A második részben, amely remélem egy hosszú távú interjúk sorozatát fogja képezni a VPN és a biztonsági közösség vezető szereplőivel, David Lang-ot, az ExpressVPN kommunikációs igazgatóját nyomon követtem..


Hogyan alakult ki az ExpressVPN??

Az ExpressVPN alapítói paranoid típusúak, akik minden lehetséges óvintézkedést megtesznek azért, hogy online biztonságban maradjanak.

Miután sok országba utazott, megkérdőjelezhető cenzúra-törvényekkel, valamint a kormányok által világszerte fokozott tömeges ellenőrzéssel, úgy döntöttek, hogy tesznek valamit, hogy segítsenek. Így alakult ki küldetésünk alapvető nyilatkozata: "Tegye biztonságos, magánélettel és szabadsággal mindenki számára egyszerűvé az internet használatát."

Ugyanez az elv érvényes ma is, mint 2009-ben, amikor szolgáltatásunkat elindítottuk.

Az ExpressVPN nagyon népszerű VPN-szolgáltató. A szolgáltatás mely szempontjait tartja fontosnak e siker szempontjából?

1. 24 órás támogatás, beleértve az élő csevegést is - Rendszeresen dicsérünk minket, mint a legjobb ügyfélszolgálatot nyújtó VPN szolgáltatót. Támogatási ügynökeink tájékozottak, hatékonyak, barátságosak és éjjel-nappal rendelkezésre állnak, hogy ügyfeleinknek azonnal segítséget nyújtsanak az esetleges problémákkal kapcsolatban.

2. 145 szerverhely 94 országban (és számolva). Két ok miatt fontos, hogy oly sok hely csatlakozzon:

  • Általában lehetővé teszi a jobb és gyorsabb összeköttetést azoknak a felhasználóknak, akik egyszerűen csak védik internetes adataikat VPN-sel, mivel fizikailag közeli helyre tudnak kapcsolódni az optimális sebesség elérése érdekében. Van egy VPN helymeghatározási funkciónk is, amely automatikusan kiválasztja a felhasználók számára a leggyorsabb helyet. Általában prémium sávszélességet vásárolunk a legfelső szintű adatközpontokból. Nem vágjuk le a sarkokat, amikor a VPN szerver hálózatunkról van szó.
  • Azoknak a felhasználóknak, akik a saját országukból bizonyos tartalmakhoz szeretnék hozzáférni, nagyobb választási lehetőséget kínálunk, kezet lefelé. Szeretne nézni a brit TV-t vagy megkerülni a baseball-áramszünetet az Egyesült Államokban? Nincs mit! Csatlakoznia kell a dél-afrikai rögbi megtekintéséhez? Lefedtük magunkat.

3. A gondtalan 30 napos pénz-visszafizetési garancia. Az a különbség, hogy teljes mértékben tiszteletben tartjuk a visszatérítési kérelmet. Még akkor is, ha egy ügyfél elégedetlen a 29. napon, visszatérítjük a 100% -ot. Nincs arányos összegek.

Mennyire fontos a magánélet és miért számít?

A magánélethez való jog nem mindig a legkényelmesebb választás, de úgy gondoljuk, hogy ez alapvető emberi jog, amelyet meg kell őrizni. A személyes adatai neked és egyedül tartoznak. Ez az oka annak, hogy az ExpressVPN szigorúan nulla naplózási politikát alkalmaz az összes böngészési adathoz. Arra építettük hírnevünket, hogy ügyfeleink bíznak bennünk, hogy adataikat bizalmasan kezeljük.

Mit gondolsz a jelenlegi legfontosabb veszélyekre a hétköznapi internetezők magánéletét illetően?

Világosnak gondolom, hogy sok országban a magánélettel, a tömeges adatgyűjtéssel és az internetszolgáltatók felügyeletével kapcsolatos jogi helyzet nagyon aggasztó.

Ön szerint milyen szerepet játszhat (és nem tud) játszani a felhasználói magánélet javításában az olyan VPN cégek, mint az ExpressVPN,?

Olyan szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy átvegyék az irányítást online életük felett. Ez magában foglalja az internetszolgáltató (ISP) általi tömeges megfigyelés és követés megakadályozását.

A VPN-k eszközöket kínálnak a helyi cenzúra elleni küzdelemhez azáltal is, hogy az embereknek lehetősége van arra, hogy földrajzilag meghatározzák IP-címüket a világ több mint 94 országába. Ezenkívül a VPN az összes kommunikációt egy biztonságos alagútba csomagolja, megakadályozva a lehallgatók számára, hogy elemezzék az Ön által továbbított adatokat..

Egy másik fontos adatvédelmi szempont a nulla naplózási politika, amely biztosítja, hogy a böngészési szokások továbbra is privátak legyenek, még a VPN-től is. Ezt nagyon komolyan vesszük.

Ezzel szemben a VPN-k nem tudnak védelmet nyújtani az ön készülékén belüli eseményektől. Ha letölt egy vírust, a böngészője sérül, vagy ha olyan alkalmazásokat és szoftvereket tölt le, amelyek információkat gyűjtenek a készüléken, akkor az adatvédelem továbbra is veszélyben van.

A VPN használatán kívül milyen egyéb intézkedéseket javasol az internetes felhasználóknak magánéletük védelme érdekében?

