A NordVPN.com egy népszerű VPN-szolgáltató, amely a felhasználók magánéletének védelme iránti elkötelezettségéről ismert. Ezt a hírnevet erősen megerősíti az a tény, hogy a NordVPN Panamában található.


Vihar sörült az interneten, hogy kicsoda a NordVPN és hol található. Olyan bizonyítékok állnak rendelkezésre, amelyek erős kapcsolatot mutatnak a NordVPN és a litván hálózati infrastruktúra-szolgáltató, a Tesonet között.

Az, hogy ezt a bizonyítékot először egy bizonyos rasengan mutatta be, csak a kellemetlenséget szolgálta, mivel a rasengan egy fogantyú, amelyet Dr. Andrew Lee, a rivális VPN szolgáltatás társalapítója és vezérigazgatója használ, a Private Internet Access.

Egy csúnya bírósági ügy

A Hola VPN-szolgáltató és a Tesonet közötti folyamatban lévő peres bírósági iratok szerint:

"2015 novemberétől 2018 júniusáig a Hola üzleti kapcsolatokkal rendelkezik a Tesonettel a HolaVPN és a Tesonet NordVPN nevű VPN szolgáltatása kapcsán."

Ami sajnálatos, mivel a Tesonet részvételével működő számos projekt egyike az adatbányászat:

„A Tesonet nagyszabású internetes adatkivonási termékeket és szolgáltatásokat kínál az OxyLabs márkanév alatt. https://oxylabs.io/ (E kiállítás). ”

Oxylabs 1

Ez egy olyan eset, amely nem érinti az érintett feleket. A Hola beperelte a Tesontet az adatkaparási technológiák ellopása érdekében az üzleti partnerségük során, és ezeket a technológiákat beépítette saját termékeibe.

„9. Az érvényben lévő szabadalmak a tartalom letöltésére szolgáló módszerek felé irányulnak
Internet közvetítő alagútberendezések segítségével.

  1. A Luminati, korábban Hola néven, több tíz kapcsolatot összekötő felhőalapú szolgáltatást nyújt
    Több millió eszköz az interneten keresztül proxy alapú hálózaton keresztül. Minden részt vevő eszköz
    lehetővé teszi a hálózat számára, hogy az eszköz tétlen idejének kis részét kihasználja a hálózat számára. Luminati
    ezt a hálózatot proxy alapú szolgáltatások nyújtására használja fel a vállalkozások számára. ”

Tehát maga Hola (a platintive) maga is elismeri a VPN (proxy) ügyfeleitől kaparva értékesítési adatokat. Szép. A múltban Holat azzal vádolták, hogy ellopta az ügyfelek sávszélességét és más kétes gyakorlatokat.

Az NordVPN válasza

A NordVPN hivatalos nyilatkozatot tett közzé a kérdésről, amelyben határozottan tagadja mindennemű téves jogalkalmazást, megismételve a társaság elkötelezettségét, hogy semmiféle naplót ne vezessen. Azt is bejelentette, hogy független ellenőrzést fog megbízni állításainak ellenőrzésére.

Azt azonban el kell mondani, hogy ez az állítás annyi kérdést és választ adott nekünk. A ProPrivacy.com ezért felvilágosítást kapott az NordVPN-től.

Az NordVPN elmondta nekünk, hogy szoros kapcsolata van a Tesonettel, de független szervezet egy panamai Tefincom S.A társaság tulajdonában. Védjegye a Tefincom tulajdonában van. A NordVPN egyetlen pillanatban sem volt a Tesonet törvényes tulajdonában, és nincs kapcsolatban más projektekkel, amelyekben a Tesonet esetleg részt vehet vagy nem..

Az NordVPN elmagyarázta nekünk, hogy a Tesonet szigorúan szerződéses alapon egyszerűen segíti a különféle infrastruktúra-szolgáltatásokat, és bizonyos esetekben részt vesz a fizetések beszedésében. Partnerségük nem teszi lehetővé a Tesonet számára a NordVPN irányelveinek vagy az ügyfelekkel való kapcsolattartásának ellenőrzését.

Lényeges, hogy ez azt jelenti, hogy a NordVPN-nek nincs kapcsolata Hola-val, és semmilyen módon nem vesz részt a Luminati vs. Tesonet peres eljárásban. Az NordVPN szerint a Tesonet VPN-ként való elnevezése a bírósági iratokban tényszerűen hibás hiba, ezt az ügyet a bíróság elé terjesztésével egyértelművé teszik..

A ProPrivacy.com szakértői véleménye

A UAB Tesonet egy nagy társaság, amelynek ujjai sok tortán vannak. További tisztázást szeretnénk látni a NordVPN és a Tesonet közötti pontos kapcsolatról, de számunkra teljesen valószínűnek tűnik, hogy a NordVPN nem vesz részt a Tesonet egyéb üzleti érdekeiben, és hogy a Tesonet nincs befolyással az NordVPN belső működésére..

A vádak és az iszap-hevederek jelenlegi fordulata (emlékeztetnünk kell arra, hogy egy rivális társaság indította el) pusztán közvetett bizonyítékokon alapul. Nem számít az NordVPN és a Tesonet kapcsolata, nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy ez más, mint a magánélet-központú VPN-szolgáltató, állítólag.

Ennek ellenére üdvözöljük a NordVPN bejelentését, amely szerint:

„Felhívjuk a világ egyik legnagyobb professzionális szolgáltató céget, hogy végezzen független ellenőrzést és ellenőrizze a„ nincs napló ”igényt. Az ellenőrzést várhatóan 2 hónapon belül befejezik, és függetlenül ellenőrzi, hogy a vádak hamisak-e. ”

Alapvető fontosságú, hogy ennek az ellenőrzésnek a paraméterei megfelelőek legyenek, és teljes átláthatósággal kell elvégezni. De ha feltételezzük, hogy erről van szó, és hogy a NordVPN-et igazolják megállapításai, akkor a független ellenőrzés a legjobb módja annak, hogy az ügyet nyugalomra helyezzük..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me