Az Apple november 3-án bocsátotta ki az iPhone X-et a világnak. Azóta a hackerek és a kiberbiztonsági kutatók világszerte versenyeznek annak érdekében, hogy meg tudják törni a készülék új arcszkennelési felületét. Első pillantásra az arcszkennelés fokozódik a biztonság érdekében, de mit jelent az arc-azonosító? És felveti-e bármilyen digitális adatvédelmi aggályát??


Már nincs feloldva

Most, csak egy héttel az iPhone X megjelenése után, a Bkav vietnami biztonsági cég biztonsági kutatói azt állítják, hogy becsapják az arcszkennert. Valójában még azelőtt, hogy az Apple kiadta, a biztonsági szakértők kérdéseket tettek fel arról, hogy meg lehet-e repedni egy iPhone X-et 3D-maszkkal. A vietnami kutatók azt állítják, hogy sikeresen alkalmazták ezt a módszert. A csoport szerint sikerült feloldaniuk a Face ID-t egy 3D-s nyomtatott műanyagból, szilikonból, sminkből és papírkivágásokból álló kompozit maszk segítségével. A kutatók szerint a maszk elkészítése körülbelül 150 dollárba került.

Eddig senki sem tudta ellenőrizni ezeket a megállapításokat, vagy bizonyítani, hogy Bkav valóban megtette-e azt, amit állít. Ezért meg kell várnunk, amíg egy második kutatócsoport sikerül megvizsgálja a Face ID rendszer feltörésének módszertanát az iPhone X-en..

Ezen felül, annak ellenére, hogy felajánlotta a módszer koncepciójának bizonyítását, ez a kutatás valójában nem zavarja a legtöbb embert. Ennek oka az, hogy nagyon valószínűtlen, hogy bárkinek lesz forrása, ideje vagy ambíciója ahhoz, hogy hasonló maszkot készítsen egy eszköz behatolására a való világban. Először: ha valaki elveszíti a telefonját, a hackereknek, akik rájönnek, meg kell tudniuk, kinek az arcáról maszkot készíteni, ami valószínűtlen.

Természetesen van esély arra, hogy olyan esetekben, mint például San Bernardino, a hatóságok maszkot készíthetnek egy eszköz megnyitásához. Ebben a forgatókönyvben azonban ez szintén nagyon valószínűtlen, mert a rendőrség sokkal könnyebben kényszerítheti az embereket, hogy nézzék meg telefonjukat, hogy kinyitják.

Iphonex

A rendõrség feloldhatja a telefonját?

A válasz erre a kérdésre valószínűleg igen. Szerencsére még a szemének bezárása is megállítja az iPhone X feloldását, tehát ez egy lehetőség. Ugyanakkor a jogilag beszélt DNS-t és az ujjlenyomatokat - azaz azokat, amelyek azért teszik, aki te vagy - nem védik az ötödik módosítás. Ezért a rendőrség elrendelheti, hogy az Egyesült Államok lakosainak arcát használják fel egy iPhone X kinyitására.

Albert Gidari, a Stanfordi Egyetem Internet és Társadalom Központjának adatvédelmi igazgatója úgy véli, hogy ennek meg kell változnia. Jelenleg az ötödik módosítás megvédi az embereket attól, hogy magukat vádemeljék. Mint ilyen, az embereknek nem kell átadniuk a numerikus jelszót a hatóságoknak.

Abban az esetben, ha egy eszköz védelmére biometrikus azonosítási módszert használnak, Gidari azt állítja, hogy a biometrikus azonosítót egy kód helyett használják, és feltételezni kell, hogy azt kifejezi. Az azonban az a kérdés, hogy vajon megtörténik-e ez a változás az ötödik módosítás megértésében. A jelenlegi rendszer a hatóságokat részesíti előnyben, tehát nincs sok remény, hogy hamarosan bármikor megváltozik.