A VPN használatán túl azt javaslom a felhasználóknak, hogy fontolják meg a következőket:

  1. Csatlakozás egy VPN-hez, majd a Tor-hoz
  2. Mindig használjon erős jelszavakat és 2FA-t
  3. Fizessen a bitcoin segítségével
  4. Használja a Pidgin vagy a farok elemet, hogy privát módon tárolja a csevegést
  5. Használja a PGP-t
  6. Állítsa az összes közösségi médiafiókot priváttá

Az ExpressVPN bejegyezve van a Brit Virgin-szigetekre (BVI). Megértem, hogy a jogi helyzet nagyon homályos (legjobb esetben!), És a BVI szabályozza saját belső ügyeit, és nincs kötelező adatmegőrzési törvénye. De ez egy brit tengerentúli terület, ezért az Egyesült Királyság kormányának joghatósága és szuverenitása alatt működik. Ezért számomra ésszerűnek tűnik azt feltételezni, hogy az Egyesült Királyság kormánya, amely rendkívül ellenséges a magánélethez és az NSA által vezetett Five Eyes kémszövetség kulcsfontosságú tagja, nyomást gyakorolhat a BVI kormányára és a vállalkozásokra.. Mi a véleményed erről??

Azt mondanám, hogy a helyzet nagyon világos: Noha a BVI-ben szerepel a „brit” szó, a BVI kormánya ténylegesen teljes szuverén hatáskörrel és az Egyesült Királyság kis felügyelete mellett működik. A BVI jogalkotóit demokratikusan a BVI polgárai választják meg, az igazságszolgáltatási rendszer szintén független az Egyesült Királyságtól.

Sok országgal ellentétben, amely sérti az egyének magánélethez való jogát, a BVI az adatvédelmi törvényekről ismert offshore joghatóság..

A joghatóság kiválasztásakor gondosan figyelembe vettük felhasználóink ​​adatvédelmét.

A BVI-ben nincsenek adatmegőrzési törvények, és ahhoz, hogy egy bírósági végzést jogilag kötelező érvényűnek tekintsük, annak a BVI-bíróságtól kell származnia. A Brit Virgin-szigetek nem végez külföldi hírszerző műveleteket, ezért nem tartoznak az Öt Szem kémszövetséghez sem.

Tisztában vagyunk azzal is, hogy az Egyesült Királyság kormányának nulla eseménye van, amely közvetlenül arra kényszeríti a BVI-társaságokat, hogy ügyfelekre vonatkozó adatokat gyűjtsenek, mivel ezeknek a kérelmeknek egyszerűen nincs hatáskörük. A BVI-társaság csak akkor hozhat nyilvántartást vagy bizonyítékot ügyfeleiről, ha a BVI Legfelsőbb Bírósága erre utasítja. És szerencsére, mivel nem naplózunk vagy figyelünk forgalmi adatokat a VPN-kiszolgálóinkon, nincs olyan információnk, amelyet hasznos lenne előállítani, ha ilyen megrendelés megtörténik..

Úgy tűnik, hogy a világ minden táján a „mindent összegyűjti” mentalitás fejlődik. Ön szerint ez igaz, és ha igen, mit gondol, mit lehet tenni ezzel??

A kormányok mindig is hajlandóak voltak forrásokat költeni az állampolgároktól származó információk gyűjtésére, csak a technológiai képesség és költségvetésük nagysága köti őket. A modern technológia lehetővé tette egyre több információ gyűjtését olcsóbban. Mit tehetünk, az a technológia használata, amely korlátozza a rendelkezésre álló információkat, és drágábbá teszi a beszerzést.

Úgy gondolom, hogy igazságos azt mondani, hogy a digitális adatvédelmi téren sok megfigyelő meglehetősen riasztó az Egyesült Államokban és általában az egész világon a közelmúltban zajló politikai események miatt. Szeretne gondolkodni arról, hogy a közeljövőben hogyan jelenhetnek meg a magánélet és a személyes biztonság fenyegetései?

Egyetértek, és a nagyközönségnek minden joga van riasztáshoz. Úgy gondolom, hogy amint a magánélet és a személyes biztonság fenyegetése egyre ismertebbé válik, a VPN-ek és más adatvédelmi eszközök általános háztartási cikkekké válnak..

Az átlagos felhasználó számára, aki meg akarja védeni magát a digitális megfigyeléstől és más fenyegetésektől, egy dolog kritikus jelentőségűvé válik: bizalom. Amint a VPN-ek széles körben elterjednek, a kormányok megkísérelik szabályozni ezeket és felhasználóikat. Elsődleges fontosságú az a VPN-szolgáltató kiválasztása, amelynek bizonyított eredménye a felhasználói magánélet védelme, és amely nem hajlik alá a külső nyomásnak..

Lát-e pozitív tendenciákat az online adatvédelem és biztonság területén?

Teljesen. A magánélet fokozására használható technológia könnyebbé és olcsóbbá vált, és gyorsan fejlődik. Nagyon nagy igény mutatkozik az online adatvédelem iránt, és a szoftver- és a hardvergyártók is rájönnek erre. Végül minden attól függ, hogy az emberek igényelnek-e és használnak-e olyan technológiát, amely tiszteletben tartja a magánéletüket és tiszteletben tartja jogaikat.

Az ExpressVPN-vel bármilyen izgalmas új fejlemény van a műben, amelyet meg szeretne osztani?

Először itt hallotta: hamarosan támogatjuk egy vadonatúj útválasztót az ExpressVPN alkalmazás számára. Ez a modell a leginkább megfizethető. Csak 40–65 dollár ártartományban reméljük, hogy az egész otthoni adatvédelem mindenki számára elérhetővé válik.

Reméljük, hogy 2017 májusában fog megjelenni.

Köszönöm, hogy időt fordított velem beszélgetni.

Köszönjük, hogy időt fordított felkérésre!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me