Az értékesítést érintő kalózkodás kapcsán a média óriások mindig ellenkező bizonyítékokkal álltak szemben. Még a TV show-termelő, Alan Bewkes, a Time Warner (a HBO anyavállalata) vezérigazgatója elismerte, hogy a Game of Thrones a „leginkább kalóz show” a világon „jobb, mint az Emmy megnyerése”.

Az EU által megrendelt tanulmány most ismét statisztikai bizonyítékot szolgáltat arra, hogy a kalózkodás nem befolyásolja negatívan a szórakoztatóipar nyereségét. A legveszélyesebb: a tanulmányt évek óta rejtették annak eredményeként, amelyek éles ellentétben állnak a szórakoztatóipar mágusaival..

A tanulmány „A szerzői joggal védett tartalom kiszorulási arányának becslése az EU-ban” elnevezéssel rendelkezik. Végül bárki számára elérhető online ellenőrzés. Bizonyítja, hogy a szórakoztató iparág erőszakos retorikája, hogy szenved, és továbbra is nagy szenvedést fog szenvedni, ha az interneten nem történik valami tennivaló (és az ehhez kapcsolódó rettegett kalózkodás)..

Az EU-tanulmány célja két fontos kérdés megválaszolása:

  1. Hogyan befolyásolják az online szerzői jogsértések a szerzői joggal védett tartalmakat?
  2. Mennyit hajlandó fizetni az online szerzői jogsértők a szerzői jogok által védett tartalomért?

Annak érdekében, hogy jól lehessen lekerekíteni és tisztességes, a tanulmány mind a négy legfontosabb kreatív tartalomkategóriát lefedi, amelyeket az internet leginkább érint: zene, audiovizuális, könyvek és játékok.


Eu zászlók

Nagy keresztmetszet

A tanulmány 5000 EU állampolgárt kérdezett meg minden országból, beleértve Németországot, az Egyesült Királyságot, Spanyolországot, Franciaországot, Lengyelországot és Svédországot. A cél annak garantálása volt, hogy az eredmények ugyanolyan szorosan reprezentálják a "Az EU egésze" amint lehetséges.

A kutatók felfedezték, hogy az EU felnőttek 51% -ánál volt "illegálisan letöltött vagy közvetített bármilyen kreatív tartalom." Kiskorúak esetében ezek az adatok 72% -ra emelkednek. A kutatás azt is megállapította, hogy Spanyolországban és Lengyelországban magasabb a kalózkodás aránya, mint az EU másutt.

Az értékesítés elmozdulása

Találtak-e bizonyítékot az eladások elmozdulásáról az online szerzői jogsértések miatt?" A legtöbb esetben a válasz nem. A tanulmány kimutatja, hogy a „legjobb filmek” esetében a jelenlegi értékesítési volumen körülbelül 5% -kal lehet veszteséget szenvedni. Igaz, hogy ez nem elhanyagolható veszteség.

A szerencsejátékok esetében azonban a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a kalózkodás valóban pozitív hatással volt az értékesítésre:

„A játékok esetében az illegális online tranzakciók becsült hatása az értékesítésre pozitív - azaz azt jelenti, hogy az illegális fogyasztás megnövekedett legális fogyasztáshoz vezet. Az illegális letöltések és adatfolyamoknak a játékok értékesítésére gyakorolt ​​pozitív hatása azzal magyarázható, hogy az iparág sikeresen átalakítja az illegális felhasználókat fizető felhasználókká. Az iparág által alkalmazott taktika magában foglalja például a játékmenet extra bónuszokkal vagy extra szintekkel történő felkínálását, ha a fogyasztók fizetnek. ”

Költségprobléma

Vezetési tényezők?

A tanulmány szerint az árak szerkezete volt a fő oka annak, hogy az emberek hajlandóak kalóz tartalmat fogyasztani. A kutatók megállapították, hogy a zene, játékok és könyvek esetében a fogyasztók általában elfogadhatónak találták a költségeket - ami késztette őket a termékek törvényes verzióinak vásárlására..

