Idén elején a Csar Team néven ismert orosz hackerek meztelen betegek fényképeit loptak egy litvániai plasztikai sebészeti klinikáról. A világ minden tájáról a betegektől váltságdíjat követeltek, azzal fenyegetve, hogy kompromittáló fotóikat interneten szivárogtatják, ha nem fizetnek. Egy brit gazdag műtéti klinikán, amely a gazdagok és hírek felkínálására kerül, pusztító pusztító támadás érte.

A London Bridge Plastic Surgery (LBPS) Marylebone közelében található London központjában. A jól ismert klinika olyan gazdag ügyfelek körében népszerű, akik a lehető legjobb munkára vágynak. A műtét honlapja szerint „az Egyesült Királyság egyik vezető plasztikai sebészeti klinikája”.

A Sötét Overlord néven ismert hackerek elloptak egy gyorsítótárat a fényképről az ünnepelt klinikáról. A hírhedt hackerek, akik korábban kiszivárogtak az Orange Is The New Black ötödik évébe (a rajongók örömére), azzal fenyegetnek, hogy ezeket a képeket online közzéteszik..

Nude Celebrity Surgery Photos

Az ellopott fényképek tartalmazzák a műveletek előtt, alatt és után készített képeket. Mint ilyenek, kompromittáló képeket jelentenek a gazdag ügyfelek és hírességek, akik úgy döntöttek, hogy olyan eljárásokon mennek keresztül, mint például a mellnagyobbítás és a nemi szervek javítása. A lude-ok által elkövetett küzdelem a Katie Price brit híresség, az AKA Jordánia között található.

A támadás időzítése felvonhatja a szemöldökét. Miért? Mivel Jordan nemrégiben nyilvánosan megköszöni az LBPS-t a sikeres arcmasszázsért, amelyen keresztülment a klinikán. Mivel Jordánia nem különösebben ismert az Egyesült Királyságon kívül, ez azt jelentheti, hogy a Dark Overlord hackerek Nagy-Britanniában találhatók?


Katie Price

Mélyen kompromittáló anyag

A copycat plasztikai sebészet támadása először akkor jelent meg, amikor a Dark Overlord hackerek a következő üzenettel léptek kapcsolatba az Egyesült Államokbeli székhelyű The Daily Beast hírportállal:

- Van ebbe a szarba TB (terabyte). Adatbázisok, nevek, minden. Vannak itt királyi családok.

Ezzel az üzenettel együtt a Daily Beast egy fészektojást kapott fényképektől, amelyek állítólag képeket tartalmaznak a műtéti átalakítások alatt álló betegekről.

"A világ még soha nem látott ilyen plasztikai sebész orvosi lerakóját" - dicsekedtek a hackerek.

A képeket átnézve a Daily Beast arról számolt be, hogy:

„Sokan nagyon grafikus és közeli képet mutatnak, a férfi és női nemi műtétet ábrázolják. Mások megmutatják a látszólagos beteg testét a műtét után, mások pedig arcokat mutatnak. ”

A hackerek azzal fenyegetnek, hogy kiszivárogtatják a fényképeket online. A Daily Beast megerősítette, hogy minden bizonnyal valódi üzlet.

Sötét Overlord műanyag

A behatolás megerősítve

A londoni székhelyű klinika kiberbiztonsági szakértőket vett igénybe annak megerősítésére, hogy az átkerült a Sötét Overlord állításai előtt:

Sajnálatos módon azt gondoljuk, hogy az informatikai szakértőink és a rendőrség nyomozásait követően megsértették biztonságunkat és az adatokat ellopták. Még mindig azon dolgozunk, hogy pontosan meghatározzuk, hogy az adatok milyen veszélybe kerültek. ”

Ez valószínűnek látszik, hogy a fotók gyorsítótára valóban új anyag, ellentétben a litván klinikán lévő újból kivágott képekkel, amelyeket egy másik műtét zsarolására használnak..

Az LBPS a weboldalán nyilatkozatot tett közzé:

„A biztonság és a betegek titkossága mindig kiemelkedő fontosságú volt számunkra ... Nagyon sajnáljuk, hogy bármilyen veszélyt okozhat ez az adatmegsértés, ami betegeinket okozhatja, és csapataink éjjel-nappal rendelkezésre állnak, hogy bárkivel kapcsolatban felvegyék a kapcsolatot a 020- 3858 0664. ”

Modern Attack vektor

Ez a fajta számítógépes támadás a zsarolás alapú hackelés új formája, amely csak ebben az évben merült fel. A számítógépes zsarolás leggyakoribb módja malware használata egy személy számítógépének vagy okostelefonjának lezárásához.

A Ransomware, amint ismert, titkosítással nem teszi lehetővé az áldozat eszközét, amíg az áldozat összeget nem fizet, általában Bitcoin-ban, a hackereknek. Az eddigi legnagyobb támadás - a Wannacy támadás - idén is történt. Számítógépek ezreit érinti világszerte, köztük sok vállalatot, kormányzati ügynökséget és kórházat.

Az idei év mindkét plasztikai sebészeti csapdáján a kiberbűnözők felfedezték az áldozatok személyesebb - és azt lehet mondani, hogy a hagyományos - módon történő kihúzási módját. Aggódó tendencia az áldozatok vagy a klinika (vagy mindkettő) zsarolása jó hírneve védelme érdekében.

királyi korona

Royals érintett?

A hackerek merész állítása, hogy képeik vannak a királyi családról, valószínűleg azt jelenti, hogy az Egyesült Királyság hírszerződésének teljes erőit - ideértve a GCHQ-t és az új Nemzeti Kiberbiztonsági Központot (amelyet a királynő februárban nyitott meg) - fognak használni és megtalálja őket.

Az igény szintén nagyon szezonális, mivel az Egyesült Királyság felkészült arra, hogy november 5-én ünnepli a Lőfegyver-telek lerombolását. Ha felfedezzék a hackereket, akkor a következő csoport lesznek, akiknek a főkorona elõadása a válogatás elõtt áll? A Sötét Uralkodók szerencséjére a High Treason 1998 óta nem töltött ki kivégzési ítéletet, így sorsuk nem lesz annyira komor, mint Guy Fawkesé..

A vélemények az író véleményei.

Cím címe: puhhha / Shutterstock.com

Kép-jóváírások: Joe Seer / Shutterstock.com, Sergey Nivens / Shutterstock.com, Elina Leonova / Shutterstok.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me