A ProPrivacy kutatás feltárja, mennyi ember ismeri a mérkőzés csoportot

 • A Match Group előfizetőinek csaknem fele nem ismeri az IAC tulajdonában lévő egyéb társkereső platformokat
 • A Match.com, a Tinder, az OKCupid, a Plenty of Fish és a Hinge feliratkozók 61% -a aggódik az általuk a platformokkal megosztott adatmennyiség miatt.
 • 65% -uk nem tudja, ki a társkereső szolgáltatása

Annak érdekében, hogy az online társkereső szolgáltatások hatékonyan megtalálják a kompatibilis partnereket, egy dologra van szükségük - az Ön adataira. Minél több személyes adatot ad be a platformokba, annál nagyobb esélye van egyezés megtalálására.

Ez kicsit fizetendő a végtelen szeretet iránti törekvés során, de sok felhasználó nem veszi észre, hogy mennyi adatot ad el, vagy hogy pontosan hogyan használják ezeket a vállalkozásokat az adatok átadása után..

Engedélyezzük ezeknek a webhelyeknek és alkalmazásoknak a személyes életünk minden aspektusát. És ha találtunk egyezést, akkor ezeket a szolgáltatásokat a legmélyebb titkainkkal bízjuk meg, amikor a platformon más felhasználókkal kommunikálunk.

De mennyit tudunk valóban ezekről az online társkereső szolgáltatásokról? És bízhatunk-e benne a lelkünk leg intim sarkában? A ProPrivacy kutatása azt sugallja, hogy nem tudunk eleget.


A szerelem monopóliuma

A Match.com háztartási névré vált az Egyesült Államokban és az egész világon. A webhely 1995-ben elindult, és több mint egy évtizede uralta az online társkereső rést. Noha az amerikaiak többsége hallott a bőséges társkereső oldalról, meglepődhetnek, hogy megtudják, hogy a Match.com csak egy a sok népszerű társkereső oldalról, amelyet az anyavállalat, az InterActiveCorp (IAC) birtokol..

A rendkívül népszerű Tinder a legsikeresebb márka a Match Group portfóliójában, de egyéb szolgáltatások közé tartozik az OKCupid, a Chemistry.com, a Twoo és a BlackPeopleMeet.com. Ha nem volt tudomása ezeknek a vállalatoknak a kapcsolatáról, akkor nem vagy egyedül. A ProPrivacy nemrégiben 1000 amerikai állampolgárt vizsgált meg, és megállapította, hogy a válaszadók 46% -a nem volt tisztában a társkereső szolgáltatások közötti kapcsolattal..

Az összes társkereső alkalmazás és szolgáltatás a Match Group (IAC) portfóliójában található

 • Match.com
 • BlackPeopleMeet.com
 • Chemistry.com
 • Elbűvölő
 • Zsanér
 • FriendScout24
 • HowAboutWe
 • Meetic csoport
 • OkCupid
 • A mi időnk
 • People Media
 • Rengeteg hal
 • tapló
 • twoo

Ez a tudatosság hiánya a tervezés következtében történik. Az IAC nagyon hosszú volt annak biztosítása érdekében, hogy portfóliójában szereplő márkák elkülönüljenek egymástól. De nézzen közelebbről, és rájön, hogy adatai szabadon mozognak az IAC portfólió összes márkája között.

Az IAC azt mondja, hogy ez az adatmegosztási politika több célt szolgál, többek között „javítja esélyét a másokkal való jelentős kapcsolatok kiépítésére”, vagy élvezheti a „platformok közötti funkciók” előnyeit, ám vannak-e rejtett veszélyek a mérkőzéscsoport politikáiban?

 • Rengeteg hal
 • OkCupid
 • mérkőzés
 • Zsanér
 • tapló

Az adatokkal kapcsolatos kockázatok

Az adatok a kapcsolati gazdaság üzemanyagává váltak, és a Match Group konszolidálja az egész társkereső ipart. Az IAC portfólió az online társkereső 25% -os piaci részesedését irányítja, több mint kétszerese a következő legközelebbi versenytársának, az eHarmony-nak. Az utolsó bejelentett negyedévben a Match Groupnak közel 9 millió fizető előfizetője volt, bár a teljes felhasználói bázis ennél jóval magasabb. Egyedül a Tinder-en több mint 50 millió felhasználó van.