Például egy, a BPI által 2014-ben elvégzett tanulmány kimutatta, hogy a brit állampolgárok óriási 14,8 méteres zeneszámokat közvetítettek. Ez majdnem megkétszerezi a 2013-ban sugárzott 7,5 méteres sávot.

A tévéműsorok és a filmek viszont nem díjaztak. Ebben a kategóriában a válaszadók 80% -a állította, hogy túl magasnak tartja az árakat. Ez azt jelenti, hogy az ilyen szórakoztatási formák „fizetési hajlandóságát” maga a szórakozás költségei váltják fel (ellentétben azzal, hogy ezeket a szórakoztatási formákat hiába fogyasztják)..

Ez egy fontos különbségtétel, és ezt a film- és TV-iparnak teljes mértékben meg kell értenie. A legtöbb ember nem tolvaj. Ha a fogyasztókat az audiovizuális anyagok elfogadható formájának tekintik - ez méltányos áron történik -, jelentős előnyeket kell elérni. A Netflix emelkedése ennek tökéletes példája.

Netflix katalógus

Korlátozott katalógusok

Sajnos sok fogyasztó még mindig úgy érzi, hogy az olyan streaming szolgáltatások, mint a Netflix, nagyon korlátozottak. Ez különösen igaz a Netflix előfizetőkre, akik a kulcsfontosságú piacokon, például az Egyesült Államokon kívül élnek. Az Egyesült Államokban a fogyasztók 4339 filmhez és 1 326 TV-műsorhoz férhetnek hozzá az írás idején. Hasonlítsa össze például az Egyesült Királysággal (például), ahol a fogyasztók csak 2425 filmet és 542 TV-műsort látnak, és máris megértik a problémát..

Sajnos a katalógusbeli eltérések nem az egyetlen, ami elriasztja az embereket a fizetett online streaming szolgáltatásoktól. Azt is jelentették, hogy a katalógusok növekedése helyett zsugorodtak. A fogyasztók számára a választás elengedhetetlen, mivel néhány cím egyszerűen nem érdekli őket. A választás hiánya miatt a katalógusok korlátozónak tűnhetnek. Ez arra készteti az embereket, akik a Netflixhez hasonló szolgáltatásokat kipróbálják, hogy feladják őket, ha nem áll rendelkezésre elegendő új tartalom az igényeik kielégítésére.

A világ minden tájáról elérhető Netflix katalógusok teljes megtekintéséhez kérjük, olvassa el a részletes vizsgálatunkat itt.

3. kérdőjel

Melyik szolgáltatás?

Az audiovizuális piac versenyképessége és a különféle szolgáltatások - például az Amazon Prime, a Hulu és a HBO igény szerint - eltérő tartalmának elérhetősége súlyosan lemeríti azt, ami egy adott platformon elérhető. Ez megzavarja és csalódást okoz azoknak a fogyasztóknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy fizetjenek több szolgáltatásért, hogy ízlésüknek megfelelő tartalmat élvezhessék.

Ezek a problémák, amelyekkel a szórakoztató iparnak foglalkoznia kell, ha el akarja vonni a fogyasztókat a kalózkodástól. Sajnos az ipar inkább a keresőmotorok befolyásolására és a kormányok lobbizására koncentrál (inkább a kalózkodás érdekében), mint arra, hogy módszereket találjon az audiovizuális anyagok sikeresebb bemutatására az emberek számára..

Ez szomorú, figyelembe véve azt, hogy a box office nyilvántartások megsemmisülnek. A nap végén a Game of Thrones készítői nem tévedhetnek. Ha a Földön a leginkább kalóz műsor számukra mûködik, akkor kétségtelenül más filmeket és TV-showkat is reklámozni. Ideje, hogy a szórakoztatóipar inkább húzza fel a zoknit, ahelyett, hogy befolyását felhasználva kényszerítette volna az ilyen tanulmányokat a szőnyeg alá söpörni.

A vélemények az író véleményei.

Cím címe: AlexLMX / Shutterstock.com

Kép-jóváírások: Belish / Shutterstock.com, fizkes / Shutterstock.com, Kaspars Grinvalds / Shutterstock, Nikolaeva / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me