Ahogy az várható volt, a múlt héten szerdán, az Egyesült Királyság konzervatív pártjának kormányának titkára, Theresa May, elsöprő tervvel látta el, hogy az Egyesült Királyság kormányának példátlan jogi hatalmat adjon arra, hogy kémkedjen minden egyes brit állampolgár személyes webböngészési történetében (miközben abban az időben odaítélte magát) törvényes jog az internetes kommunikáció elfogására a világ bármely pontjáról!).


A javaslat legfontosabb pontjai a következők:

Az internetszolgáltatóknak legalább 12 hónapig meg kell őrizniük minden ügyfél internetes tevékenységének „internetkapcsolat-nyilvántartását”

May egyértelműen azt állítja, hogy ez azt állítja, hogy ez a rendőrség számára hozzáférést biztosít a felhasználók teljes internetes előzményeihez "egyszerűen tévesek", mivel csak a meglátogatott webtartományokat rögzítik, nem pedig az adott domain egyes weboldalait vagy bármilyen beszélgetést.

Ezekkel az adatokkal a kormány azonban könnyedén meghatározhatja, hogy milyen pornó kedvel kedvére, csal-e a partnerét, politikai és vallási hovatartozását, mi a hobbija és időtöltése stb..

Végül is nem gondolkodik az, hogy kitalálják a www.greenpeace.org webhely rendszeres látogatójának politikai hajlandóságát, vagy hogy egy társkereső webhelyet látogató házas ember hűtlen (vagy akar lenni!). Az a tény, hogy az egyes weboldalakat ezeken a webhelyeken nézték, nem rögzítik!

A tömeges kormány kémkedés legalizálása

A kormány szabadon elismeri, hogy az új törvény formalizál valamit, ami titokban zajlik (legalább) 2001 óta. Támogatói azt állítják, hogy a tömeges felügyelet nyilvánvalóvá tétele révén a mûveletet „jogi keretbe” helyezi, és ezért valamilyen formát biztosít. felügyelet és elszámoltathatóság vele szemben.

Úgy tűnik, senki sem kérdezi, hogy valamennyien igazolható-e minden egyes brit polgár magánéletének ilyen tömeges behatolása. A kormány a kérdést a magánélet és a biztonság közé sorolja, és May néhány homályos és megalapozatlan állítást tett arról, hogy a megfigyelés számos korábbi terrorista támadást megakadályozott..

Még ha igaz is, a kérdés, amelyet fel kell tennünk magunkra, a következő: „akarunk-e olyan társadalomban élni, ahol feláldozzuk szabadságunkat, egy olyan kormányba vetett bizalommal, amely újra és újra bebizonyította, hogy egyszerűen nem bízhat meg minket, mert megijedünk polgárok és terroristák? ”Ha igen, akkor a terroristák már nyertek.

A terrorizmus elleni küzdelem módja annak, hogy ne rémüljünk meg, és egyre erősebben ragaszkodjunk a társadalom nehezen megnyert szabadság és tolerancia ideáljaihoz, amelyekre Nagy-Britannia méltán híres. Ha engedünk a félelemnek, és intolerancia nagy testvérré válunk, mindent elveszítünk, amelyet érdemes megőrizni.

Érdekes módon a törvényjavaslat kifejezetten törvényes jogot biztosít az Egyesült Királyság kormányának az Egyesült Királyságba belépő és onnan kilépő száloptikai kábeleken áthaladó összes adat kémkedésére (ismét ez valami rejtett módon történik)..

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az Egyesült Királyság kormánya biztosítja magának a jogot, hogy mindenkire kémkedjen a bolygón, állampolgárságától függetlenül. Ugyanilyen érdekes, hogy egyetlen külföldi kormány sem panaszkodott erről ...

A rendõrség, a biztonsági szervezetek és más kormányzati szervek engedély nélkül hozzáférhetnek a tárolt naplókhoz

A helyi önkormányzatok valamilyen oknál fogva kivételként vannak megkülönböztetve és engedélyt igényelnek, de mivel a jelenlegi törvényjavaslat a régi RIPA jogszabályokon alapul, a kormányzati szolgálatok felsorolása, amely valószínűleg mindenki számára elérhetővé teszi mindenki személyes nyilvántartását, megdöbbentően hosszú, és magában foglal olyan szervezeteket, mint az Egészségügyi Minisztérium, a HM Bevételeinek és Vámhatósága, a Postai Szolgálat Bizottsága, az NHS mentőszolgálata, a Skót Mentőszolgálat és még sok más.

Annak ellenére, hogy májusban a „kettős zárolású” felügyeletről beszélt, nem lesz hatékony felügyelet a személyes adatok hihetetlenül hatalmas és érzékeny példányához való hozzáférés érdekében..

Tekintettel arra, hogy ezeket az adatokat a távközlési társaságoknak kell tárolniuk, amelyek tapasztalata az ilyen adatok biztonságának megőrzése alig nyugtató, valószínűleg biztonságos feltételezni, hogy minden hackeres és technikailag hozzáértő bűnöző is gyorsan hozzáférhet ehhez az információhoz.

„Kettős zár” felügyelet a „lehallgatások” felett

A javaslatok értelmében a miniszterek engedélyezhetik az „elhallgatásokat”, amelyek végrehajtása előtt „bírósági jóváhagyásra” van szükség. Ez az, amit May „kettős zárnak” nevez..

Tekintettel arra, hogy kifejezetten nincs felügyelet azon szinte minden véletlenszerű kormányzati szerv felett, amely teljes hozzáféréssel rendelkezik minden állampolgár internetéhez és telefonos nyilvántartásaihoz, ennek feltehetően utalnia kell a kommunikáció valós idejű megfigyelésére (más néven „hibaelhárításra”), az emberek házába való behatolásra, a laptopok fertőzésére. malware és más rendkívül invazív TAO stílusú műveletek.

