Úgy tűnik, hogy az évezredeket nem érdekli, hogy a Facebook és más cégek nyereség céljából betakarítsák adataikat. Legalábbis ez az a feltevés, amelyet a New York Post nemrégiben készített véleménye készített. Azt sugallja, hogy az évezredeket arra a tényre osztják, hogy az új technológiai világ számos előnyeinek elérése érdekében áldozatot kell hozni. Ha ezeréves vagy, akkor érdekelne a reakciója erre az előfeltevésre és az azt követő másokra.

Az évezredek sokkal kényelmesebbnek tűnnek azzal az elképzeléssel, hogy ha egy termék ingyenes, akkor te vagy a termék, és hagyod, hogy mindenki számára „nyitott könyv” legyenek. Amint később kiderül, a véleménycikk úgy véli, hogy ez nem igaz a korábbi generációkra, akik úgy tűnik, hogy jobban őrzik magánéletüket. A korábbi generációk természetesen kevesebb veszélyt jelentettek magánéletükre, és jelentősen kevesebb információhoz, szórakoztatáshoz és kommunikációhoz voltak hozzáférhetők (csak néhányat említek meg)..

Tehát nem feltétlenül tisztességes az évezredeket úgy különválasztani, mintha idegen túlmutatók lennének. Noha az idegenekhez hasonlóan, elődeiktől eltérő világból származnak és élnek. Úgy értem, a könyvégetés nem létezett, mielőtt Guttenberg nyomdája nyomtatott volna könyveket, és addig nem volt szükség a lerakódásokra, amíg a világ nukleárisvá nem vált. Valójában állíthat olyan esetet, hogy az a millenniumi évekre átadott veszélyes, őrült világ, amelyet most örökölnek, a személyes adatainak a nyilvánosság számára történő kitettségét szelídnek tűnhet. Nem is beszélve arról, hogy a szociális média és más hasonló tevékenységek iránti komoly elkötelezettség szükséges a figyelemelterelés elkerülése a modern életből!

Emellett senki sem gondolta volna tizenöt évvel ezelőtt, hogy Mark Zuckerberg kollégiumi doodle bekerül a mai üzleti modell beavatkozásába - tele van invazív algoritmusaival. Ki tudta volna elképzelni, hogy a közösségi média társaságok megtanulhatják a politikai hajlamainkat, kedvezőtlen és nem kedvelő képességeinket, vallási hovatartozásunkat, valamint szexuális irányultságunkat és hajlandóságainkat? Ha én, vagy más jogi vagy bűnüldöző szerv egy adott napon szeretném követni a tevékenységemet - ez könnyen és könnyen elérhető az okostelefonomról.

Mivel az évezredek egyre inkább a technológiai istenek felé haladnak, amikor a nyilvános filézésüket megcélozzák, a cikk (és mások) kézi készítésre és lélegzetelállító kifejezésre ad okot a Cambridge Analytica számára, hogy csak a nekik biztosított mozgásteret mutassák meg. Természetesen, ha a társaság segített volna Hillary Clintonnak megnyerni a Whitehouse-t, ahelyett, hogy állítólag fellendítette volna a rosszindulatú ogre, Trump kilátásait, akkor valószínűleg nem lenne ugyanaz a szörnyűség - vagy így van,.


Bárhogyan is van, fel kell tennie a kérdést: mit csinált a Cambridge Analytica, amit számtalan más vállalat nem tett? Úgy értem, miért kellene a Facebook-tól eltérően kezelni, mert ez egy politikai cég, nem pedig egy szörnyű reklámtörő? A többi Szilícium-völgy önkéntese - a Google, az Apple és a Microsoft - mind az Ön pénzét felhasználja az Ön adataira. Szívesen hívják fel a hirdetőket, kutatókat és kormányzati ügynökségeket, hogy fedezzék fel a személyes információk kincsedét.

És úgy tűnik, hogy az évezredek, csakúgy mint a többi nemzedék, csak hajlandóak ilyen információt nyújtani, és hatalmas mennyiségben. Valójában úgy tűnik, hogy az alsó versenyben élvezik azt, aki a legtöbb tartalmat, fényképeket és hasonlókat teheti közzé. Úgy tűnik, hogy ambivalensek az elkerülhetetlen esés miatt. "Szóval mi?" Mondják: "Nincs mit rejteni."

A cikk megkérdőjelezi, hogy a korábbi generációk éppúgy jönnek-e elő, hivatkozva az úgynevezett legnagyobb generációra, aki kikapcsolja a telefont, ha azt jelentette, hogy a kormány büntetlenül hallgatta meg beszélgetéseiket. Éppen ellenkezőleg, az évezredekből úgy tűnik, hogy a magánélet hiányát és a személyes információk együttes választását az a sok öröm árának számítják, amelyet a digitális média nyújt..

Ahogyan a Wired magazin alapítója, Kevin Kelly elmondta 2016. évi könyvében, az "Elkerülhetetlen: a 12 jövőbeli jövőt formáló technológiai erő megértése:

„Ha a mai közösségi média megtanított nekünk valamit magunkról, mint fajról, akkor az az, hogy az emberi megosztási ösztönzés meghaladja az emberi magánélet ösztönzését.."

Mit gondolsz? Valóban értékeljük-e a jelenlegi helyzetet??

Kép jóváírása: AYA képekkel / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me