Miért hátrányos az online szeretet oligopóliuma a magánélet szempontjából? Nem lenne, ha a Mérkőzéscsoport nem határozta meg kifejezetten, hogy a személyes adatokat megosztják valamennyi márkája között.

A randevú alkalmazások monopóliuma a magánélet szempontjából egyetlen kudarcot jelent. Mi történik az Ön adataival, ha a cég egyik rendszerét feltörik? Még akkor is, ha soha nem használta ezt a szolgáltatást, akkor a legmélyebb titkai veszélybe kerülhetnek.

Tinder magánéletének politikájában azt is kijelenti: "... nem ígérjük, és nem szabad számítanunk arra, hogy személyes adatai mindig biztonságosak lesznek."

Amikor megkérdeztük a randevúalkalmazások felhasználóit, hogy érzik magukat az általuk megosztott információ mennyiségével, 62% -uk elismerte, hogy aggódnak amiatt, és 70% -uk úgy érezte, hogy a randevú-alkalmazások arra ösztönzik őket, hogy túlságosan osszák meg őket azzal a ígérettel, hogy megfelelnek a tökéletes mérkőzésnek..

És ne tégy félre - ha rendszeresen igénybe vesz valamelyik társkereső szolgáltatást a Match Group szférájában, akkor az IAC valószínűleg többet tud rólad, hogy ismer önmagát.

Tudják, milyen gyakran jelentkezik be, a pontos helyüket egész nap (és éjszaka), összegyűjtik fényképeit és videóit több platformon keresztül, tudják a fajt, a nemet, a korod; valamint minden olyan személy adatait, akinek valaha is érdeklődik. Ismerik azokat a szavakat, amelyeket legjobban használ; mi bekapcsol, mi kikapcsol, hány emberkel találkozol, hány kísértettel jár, mennyi időt tölt el mielőtt valaki elcsúszik, és mennyi időt tölt el mielőtt elkap.

Ez valóban csak a jéghegy csúcsa, és ezek az adatok szabadon mozoghatnak az összes Match Group társkereső szolgáltatás között. Csak azért, mert hajlandó megosztani adatait a Tinderről, ez azt jelenti, hogy hajlandó megosztani azokat a BlackPeopleMeettel vagy az OKCupiddal?

A társaságok közötti kapcsolatok felfedezésének egyetlen módja az, hogy belemerülünk az adatvédelmi irányelvekbe, vagy meglátogathatjuk a holding társaság vállalati oldalát. Nem meglepő, hogy a felmérésünk során a Tinder felhasználók közel felének (49%) nem volt fogalma róla, hogy az anyavállalat több online társkereső platformon rendelkezik..

Nyílt levél az IAC-nak

Az online társkereső átalakította a szeretet megtalálásának társadalmi hagyományait. Közel 50 millió amerikai használta online társkereső szolgáltatásokat, vagy az Egyesült Államok egyetlen lakosságának körülbelül 92% -a. A Stanfordi Egyetem adatai szerint a heteroszexuális párok közel 40% -a találkozott online. Ez az arány közel esik az azonos nemű párok 60% -ához.

Ezek a szolgáltatások kulcsfontosságú eszközévé váltak a modern világban a szeretet keresése iránti törekvésünkben, helyettesítve a kínos vak dátumokat egy teljesen szerves módon a lelki társukkal való találkozásnak. De egy olyan világban, ahol az emberek felébresztik személyes adataik valódi értékét, az IAC-hez hasonló cégeknek sokkal átláthatóbb politikákat kell elfogadniuk, ha továbbra is használni akarjuk őket.

Az IAC azt állítja, hogy adatmegosztási gyakorlata egyértelműen szerepel az adatvédelmi politikájában ... és ez igaz. Úgy gondoljuk azonban, hogy a felhasználóknak joguk van pontosan tudni, hogy mikor osztják meg az adatokat a csoporton belül, és hogy képeseknek kell lenniük arra, hogy pontosan ellenőrizzék, hogy mi az adat.

Ezért írtunk nyílt levelet az IAC-hez, és sürgetjük a szolgáltatás felhasználóit, hogy tegyék meg ugyanezt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me