A „bírósági felügyelet” valójában azt jelenti, hogy egy nyugdíjas csoport (nem szolgálatot teljesítő, mivel ez súlyos összeférhetetlenséget jelentene) a bírók által a kormány által választott bírák, akiknek nincs technológiai tapasztalata vagy rejtett megértése A megalapozott döntések meghozatalához szükséges felügyelet hatékonyan gumibélyegzővé teszi a miniszteri parancsokat.

E „bírák” szerepe tehát egyszerűen annak biztosítása, hogy a helyes eljárásokat betartják (és még a miniszterek itt is elháríthatják ezt a minimális bírói felügyeletet 5 napra azáltal, hogy az ügyet sürgősnek nyilvánítják).

Mint szinte értelmetlen szakember a szakmákban, például az újságírásban, az orvostudományban és a jogban, a minisztereknek meg kell határozniuk az érzékeny információkkal szembeni védelmet az ilyen szakmák tagjainak kivizsgálásakor..

A megerősítés helyett a javaslatok ehelyett világossá teszik, hogy ellentétben azzal, amit a brit emberek mindig nyilvánvalónak tartottak, nincs ilyen „privilegizált” vagy „bizalmas” beszélgetés a képviselők és a választópolgárok, az orvosok és a betegek, illetve az ügyvédek és az ügyvédek között. ügyfelek.

Jogi követelmény a tengerentúli társaságok számára, hogy működjenek együtt a felhasználói adatok visszafejtésében

A „Műszaki képességről szóló értesítés fenntartása” megtévesztően unalmas címmel a törvényjavaslat 189. szakasza előírja, hogy az Egyesült Királyságban működő összes társaságnak (még ha nem is az Egyesült Királyságban működő társaságok is) teljesítsék az Egyesült Királyság kormányának követelményeit, mindaddig, amíg "az érintett üzemeltetők számára lehetséges (és továbbra is fennáll) e követelmények betartása."

Ez szinte biztosan azt jelenti, hogy a kormány megpróbálja arra kényszeríteni a technológiai vállalatokat, hogy a hátsó ajtókat vezessenek be a titkosított termékekbe (miközben abban az idő alatt mindenki számára bűncselekménynek nyilvánította a hátsó ajtó létezését, bármilyen körülmények között (190. § (8) ))! Kedves Isten.

A magánélet és a személyes szabadság elleni őszintén megdöbbentő támadás egyetlen ezüst bélése az, hogy nehéz elképzelni, hogy a nemzetközi technológiai cégek megfeleljenek az ilyen nevetséges nevezetességeknek. Tekintettel arra, hogy az olyan vállalatok, mint az Apple és a Google erőteljesen ellenálltak saját kormányuk hasonló követelményeinek, nagyon valószínűtlennek tűnik, hogy csak átjutnak az Egyesült Királyság kormányához.

Hogy ez hogyan fog megvalósulni, még látni kell, de valószínűnek tűnik, hogy ezt a záradékot, amely a technológiai cégek körében nagy aggodalomra ad okot, a kormány álláspontjának stratégiai „lágyítása” részeként elhagyják, amelynek célja a a javaslatokat a Parlamenten keresztül.

Következtetés

A nyomozati hatalomról szóló törvényjavaslat a brit szabadság legnagyobb támadása, mivel a nácik megpróbálták megtámadni az országot a 2. világháborúban. Ahelyett, hogy fegyvereket szereznének a szabadságunk védelme érdekében, a brit közvélemény teljesen önelégültnek tűnik..

Horgos, vonós és elsüllyedt nekünk árulják el a hamis elbeszélést, miszerint a személyes életünk minden aspektusának tömeges megfigyelése szükséges a biztonság megőrzéséhez, ahelyett, hogy előadnánk lenne egy hatalmas, intoleráns, jobb-jobb államnak, amely.

A „Snoopers Charta” nem fog minket biztonságosabbá tenni; ez sebezhetőbbé tesz minket a kormányzati elnyomás ellen, miközben egyáltalán nem tesz semmit a „rossz fiúk” elrettentése érdekében.

Preston Byrne az Eris Industries, a blockchain alapú indító vállalkozás általános tanácsadója, amely az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba költözött, miután a miniszterelnök David Cameron miniszterelnökének észrevételeit fejezte ki az erős titkosítás tiltásáról az év elején. A szavaival hagylak téged,

„Ez a jogszabály nem foglalkozik a megoldandó problémával. A terroristák olyan széles körű szoftverekkel, mint a GPG és a Tor, elsötétülnek, ugyanakkor a hétköznapi embereket és vállalkozásokat súlyos veszély fenyegeti, mivel minden adatot valahol olyan módon tárolnak, amely veszélybe kerülhet..

A vállalkozások ma már nem tudják biztonságosan rögzíteni a felhasználói adatokat, amint azt a TalkTalk csapkod látta. Ugyanez vonatkozik a kormányokra, amint azt láttuk az Egyesült Államok Személyzeti Igazgatóságának hack-jével, ahol minden egyes biztonsági igazolvánnyal rendelkező amerikai kormányzati alkalmazottot olyan hackerek loptak el, akikről úgy vélik, hogy államilag szponzoráltak.

A törvényjavaslat semmi sem biztosítja ezen adatok biztonságát. Ehelyett minden, az Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Királyságban távközlést nyújtó vállalkozást támadási vektorré változtat. A felhasználói adatok biztonságának garantálásának legjobb módja az, hogy azok nem léteznek. Nemzetbiztonságunkat jelentősen javítja, ha kevesebb adatot tárolunk, nem pedig többet, és növeli az erős kriptográfia használatát, nem pedig csökkenti azt. ”

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me