Ebben az évben meteorikusan emelkedett a Bitcoin ára. Azoknak az embereknek, akik a kriptovalutát drámai módon olcsóbban vásárolták, a nyereség kivételes volt. Azok számára, akik egy, kettő, három - vagy annál több évvel ezelőtt vásárolták meg, a bullish piac előkészítette az utat a felfújt Bitcoin pénztárcák számára.

Rossz hír van azonban az amerikai lakosok számára, akik élvezik ezeket a gazdagságokat. A Belső Bevételi Szolgálat (IRS) úgy döntött, hogy a Bitcoinokkal rendelkező amerikai állampolgárok százai (ha nem több ezer) nem jelentették be és fizettek adót hatalmas nyereségük után. Azok az emberek, akik Bitcoinekat (és egyéb altcoinekat) vásárolnak, vagy korábban már vásároltak, komoly pénzt keresnek - Sam bácsi azt akarja, hogy egy darab pite.

Az IRS szerint a Bitcoin-tulajdonosok elismerik, hogy a Bitcoin-ok az adózás elkerülésének egyik módja:

„A kriptovaluta felhasználói nyíltan elismerték, hogy fontolóra veszik a Bitcoin használatát az adóbevallási követelmények elkerülése érdekében."

A fedélzeten keresztül

Az IRS 2016 novemberében bírósághoz fordult "gipsz Jakab" meghívást hívnak minden olyan amerikai Coinbase-ügyfélre, aki 2013 és 2015 között átadta a Bitcoin-t. A Coinbase egy népszerű pénztárca és kriptovaluták cseréje, amelyet 2012-ben alapítottak. A „John Doe” megrendelés úgynevezett, mert nem kell egy adott célt meghatároznia. Ehelyett mindenkire vonatkozik, amelyet tevékenységeik alapján meghatározott csoportba sorolnak.


Kezdetben a kérelmet kielégítették. Az IRS engedélyt kapott az amerikai Coinbase pénztárca-tulajdonosok személyazonosságának kiderítésére. Jeffrey K. Berns ügyvéd (a Berns Weiss LLP ügyvezetõ partnere) azonban aztán benyújtotta a javaslat megsemmisítését. Az IRS indítványt nyújtott be, amelyben kérte a bíróságot, hogy tagadja meg Berns fellebbezését. A Coinbase és számos „John Does” továbbra is vitatta a bíróság döntését.

Aztán, 2017 márciusában, Berns titokzatosan visszavonta indítványát. Ez lehetővé tette az IRS számára, hogy kérje a bíróságot a Coinbase-en való adatmeghívás érvényesítéséről. Az IRS a következő nyilatkozatot tette kérésének alátámasztására:

„Néhány év alatt milliárd dolláros vagyon robbant fel a bitcoin-tól, amelynek jelentős része kétségtelenül felhalmozódott az Egyesült Államok adófizetőire, és gyakorlatilag egyetlen harmadik fél sem számolt be az IRS-nek a jövedelem növekedéséről. ”

Irs

Adócsalás

Az IRS szerint a Coinbase elismerte, hogy a kívánt információk 8,9 millió Coinbase-tranzakciót tartalmaznak, amelyekben 14 355 Coinbase-számlatulajdonos vesz részt. Az IRS képes volt ezt kereszthivatkozni azokkal az emberekkel szemben, akik adóbevallást jelentettek a Bitcoins-tól. Ezt követően bejelentette, hogy:

"Mindössze 800–900 adófizető számolt be a bitcoinnal kapcsolatos nyereségekről az adott évben, és hogy egy adott évben több mint 14 000 Coinbase-felhasználó vásárolt, eladott, küldött vagy kapott legalább 20 000 dollár értékű bitcoint.."

Ez bizonyította az IRS álláspontját "hogy sok Coinbase-felhasználó valószínűleg nem jelenti be a bitcoin nyereségét." Ezért a bíróság ismét úgy határozott, hogy az IRS "jogos érdeke ezen adófizetők kivizsgálása."

A bíróság ugyanakkor úgy határozott, hogy az IRS kérése az Egyesült Államok Coinbase-fiókjainak összes tulajdonosának kivizsgálására túl széles körű. Ez arra kényszerítette az IRS-t, hogy szűkítse nyomozásának körét. Az IRS beleegyezett abba, hogy információt kér azokról a számlatulajdonosokról, akiknek a kérdéses időtartam alatt a Coinbase nem nyújtotta be az 1099-K nyomtatványt. Ezenkívül nem keresne az IRS által már ismert személyek nyilvántartását.

