Online jelentések szerint a filippínó telekommunikációs társaság, a Globe Telecom Inc. széles körben elterjedt adathibát tapasztalt.

A legnagyobb távközlési szolgáltató állítólag e-mailben kiszivárogtatta az ügyfél személyes adatait ügyfelei számára. A cég, amely a Fülöp-szigeteken az egyik legnépszerűbb, körülbelül 60 millió ügyféllel rendelkezik.

Január 28-án, pénteken panaszok kezdődtek megjelenni a Globe #talktoglobe Twitter hashtagjában. A dühös ügyfelek szerint a Globe tévesen e-mailben küldte el személyes regisztrációjának adatait más ügyfelek számára. Az ügyfelek először rájöttek, hogy valami nincs rendben, amikor e-mailt kapott valaki másnak a személyes számlájáról.

Az egyik földgömb-ügyfél, aki a Twitter kezelőfelületen halad @ rennyjr0528 szerint:

„Ezt az üzenetet kaptam a @enjoyGLOBE-tól, és regisztráltam, tudva, hogy legitim linkje, mivel tőlük jött. Ezt követően e-mailt küldtek nekem valaki más személyes adataival! Ez sérti az adatvédelmi törvényt! Helló Globe! ?? Mi ez a **** ???


A globális kommunikáció képernyőképe

Rossz ügyfél

A probléma akkor kezdődött, amikor a Globe ügyfelei lehetőséget kaptak egy promócióra, hogy jegyet nyerjenek, hogy meglátogassák a lányok K-Pop együttesét, a BlackPink-et. Amikor kitöltötték a regisztrációs adataikat, a Globe ügyfelei e-mailt kaptak, amelyben valaki más személyes adatait tartalmazzák.

Egy elkülönült esemény helyett a Twitter minden ügyfele ugyanazt jelentette. Jeff Clifford Cruz, a Globe egyik ügyfele azt mondta a ProPrivacy.com-nak, hogy:

Ez a telco promóciót küldött nekünk szövegesen, amelyet regisztrálnunk kell a weboldalukra, hogy minõsítsük. Tehát azok, akik megkapták a szöveget, elmentek a weboldalra, és regisztráltak, és a regisztráció után a weboldal megadta nekünk a visszaigazolási számot, és 3 munkanapon belül kapcsolatba lépnek velünk. Mi történt azután, küldték el a regisztrációs adataink másolatát egy másik felhasználó e-mail címére. ”

Cruz, aki a @fordcanhandleit Twitter kezelõvel megy keresztül, elmondta a ProPrivacy.com-nak, hogy aggasztja a tapasztalat:

"A teljes részlet e-mailben található meg, és riasztó."

A felhasználókkal kapcsolatban kiszivárogtatott információk magukban foglalják a nevüket, a teljes postai címeket és a mobilszámokat.

Összehúzva a magánélet nevében

Az e-mailek elterjedését követően a Globe más ügyfeleknek tiszteletben tartják magánéletüket azáltal, hogy nem osztják meg az e-maileket. Az egyik ügyfél, aki a @ kaiko0424 fogantyúval haladt el, Twitterbe küldte a következő tanácsokat:

„Ha más Globe kártyás ügyfél adatait megkapta, kérjük, ne töltse le a képernyőképet, és tegye közzé a Twitteren. Segítsünk egymásnak a személyes adataink védelmében !!! #OnTheList @ talk2GLOBE MEGVÉTLEN !!! ”

Csend a Globe-tól

Az adatszivárgást leginkább a Globe válaszának hiánya okozza. A Twitterben felmerült vádak növekedése után nem találtunk információt a távközlési társaságtól sem bocsánatot kérni, sem tanácsot adni az ügyfeleknek arról, hogy mit kell tenniük.

A Fülöp-szigeteken a fogyasztókat a 2012. évi adatvédelmi törvény védi. Ez a jogszabály szigorú iránymutatásokat állapít meg az adatkezelők számára az emberek adatainak feldolgozásáról. Ez magában foglalja annak szigorú tilalmát is, hogy az adatkezelők kivel osszák meg az emberek adatait.

Cruz úr úgy véli, hogy a Globe-nak bírságot kell kiszabnia azért, amit tett:

„A @EnjoyGLOBE és a @ talk2GLOBE szintén bírságot kell tenni az adatvédelem megsértése miatt, amint az a közelmúltban történt a Google-lal. #DataPrivacyBreach.”

Most a Globe adatvédelmi megsértése által sújtott fogyasztóknak tanácsos felvenni a kapcsolatot a Fülöp-szigeteki Nemzeti Adatvédelmi Bizottsággal, hogy hivatalos panaszt regisztráljanak.

Azoknak a fogyasztóknak, akik valaki más adatait kapott e-mailben, azt tanácsoljuk, hogy tartózkodjanak az e-mail megosztásától, és azonnal töröljék azokat. Az e-mailből nem szabad másolatot készíteni, és nem kell képernyőképeket készíteni annak érdekében, hogy a Globe a lehető legkisebbre csökkentsék.

A ProPrivacy.com felvette a kapcsolatot a Globe-tal, hogy megtudja, hány ügyfelet érint az adat megsértése, ám az írás idején nem válaszoltak.

Frissítés 2019.01.29. A Globe Telecom válaszolt a megjegyzés iránti kérésre:

"A Globe Telecom kijavította a kérdést az érintett ügyfelekkel kapcsolatban, amikor téves visszaigazolási nyugtát küldött egy másik személynek, és jelentette az eseményt a Nemzeti Adatvédelmi Bizottságnak, a szabályozási követelményeknek megfelelően. Csak arra az esetre került sor, amikor az adatok regisztrációjának visszaigazolását rossz személynek küldték el, és nem tömegesen, vagy adatcsoportként küldték el. Ez csak azon előre fizetett ügyfeleket érinti, akik regisztráltak az On The List programba, hogy koncertjegyeket és egyéb zenei helyszíneket vegyenek igénybe a Globe rendezvényein. A 60 millió előre fizetett ügyfélből mintegy 8851 ügyfelet érintettek."

A globális ügyfeleket arra figyelmeztetik, hogy vigyázzanak a számlájuk szabálytalan tevékenységeire. Ezenkívül arra figyelmeztetik az adatparti áldozatokat, hogy vigyázzanak az adathalászati ​​kísérletekre. A telefonhívásokat, szöveges üzeneteket vagy e-maileket, amelyek állítólag a Globe képviselőitől érkeznek, rendkívül óvatosan kell kezelni. Az érintett ügyfeleknek biztosítaniuk kell, hogy nem adják át személyes adataikat, bejelentkezési adataikat - vagy más érzékeny adataikat - senkinek, aki velük kapcsolatba lép. Ehelyett az ügyfeleknek közvetlenül kapcsolatba kell lépniük a Globe-val, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a Globe-vel kommunikálnak, nem pedig egy hackerekkel.

Ha ez a történet arra ösztönözte Önt, hogy vegye komolyan az online adatvédelmet, akkor a VPN használata remek hely a kezdéshez. Vessen egy pillantást a legjobb VPN oldalra, amely tartalmazza a 2019-es legjobb szolgáltatások listáját.

Kép-jóváírások: Photon photo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me