Gabriel Weinberg a DuckDuckGo alapítója és vezérigazgatója, egy népszerű és rendkívül csiszolt keresőmotor, amely tiszteletben tartja az Ön személyes adatait. Gabriel nemrégiben volt olyan kedves, hogy interjút adjon nekem, ahol megbeszéljük az online adatvédelem állapotát.


A DuckDuckGo hírnevét azon a tényen alapította, hogy keresőmotor, amely tiszteletben tartja a felhasználók adatvédelmét. Helyénvaló tehát feltételezni, hogy az adatvédelem számodra fontos? És miért?

Igen, úgy gondolom, hogy a modern társadalomban a magánéletnek alapvető jognak kell lennie, mások mellett, mint például a szólás- és sajtószabadság.

Mit gondolsz a jelenlegi legfontosabb veszélyekre a hétköznapi internetezők magánéletét illetően?

A digitális technológia nyilvánvalóan eljut az életünk több részébe, és adataink gyorsan egyre értékesebbek lesznek nekünk és másoknak is. A fő fenyegetés az, hogy az online nyomon követés jelenleg jól meghatározott jogi korlátokkal rendelkezik, és ezek nélkül a vállalatok és a kormányok egyre inkább megzavarják az ilyen értékes személyes adatokhoz való hozzáférést. A jogi, orvosi, katonai, szállítási, telekommunikációs és mezőgazdasági technológiákat már korlátoztunk. Miért nem online követés??

DuckDuckGo BillboardWide_cc

A jogi, orvosi, katonai, szállítási, telekommunikációs és mezőgazdasági technológiákat már korlátoztunk. Miért nem online követés??

A politikusok manapság nagyon szívesen beszélnek a magánélet / biztonság kompromisszumáról, valamint arról, hogy megtalálni kell a megfelelő „egyensúlyt” e prioritások között. Személy szerint úgy vélem, hogy ez egy hamis dichotómia, amelyet politikai célokból előmozdítottak. Milyen gondolataid vannak az ügyben??

Igen, azt hiszem, hogy ez téves kettősség. A vita meghatározásának másik módja az erős vagy gyenge titkosítás. Az erős titkosítás az elsődleges szempont, hogy megvédjük olyan érzékeny információinkat, mint a banki, orvosi és akár állami nyilvántartások. A gyenge titkosítás ezzel szemben lehetővé teszi ezeket a tömeges adatsértéseket, amelyekről továbbra is hallunk. Úgy gondolom, hogy ha gyengíti a titkosítást, akkor gyengíti a folyamat biztonságát.

„Az Egyesült Királyság most legalizálta a nyugati demokrácia történetének legszélsőségesebb felügyeletét” (idézve Edward Snowden-t). Gondolod, hogy ez az az irány, ahova általában a világ halad??

Nem, nem hiszem, hogy a tömeges megfigyelés elkerülhetetlen. Úgy gondolom, hogy dönthetünk úgy, hogy ésszerű korlátokat szabunk az online követésre, és a magánélet alapvető jogává tesszük. Ezek a döntések országonként történnek, és a kérdéses polgárság érdekeitől függenek. Snowden korábban felismerte ezt a nyilvános vita szükségességét, és létrehozta azt. Most folytatnunk kell. Tapasztalataim szerint, amikor az emberek teljes mértékben megértik a kérdést, az emberek nagy százaléka szeretné megvédeni magánéletének jogait.

Úgy gondolom, hogy egyetértünk abban, hogy a jelenlegi rendkívül kiszámíthatatlan politikai helyzettel az Egyesült Államokban ki tudja, hogy mit hoz a jövő? De ha a kristálygömbre pillantna, hajlandó lenne megosztani a spekulációkat?

Mint az Egyesült Királyságban, hiszek minden demokráciában, a politikai helyzetek végül a polgárság akaratát követik, ha ez elég erős. Az Egyesült Államokban az emberek egyre növekvő százaléka foglalkozik az online nyomon követéssel, és azt hiszem, hogy ez végül a szabályozást korlátozza. Nem vagyok biztos benne az idővonalban.

