A kiberbiztonság a világ egyik legnagyobb problémája. Legyen szó hackelésről vagy a DDoS támadásokról, a cégeket folyamatosan támadások támadják meg, amelyek vagy lelassítják az üzleti gyakorlatokat, vagy kitéve a fogyasztókat adatlopásoknak. Sajnos a cégek kissé bele vannak ragadva a Catch 22 helyzetbe, amikor a versenyképes online piacon való részvételről van szó.


A fogyasztók a gyors betöltési időket, a könnyű használatot és a problémamentes webhely-környezetet igénylik, a lehető legkevesebb karika segítségével. Az erős kiberbiztonság viszont inkább lelassítja a dolgokat. Az adatok biztonságához a háttérben kell, hogy történjenek a dolgok, és a fogyasztóknak át kell lépniük a karikán, például kétfaktoros hitelesítésen.

A fogyasztók elvárásainak és az erős kiberbiztonság közötti kiegyensúlyozó aktus okozza a legnagyobb problémát. Összességében a cégek a legfontosabb. Ha a gyors betöltési idők miatt az emberek visszatérnek, akkor valószínűleg megtörténik a biztonsági kompromisszum. Ez nem azt jelenti, hogy a cégek kedvelik a csapkodást vagy zavaró kijelentéseket.

Egyelőre azonban a rendelkezésre álló megoldások egyszerűen nem képesek hatékonyan biztosítani a pite mindkét darabját, és így vágások történnek. Néhány laza elvágódik a biztonsági vonaltól, hogy engedjen egy kis extra sebességet a szörfösök számára. Szerencsére úgy tűnik, hogy a világ legizgalmasabb feltörekvő technológiája - a Blockchain - valószínűleg mindenki imáira válaszol..

Tartalomszolgáltatási hálózatok

Jelenleg a cégek a centralizált tartalomszolgáltatási hálózatokon (CDN) támaszkodnak, hogy webhely-szolgáltatásaikat nagy sebességgel nyújtják. Ezeknek a CDN cégeknek a világszerte található proxyszervereinek és adatközpontjainak hálózata van. A CDN ügyfelek kihasználják a szervereket, hogy tartalmaikat rövidebb távolságra és ennélfogva a gyorsabb kézbesítési időpontokra továbbítsák.

Noha ez egy érvényes megoldás, ezeknek a CDN-knek a problémája az, hogy általában meglehetősen költségesek. A modern webhelyeknek gyakran nagy mennyiségű adatot kell továbbítaniuk a felhasználók számára, és mivel a CDN-k a GB-t terhelik, ezek a költségek gyorsan összeadhatók. Ezenkívül, mivel a CDN-k központosítottak, ők maguk is érzékenyek a támadásokra. Ha és amikor veszélybe kerülnek, akkor a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások is áramszünetet szenvednek.

A Gladius nevû biztonsági cég most úgy véli, hogy megtalálta a módját a digitális együttmûködés erejének kiaknázására annak érdekében, hogy az ár töredékénél CDN-szerû eredményeket érjen el. A Blockchain technológia alkalmazásával a Gladius szándékozik megengedni, hogy a világ minden táján található számítógépes felhasználók számára tartalék sávszélességet biztosítsanak a szükséges webhelyek számára. Azok számára, akik adományozzák a sávszélességet, egy kis kifizetést (Gladius tokenben) fognak megszerezni.

A decentralizált tartalomszállítási hálózatot igénybe vevő cégek számára az előnye nemcsak villámgyors tartalomszállítás, hanem a DDoS támadásokkal szembeni hatékony védelem is. Úgy hangzik, mintha két madarat ugyanazon a kő ütne. A valóságban azonban a madár egész állománya képezheti csapást. Miért? Mivel az olcsó és gyors tartalomszállítás lehetővé teszi a cégek számára, hogy más erősebb kiberbiztonságot valósítsanak meg - ez egyébként túl sokat lassíthatta volna a felhasználói élményt.

Blockchain

Blockchain Hero

Ez nem az első alkalom, amikor egy cég úgy tervezi, hogy a Blockchain erejét felhasználja az emberek számítástechnikai erejének kihasználására. Otoy például azt tervezi, hogy a blokkláncot arra használja fel, hogy az emberek feldolgozási képességét a grafikák távolról történő megjelenítésére használják. Az eredmény megegyezik egy szuperszámítógéppel, amely képzeletlenül gyors időben képes grafikát előállítani. Golem ugyanezt akarja tenni.

A FileCoin csak nemrégiben hatalmas beruházásokat kapott a blokklánc által támogatott, decentralizált adattároló hálózat elképzeléséért. Mint Otoy és Gladius, a FileCoin a Blockchain-t fogja használni: ezúttal az emberek kihasználatlan merevlemez-helyének kiaknázására. A FileCoin kezdeti érmeajánlása (ICO) körüli némi vita ellenére a koncepció megalapozott.

Eltérően a brit On-line Plc-től - amely 394% -ot tesz ki részvényértékének egyszerűen a név megváltoztatásával On-line Blockchain Plc-re - ezek a kezdő vállalkozások valóban arra törekszenek, hogy újszerű és előnyös módon használjanak a Blockchain technológiát..

gladius

gladius

Szóval, hogyan fog működni? A Gladius lehetővé teszi az emberek számára a tartalék sávszélesség összevonását. Ezt a sávszélességet statikus fájlok fogadására vagy a DDoS támadások elleni küzdelemre fogják használni. Az eredmény forradalmi lehet, mivel a decentralizált hálózat azt jelenti, hogy a hackereknek egyszerre több csomópontot kell lehívniuk a támadások felszámolása érdekében. Ez azt is jelenti, hogy a fejlesztők és a fogyasztók kommunikálhatnak egymással - kivágva a közvetítőt - és lehetővé téve a személyre szabott megoldásokat.

Ez óriási előrelépés a jelenlegi központosított CDN platformokhoz képest, amelyeket könnyen megcélozhatnak hatalmas DDoS támadások, hasonlóan a Dyn elleni támadáshoz (amely a Mirai botnetét használó több ezer számítógép erejét kihasználta). Ezenkívül a Gladius által létrehozott hatalmas sávszélesség-készletek könnyen kezelni tudják a DDoS támadások által előidézett információk áradását. Mi több, mivel oly sok felhasználó felügyeli egyszerre Gladius-t, olyan rosszindulatú tevékenységeket, mint a DDoS támadások, gyorsan észreveszik..

Ehhez adjuk azt a tényt, hogy bevételi forrást teremt az emberek számára világszerte. Miközben lehetővé teszi a weboldalak számára a fogyasztókhoz közelebb eső tartalomszolgáltatási csomópontok használatát (lehetővé téve számukra más erősebb cybersec megvalósítását), és elkezded látni, hogy miért lehet a Gladius ~ (és a Sia) valódi játékváltó.

Cím címe: dizain / Shutterstock.com

Kép jóváírása: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me