Egy nemrégiben elvégzett PLOS ONE tanulmány szerint egy átlagos Facebook-felhasználónak több mint 1000 dollár kártérítésre lenne szüksége fiókja egy évre történő kikapcsolásához..

A megállapítások forróak a tavaly sokkal nyilvánosságra hozott Cambridge Analytica botrány és a New York Times rohadt jelentésének nyomán. A NYT jelentése feltárta, hogy a közösségi média óriása miként osztotta meg példátlan mennyiségű felhasználói adatot a partnercégekkel. Úgy tűnik, hogy mindezek ellenére a Facebook felhasználók továbbra is úgy érzik, hogy a platform előnyei és kényelme meghaladják a lehetséges biztonsági és digitális adatvédelmi kockázatokat..

A tanulmányt lefolytató kutatók, köztük több közgazdász és szociális média kutató is, a Kenyon College és a Michigan State University támogatásából származtak. A kutatás elsődleges célja annak meghatározása volt, hogy a szociális média platform milyen értéket képvisel a fogyasztók számára, figyelembe véve azt a tényt, hogy a szolgáltatást ingyenesen kínálják. A kutatók aukciósorozatot tartottak, amelyben a résztvevők pénzügyi kompenzációt kaptak a Facebook-fiókjaik deaktiválásáért egy naptól egy évig terjedő időszakra..

Jay Corrigan, a tanulmány egyik szerzője egy sajtóközleményben magyarázta a kutatók gondolkodását: „Tudjuk, hogy az embereknek hatalmas értéket kell szerezniük a Facebookból, vagy nem töltenek el milliókat órákat a webhelyen minden nap. A kihívás az, hogy hogyan alakíthatunk dollárértéket olyan szolgáltatásért, amelyért az emberek nem fizetnek. ”

A kutatók által felállított három aukció a középnyugati egyetemek főiskolai hallgatóinak két mintájára, az általános résztvevők egy mintájára és egy online mintára összpontosított. A kutatók azt találták, hogy a hallgatói résztvevők egy mintája átlagosan meghaladta a 2000 dollárt a Facebook kikapcsolásához egy évre, míg a közösségi mintában az átlagos ajánlat valamivel több mint 1000 dollár egy évre Facebook nélkül.

Ezek az eredmények minden bizonnyal mondanak, és azt jelzik, hogy a felhasználók nagy pénzügyi értéket tulajdonítanak a közösségi média tapasztalatának, még a botrányok és a személyes adatokkal kapcsolatos komoly aggodalmak ellenére is. Corrigan a CNBC-hez fűzött megjegyzésében kijelentette, hogy a Facebook: „annyira szórakoztató és annyira hasznos, hogy hajlandóak megtenni az adatvédelmi aggályaikat”.

A tanulmány néhány hihetetlen statisztikát osztott meg, amelyek megmutatják, hogy a közösségi média milyen népszerű és mennyire megragadja a szolgáltatást a felhasználók mindennapi életében: „Ha egy Facebook ország lenne, akkor a világon a világ legnagyobb a népessége, 2,20 felett. havonta milliárd aktív felhasználó, akik közül 1,45 milliárd naponta aktív, átlagosan 50 percet tölt a Facebook tulajdonában lévő platformokon (pl. Facebook, Messenger, Instagram). Ez azt jelenti, hogy együttesen a felhasználók több mint 100 000 évet töltenek a Facebookon minden nap. ”

"Annak ellenére, hogy aggodalmak merülnek fel a felhasználók személyes hozzászólásainak csökkenése miatt, a tizenévesek és fiatal felnőttek körében csökkent az örökbefogadás iránti érdeklődés, a tartalom politikai célú manipulációjával kapcsolatos állítások és szivárgások, amelyek megkérdőjelezik a társaság magánfelhasználói adatainak kezelését, Facebook továbbra is a világ legfontosabb közösségi oldala és a harmadik leglátogatottabb webhely az interneten a Google és a YouTube után. ”

Arra utal, hogy a Facebook olyan hatalmas jelenlétté vált az emberek életében, hogy sokan hajlandóak figyelmen kívül hagyni a közösségi hálózat állítólagos felhasználói adatainak helytelen kezelését az észlelt előnyök javára. A tanulmány azt a következtetést vonja le, hogy „Az adatvédelemmel kapcsolatos aggodalmak, például a Cambridge Analytica állítólagos problémás kezelése a felhasználók személyes információival, amelyekről azt gondolják, hogy befolyásolták az Egyesült Államok 2016. évi elnökválasztását, csak aláhúzzák azt az értéket, amelyet a Facebook felhasználóknak a szolgáltatásból kell származtatniuk. . A Cambridge Analytica 2018. március közepén bekövetkezett negatív nyilvánosság körüli parádéja ellenére a Facebook 70 millió felhasználóval bővült 2017 vége és 2018. március 31. között. Ez azt jelenti, hogy az érték a felhasználóknak a közösségi hálózatról származik, inkább ellensúlyozza az adatvédelmi aggályokat. ”

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Facebook-felhasználók tudatlanok az adatvédelmi aggályokról, és ez nem azt is jelenti, hogy a felhasználóknak nem szabad ébernek lenniük személyes adataikkal kapcsolatban, amikor a webhelyet használják. Ez egyszerűen azt mutatja, hogy a felhasználók egy bizonyos értéket érzékelnek a Facebook tapasztalataikból, amely meghaladja a platform használatához kapcsolódó minden adatvédelmi kockázatot.

Noha a tanulmány eredményei nyitottak, nem meglepő. A közösségi hálózat sikeresen beágyazódott milliárd ember mindennapi életének elengedhetetlen részévé. A Facebook és más platformjai elérhetősége monolitikus, és egyre inkább bonyolítóbb, mivel a vállalat nagy mennyiségű személyes adatot kezel..

A Facebook-felhasználóknak, akik aggódnak az internetes személyes adatvédelem miatt, mérlegelniük kell egy VPN használatát online adataik védelme érdekében. A mai piacon található legfontosabb VPN-k segíthetnek a felhasználók online kommunikációjának titkosításában és személyes adatainak védelmében, miközben a Facebook-ot használják, vagy bármi mást végeznek az interneten.

Ha ez a történet arra késztette Önt, hogy újragondolja saját online biztonságát, akkor miért ne nézze meg a legjobb VPN-szolgáltatások oldalunkat további információkért.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me