DuckDuckGo vezérigazgató az irodában

Nem, nem hiszem, hogy a tömeges megfigyelés elkerülhetetlen. Úgy gondolom, hogy dönthetünk úgy, hogy ésszerű korlátokat szabunk az online követésre, és a magánélet alapvető jogává tesszük

Manapság sok rossz hír van az online adatvédelem és biztonság vonatkozásában, de lát-e pozitív tendenciákat is??

Igen, az elmúlt néhány évben, a Snowden felfedezése óta, egyre több ember képzettebbé vált az online adatvédelmi és biztonsági kérdésekben, és valódi aggodalmaikat indítottak, és ennek eredményeként valódi intézkedéseket hoztak. Például egy PEW-tanulmányban az amerikaiak 40% -a azt mondta, hogy szeretné, ha a keresési szolgáltató nem követi nyomon keresési tevékenységüket.

Nem értett egyet a közelmúltban írt cikkemmel, amelyben azt mondtam, hogy amerikai társaság lenni a magánélet védelme szempontjából. Szeretné megmagyarázni, miért tévedek?

Igen . A DuckDuckGo nem gyűjt és oszt meg semmilyen személyes információt. Dióhéjban ez az adatvédelmi politikánk. Az amerikai adatvédelmi tevékenységek - mint például az NSL-ek - a meglévő üzleti rekordok kinyerésére szolgálnak. Esetünkben nincs megosztási lehetőségünk, mert nem gyűjtünk és nem osztunk meg személyes információkat, így ezek a tevékenységek és a kapcsolódó törvények nem vonatkoznak ránk. Az a hiedelem, hogy az USA kormánya bármilyen amerikai társaságra kényszerítheti bármit, csak hamis, amint azt a közelmúltbeli Apple vs FBI ügy is bizonyítja.

Általánosabban, amint arra a fentiekben rámutatott, az Egyesült Királyságban és sok más országban vitathatatlanul ugyanolyan rossz magánélet-törvények és egyéb jogi precedensek vannak, mint az Egyesült Államokban, amikor egy adott esetre alkalmazzák. Az egyes esetek valóban a konkrét helyzettől és a kapcsolódó paraméterektől függenek, amelyeket általában véve fenyegetésértékelésnek hívnak. Ezekben az értékelésekben, a fentiek szerint, a DuckDuckGo más osztályba tartozik, mint a többi társaság, mert egyszerűen nem gyűjtünk vagy osztunk meg személyes információkat. Vagyis az e-mail, például a létező üzleti nyilvántartások, nagyon különbözik a kereséstől, ahol nincs megosztható személyes információnk..

Mit tart a jövő a DuckDuckGo-nak? Van-e olyan terve, amelyet meg szeretne osztani??

Arra számítunk, hogy egy évtized körül lehetünk! Általánosságban azt szeretnénk folytatni, hogy továbblépjünk az online bizalom színvonalának növelésével kapcsolatos elképzelésünkkel és a világ legmegbízhatóbb keresőjeként jelenlegi küldetésünkkel. Ebben az összefüggésben szeretnénk idővel jobban segíteni az online adatvédelem védelmében, bár jelenleg nincs külön bejelentésem.

DuckDuckGo Office_cc

A DuckDuckGo más osztályba tartozik, mint más cégek, mert egyszerűen nem gyűjtünk vagy osztunk meg személyes információkat

Melyek a legfontosabb adatvédelmi tippek az olvasók számára?

Valóban létezik néhány olyan megoldás, amely részleges mentességet biztosít az online nyomkövetés fájdalmától. Először kapcsolja át a keresőmotort, az e-mailt és más fontos szolgáltatásokat, ahol személyes adatait erősen nyomon követik a jó magán alternatívákhoz, például a DuckDuckGo-hoz. Másodszor, adjon hozzá böngészőjéhez az EFF HTTPS Mindenhol bővítményét, amely a lehető legnagyobb mértékben titkosítja a webhelyek kapcsolatait. Harmadszor, adjon hozzá böngészőjéhez az EFF Privacy Badger beépülő modulját, amely blokkolja a harmadik fél nyomkövetőit. Ez a három egyszerű módosítás zökkenőmentesen és jelentősen csökkenti digitális lábnyomát.

Szóval mi ez a kacsa??

Mint az emberek többsége az interneten, szeretem az aranyos és barátságos dolgokat!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me