Ehhez még hozzá kell tenni azt a tényt, hogy az amerikai rendőrség ismét bezárva van egy telefonból, amelyhez hozzáférést kívánnak, és láthatja, miért tűnik valószínűtlennek.

Szükségállapot

A jó hír az, hogy a régi ujjlenyomat-leolvasó funkcióhoz hasonlóan az iPhone X felhasználók is gyorsan egymás után kattinthatnak a bekapcsológombra, hogy vészhelyzetbe lépjenek. Ez kikapcsolja az arcszkennert, és jelszó használatához szükséges az eszköz feloldásához. Mint ilyen, a fogyasztóknak módjuk van arra, hogy letiltsák az arcszkennert, és kiszabaduljanak magukat a legális szürke területről (ha lehetőségük van rá)..

Azoknak az embereknek, akik eddig örömmel használtak ujjlenyomatukat iPhone megnyitásához, az ötödik módosítás szempontjából nem sokat változott. Meg kell várnunk, hogy megtudjuk, mi történik, amikor egy új arc-azonosítóval valójában beavatkoznak.

Us Border

Biztosak lehetünk abban, hogy az USA határellenőrzésén (ahol a szövetségi ügynökökről ismert, hogy az embereket el kell adniuk a jelszavaikat) a hatóságok valószínűleg erősebbek lesznek, amikor az embereket nyitják meg telefonjukra. Ezenkívül az Egyesült Államokon kívüli országokban, ahol nincsenek negyedik és ötödik módosításuk a jogaik védelme érdekében, az emberek könnyebben arra kényszerítik magukat, hogy iPhone-jukat arcukkal nyissák meg..

Bízz benned az arcod

Ami a digitális adatvédelmet illeti, az arc-letapogatás önmagában nem túl nagy aggodalom. A numerikus fájlt, amelyet akkor hoztak létre, amikor az iPhone X átvizsgálja a tulajdonos arcát, csak maga az eszköz tárolja. Apple szerint ez a fájl (alapvetően numerikus kód, amely meghatározza valaki arcának karakterét) soha nem hagyja el a telefont. Ha elhagyná a telefont - és például az Apple szerverek arcfájljainak központi adatbázisába kerülne -, a veszélyek hatalmasak lennének, mert (amint mindannyian tudjuk) az adatbázisokat a számítógépes bűnözők feltörhetik..

Face Id Iphone

Ezenkívül a referenciafájl, amellyel a felhasználó arcát összehasonlítják, titkosítva és az iPhone X biztonságos részében tárolódik. Phil Schiller, az Apple marketingügyi alelnöke elmagyarázza.,

„Amint egy telefon megtanulja felismerni a tulajdonosát, és egy 3D-s térkép segítségével, amely több mint 30 000 infravörös pontból áll, és az ember arcára vetül, csak akkor nyitja meg önmagát, ha érzékeli, hogy a tulajdonos egyenesen az eszközre néz. A térképet nem bolondíthatják meg fényképek vagy maszkok, és helyben tárolják az eszköz biztonságos részében. A telefon lezárásához csak be kell csuknia a szemét, vagy el kell pillantnia, így a telefon alvó tulajdonosa elé integetése nem oldja fel. ”

A nagy kérdés az, hogy bízol-e az Apple-ben? A méltányosság kedvéért az Apple általában megbízhatónak bizonyult. Például a San Bernardino-ügyben megtagadta egyik telefonjának kinyitását. A valóság azonban az, hogy egyszerűen nem tudjuk, hogy a fájlt megosztják-e az Apple-el, és elrejtették-e valamilyen hatalmas arcfelismerő könyvtárban. Ha igen, akkor az adatbázis veszélyesen invazív. Ez is érdemes egy vagyont. Sajnos az Apple eszközök zárt forrású jellege miatt egyszerűen nem tudjuk.

A vélemények az író véleményei.

Cím címe: Artem Oleshko / Shuttestock.com

Kép-jóváírások: Hadrianus / Shutterstock.com

MPanchenko / Shutterstock.com

chombosan / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me