csak egy üres ígéret volt, amelyet a hozzáértéses művészek készítettek.

Sajnos kevés ennek megakadályozása. Ez az oka annak, hogy a befektetőknek hihetetlenül óvatosnak kell lenniük a feltörekvő érmékbe történő befektetés során. Míg egyes altcoinokhoz, mint például az EOS, nagy nevek vannak, mint például Dan Larimer (Bitshares, Steemit), míg mások indulókat ismeretlenek hoztak létre..

Eos

Sajnos a befektetőknek, akik gyorsan meggazdagodni akarnak, nem könnyű megmondani, melyik érme lesz sikeres vagy kudarcot, vagy ami még rosszabb, egy átverés. Ezt szem előtt tartva senki sem tagadhatja, hogy a szerencsejátékok egyik eleme a kezdeti érmeajánlatokba történő befektetés. Ez nem a gyengédszívű.

Biztonsági aggodalmak

Nemcsak a csalók által létrehozott hamis érmék vezethetik a kriptovaluták világában is nyomorúságos napot. Ebben az évben számos érmék feltörése történt, ami kérdéseket vet fel a kriptovaluták biztonságával kapcsolatban.

Kizárólag ezen a héten a Tether néven ismert kriptovaluta kiberbotrányának látta, hogy a számítógépes bűnözők 31 millió dollár értékű digitális valutát hoznak létre. A Tether egy kínai kriptovaluta, amelyet eredetileg Realcoinnak hívtak. Az altcoint átváltották Tetherre, és azóta népszerűsége nőtt.

Hacked érmék

Egy Tether mindig ér egy dollárt, ami stabilitássá teszi, és hasznos kriptográfiai eszköz az online tranzakciók elvégzéséhez kriptuszokkal a szokásos fiat valutákból. Vasárnap a hackereknek sikerült feltörniük a Tether Treasury pénztárcáját, és 30 950 010 dollár kriptográfiai pénzt küldtek „illetéktelen Bitcoin címre”.

Szerencsére, a Tether fejlesztői szerint az érmék nem lesznek visszaválthatók, mert a címet feketelistán szerepeltetették. Remélhetőleg ez sikeresen megakadályozza az érmék forgalomba kerülését. A hack azonban újabb jele annak, hogy a kriptovaluták érzékenyek a hackerekre.

Bal, jobb és közép

Az elmúlt években sok magas szintű kriptovaluta-csapkod történt. Bitcoin-csereprogramok, például a Bitfinex és a Mt. Goxot feltörték. Ez év júliusában egy CoinDash nevű izraeli kriptovaluta kereskedési platformot 7 millió dolláros éteriumra csaptak fel. 2016-ban több mint 50 millió dollárt étert loptak el a decentralizált autonóm szervezet (DAO) pénzeszközeit befektető befektetőktől. Az ilyen hackok aggódnak. Megmutatják a kriptovaluták tartásával járó jelentős kockázatokat.

Sőt, bizonyítékok merültek fel a vadonban található rosszindulatú szoftverekkel, amelyek célja az emberek pénztárcájának jelszavainak gyűjtése vagy a pénztárca címeinek lehallgatása tranzakciók során annak érdekében, hogy pénzeszközöket hackereknek szállítsanak. A FireEye kiberbiztonsági szakértői szerint a Kim Jong-un számára dolgozó észak-koreai hackerekről ismert, hogy hetente több tízezer dollár értékű Bitcoint (és más kriptogépet) lopnak el..

Bölcsen fektessen be

A nap végén a kriptovalutákba történő befektetés megteremti a hatalmas fizetési napok esélyét. Az agresszív növekedés azonban ingadozásokhoz is vezet, és bár vonzónak tűnhet ezen a feltörekvő területen fekvő befektetés, annak jelentős instabilitását figyelembe kell venni. Mint minden kereskedelem esetében, fontos, hogy ne többet játsszon, mint amennyit megengedhet magának.

Ez a cikk nem célja befektetési tanácsadás, és ezért nem kell ilyennek tekinteni.

A vélemények az író véleményei.

Cím címe: Wit Olszewski / Shutterstock.com,

Kép-jóváírások: Világos és Sötét Stúdió / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me