A népszerű adatvédelmi fórumon szereplő Reddit-felhasználók szerint a Facebook már használja "szokatlan tevékenység" figyelmeztetések arra, hogy az embereket nyomás alá helyezzék telefonszámukkal.


Azok számára, akik értékelik a magánéletüket, zavarónak tűnhet egy telefonszám átadása a Facebook-nak. Sok ember számára azonban úgy tűnik, hogy választás lesz a számlától való távolodás vagy a telefonszám megadása között a hozzáférés visszaszerzése érdekében. A történelem folyamán a Facebook-ról is ismerték, hogy felhasználói útlevelet kérnek annak érdekében, hogy hozzáférést biztosítsanak blokkolt fiókjaikhoz.

Facebook-fiók zárolva üzenet

Aggódóan néhány Reddit felhasználó úgy véli, hogy a Facebook valójában blöfföl. Úgy vélik, hogy a szokatlan tevékenységgel kapcsolatos állítások hamisak, de számláikat teljesen blokkolják, amíg egy számot át nem adnak. Az egyik poszter csak a közelmúltban nyitotta meg Facebook-fiókját munkájához, amikor megkapta a kérést.

A Reddit felhasználó, a TuckerMcInnes írja:

"Facebook & Az Instagram hamis "szokatlan tevékenység a fiókjában" hogy hívja fel a telefonszámát. A munkám megkövetelése: FaceBook és Instagram fiók létrehozása. Néhány hét alatt külön készítettem őket. Mindkét esetben észrevettem, hogy a fiókok létrehozása után körülbelül egy órával később mindkét szolgáltatás bejelentkezett engem miatt "szokatlan tevékenység" (Szó szerint még nem használtam a számlákat semmire) és blokkoltam a további hozzáférést, amíg nem tudták megerősíteni a telefonszámomat. ”

Úgy tűnik, hogy egyre növekvő aggodalomra ad okot, hogy a Facebook gyanús fióktevékenységeket hamisít annak érdekében, hogy a felhasználókat telefonszámuk átadására kényszerítse a felhasználókra..

Nem csak a Facebookon

A Reddit-en megjelenő jelentések szerint nem csak a Facebook használja a biztonsági félelmeket arra, hogy rávegyék az embereket, hogy elváljanak telefonszámukról. Az egyik ír felhasználó, aki elhalad a Reddit eurereddit fogantyújával, írja:

„A Google ugyanezt teszi. Kényszerem vagyok a Gmail használatára, mert a főiskola ezt használja. Megkíséreltem elérni az e-mailemet az egyetemen belül, és ez azt mondta, hogy ez szokatlan tevékenység. Még azt sem tudom, hogyan segített a számom megadása. Lehettem volna boltba menni és 20 euróért vásárolhattam volna a telefont. Valószínűleg kellett volna.

Egy másik poszter, a Deadlock93 szerint ugyanaz történt a Twitteren. Ebben az esetben a felhasználó közvetlenül felvette a kapcsolatot a Twitter-rel, hogy elkerülje számjegyeinek átadását:

“Ha ez történt velem, amikor Twitter-fiókot hozunk létre valakivel való kapcsolatfelvétel céljából. Felhívtam a Twitter támogatást, hogy elmondjam nekik, hogy megoldottam a captcha-kat, és hogy elküldöm nekik ezt az e-mailt, így egyértelmű, hogy nem vagyok robot, és azt szeretném, ha a számlám nyitva lenne. Kötelesek voltak. Ki kell állnunk ezekkel a srácokkal szemben, akik megpróbálják megragadni az összes telefonszámunkat. ”

Az e-mailes ügyfelek is megtapasztalták a jelenséget. A Reddit kpham12 felhasználó megjegyzése:

- Valakinek ugyanaz a problémája a kilátásokkal? Nemrég hoztam létre egy egyszerű, új kilátást nyújtó fiókot, soha nem használom a fiókot egyetlen webhely-regisztrációhoz, de ugyanezt mondták neki, és kérte a telefonszámomat. ”

A Facebook és más tech-cégek megpróbálnak megijeszteni minket az információkkal való elválásra? Vagy valami legitim okozhatja ezeket a szokatlan tevékenységi figyelmeztetéseket? Ha egy fiók vadonatúj, akkor valószínűtlennek tűnik, hogy egy hackert veszélyeztethette volna, mégis néhány Reddit felhasználó azt állítja, hogy csak éppen nyitotta meg számláját - és alig használta fel..

Egyrészt lehetséges, hogy a felhasználók a múltban már a hackelés áldozatává váltak. Ha ez a helyzet, és valaki már megfertőzte gépeit egy keylogger trójai segítségével, akkor lehetséges, hogy a hackerek megpróbálták elérni az újonnan megnyitott Facebook-fiókjukat.

Másodszor, előfordulhat, hogy a proxy vagy a VPN használata megjelöli ezeket a Facebook-felhasználókat, hogy szabálytalan tevékenységet folytatnak. Nem lehetetlen, hogy a Facebook zárolja a fiókokat az alapján, hogy valószínűtlen, hogy valaki ugyanabban az időkereten belül két vagy több országban tartózkodik..

Nem biztos, hogy a Facebook valamit nem kívánatosnak, vagy automatizált rendszerei nem működnek-e, de a közvélemény bizalma a Facebook iránt a Cambridge Analytica botrány óta megrázkódott, és az ilyen jellegű furcsaságok nem segítenek.

Felszólítottuk a Facebook-ot kommentálásra, de a közzétételkor nem válaszoltak.

Ha ez a történet az adatok biztonságát kéri, érdemes megfontolni egy VPN használatát. További információt a 2019. évi legjobb VPN-útmutatóban talál.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me