Coinbase Irs

Figyelembe véve a fejét

Most, az IRS örömére, az USA bírósága úgy döntött, hogy jogszerű, hogy az IRS bizonyos információkat gyűjtsön a Coinbase-felhasználókról annak érdekében, hogy megtudja, vajon az amerikai állampolgárok elkerülik-e az adófizetést. A bíróság végleges határozata ugyanakkor bizonyos extra korlátozásokat szab ki arra vonatkozóan, hogy az IRS kik kérhet információt, és milyen információkat kérhet..

Az IRS kezdetben felhasználói profilokat, felhasználói preferenciákat, felhasználói biztonsági beállításokat és előzményeket, felhasználói fizetési módszereket és egyéb adatokat kért a Coinbase pénztárcáinak finanszírozási forrásaival kapcsolatban. Az IRS azt is szerette volna megszerezni, hogy minden pénztárca-tevékenységet rögzítsen, ideértve a tranzakció dátumát, összegét és típusát, valamint a tranzakcióban részt vevő felek nevét / azonosítóját, sőt a Bitcoin küldésére vagy fogadására irányuló kéréseket..

"Több mint 20 000 dollár"

A bíróság azonban úgy döntött, hogy az IRS csak a 2013. december 31-től 2015. december 31-ig terjedő időszakban csak 20 000 dollárt meghaladó tranzakciókat végrehajtó számlákra vonatkozó egyedi részleteket kérhet. Ezenkívül egyes nyilvántartások no-gonak tekinthetők. terület - különösképpen az összes számlanyitási nyilvántartás, útlevél vagy vezetői engedély másolata, pénztárca címe és pénztárca nyilvános kulcsa.

A bíróság azt is megállapította, hogy bizonyos iratok nem szükségesek az IRS nyomozásaihoz „ebben a szakaszban”. Ezek között szerepel „az ügyfél ismerete, gondossága, a harmadik felek számára hozzáférést, ellenőrzést vagy tranzakciót jóváhagyó hatóságot engedélyező megállapodások vagy utasítások, valamint a levelezés a Coinbase és a pénztárcához hozzáférő felhasználó vagy bármely harmadik fél között. ”

A Coinbase ezt részleges győzelemként jelentette be, mivel csökkenti a vizsgálható pénztárcák számát 480 000-ről 14 000-re.

Coinbase

Amit azonban a Coinbase-nek át kell adnia az IRS-nek, továbbra is érzékeny dolgok. Különösen figyelembe véve, hogy ez olyan számlatulajdonosokra vonatkozik, akik 20 000 dollár feletti tranzakciókat hajtottak végre. Végül is a legnagyobb valószínűséggel a legnagyobb Bitcoin-gazdagsággal rendelkező számlatulajdonosok adják ki az adót. A bíróság úgy döntött, hogy ez tisztességes játék:

Név, születési dátum, cím, adófizetői azonosító szám, számlatevékenység-nyilvántartás, ideértve a tranzakciónaplókat vagy egyéb nyilvántartást, amely azonosítja a tranzakció dátumát, összegét és típusát (vásárlás / eladás / csere), a tranzakció utáni egyenleget és az ügyfelek nevét a tranzakcióhoz, plusz minden időszakos számlakivonat vagy számla (vagy azzal egyenértékű).

Ez sok lehetőséget adhat az IRS-nek az induláshoz. Ne felejtsük el azt sem, hogy a bíróság úgy döntött, hogy más nyilvántartásokat is tartalmaz "szükségessé válhat egy adott számlatulajdonos számára, miután az IRS áttekinti a vonatkozó nyilvántartásokat." Úgy tűnik, hogy azok az emberek, akik úgy gondolták, hogy a Bitcoin szabályozatlan menedékré válnak, tévedtek. A Bitcoinról ismert, hogy bűnözés céljából használják, és a hatóságok erőteljesen visszatérnek.

A vélemények az író véleményei.

Cím címe: Wit Olszewski / Shutterstock.com

Kép-jóváírások: Brandon Bourdages / Shutterstock.com, Wit Olszewski / Shutterstock.com, 360b / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me