Bizonyítékok merültek fel arról, hogy az Egyesült Államok rendőrsége olyan rendszert használ, amely lehetővé teszi szinte az ország bármely telefonjának földrajzi helymeghatározását, és most azt gondolják, hogy egyes rendőrök ezt a rendszert megfelelő indokolás nélkül használhatják..


Az Egyesült Államokban a rendõrség hozzáférhet a Securus Technologies nevû cég által kifejlesztett rendszerhez. Ez a rendszer felhasználható a mobiltelefonok helymeghatározására a vizsgálatok során. A Securus rendszert a hatóságok csak akkor használhatják fel jogszerűen, hogy meghatározzák a telefon helyét, miután megszerezték az igazolást; most attól tartanak, hogy a rendszerrel való visszaélés történt.

A bizonyítékok először tavaly kezdtek gyűjteni, amikor egy Missouri-képviselőt azzal vádolták, hogy egy speciális rendszert használ a mobiltelefonok helyének illegális háromszögelésére. Cory Hutcheson állítólag belépett a Securus rendszerbe „jogellenes célból, hogy a felpereseket saját személyes haszon érdekében kémkedjen".

Rendőr autó

Lyukak a rendszerben

A Securus lehetővé teszi a zsaruk számára, hogy valós időben ping-ozzák a mobiltelefon-helyszíneket azáltal, hogy a marketing cégek által általában használt infrastruktúrát kihasználják a nagyobb mobiltelefon-szolgáltatók, például a Sprint, a Verizon és az AT által biztosított helyadatok eléréséhez.&T.

Az állítások szerint Hutcheson 2014 és 2017 között 11 alkalommal használták a rendszert, hogy felfedezzék nemcsak a nagyközönség tagjainak, hanem egy bíró és az állami járőr egyik tagjának a helyét is..

Sajnos, bár a telefonkövető rendszerhez való hozzáféréshez warrantok szükségesek, úgy tűnik, hogy a Securus nem vizsgálta meg alaposan a kérelmeket, és ennek eredményeként Hutcheson képes volt visszaélni a rendszerrel.

A múlt csütörtökön tett nyilatkozatában a Securus kijelentette, hogy az ügyfeleknek [rendőröknek és a javító tisztviselőknek] a kérés feldolgozása előtt feltölteniük kell a megfelelő dokumentumokat - egy parancsot vagy nyilatkozatot. Ron Wyden szenátor (Oregon) szerint azonban a Securus elismerte, hogy „nem végez felülvizsgálási megfigyelési kérelmeket”.

Fcc panasz

Hivatalos FCC panasz

Wyden most hivatalos panaszt írt a Szövetségi Kommunikációs Bizottsághoz. Wyden a levélben kijelenti, hogy „a vezeték nélküli szolgáltatók kötelesek pozitív lépéseket tenni a bűnüldözési kérelmek ellenőrzése érdekében.” Megjegyzi, hogy a Securus, hogy egyáltalán képes szolgáltatást nyújtani, bizonyíték arra, hogy a mobiltelefon-szolgáltatók „nem ellenőrzik kellőképpen az ügyfelek hozzáférését. „személyes információ”. Véleménye szerint a rendszer súlyosan sérti az amerikai polgárok magánélethez való jogát.

A Tobias Engel nevû biztonsági kutató elmondta az Alaplapnak, hogy hisz abban, hogy az amerikai mobilszolgáltatók eladják ügyfeleiket. Engel és Wyden szerint mind a távközlési cégek nem kapnak megfelelő engedélyt a fogyasztóktól, mielőtt a helymeghatározási adatokat továbbadnák harmadik feleknek. Engel kijelentette, hogy:

"A LE [bűnüldözés] hátráltatja ezt a" kereskedelmi "lehetőséget, amelynek látszólag sokkal alacsonyabb belépési akadálya van, mint ha maguk a fuvarozók kérnék ezt a hozzáférést."

Ez nem meglepő, és egyértelmű emlékeztető arra, hogy az amerikai internetszolgáltatók, amelyekre tavaly engedélyt kaptak, hogy webböngészési előzményeket értékesítsenek harmadik feleknek, valószínűleg adatokat értékesítenek az Egyesült Államok megfigyelő ügynökségei számára (lehetővé téve számukra, hogy ellenőrzés nélkül elkísérjék az amerikai állampolgárokat). Sajnos az ilyen hézagokat az Egyesült Államok hatóságai nagyra becsülik - amint ezt Jennifer Granick, az American Spies kiváló könyve ismerteti..

Globális járvány

A hatóságok nem csak az Egyesült Államokban használják igazságtalanul a mobil helymeghatározási adatokat az emberek magánéletének megsértésére.

Dániában a tavalyi bíróságok úgy döntöttek, hogy az állampolgárok kötelező nyomon követése, amely lehetővé teszi a „minden fizikai térben történő mozgás” 12 hónapos „nyilvántartásba vételét és tárolását”, törvényes. Az Egyesült Királyságban a brit brit bíró nemrégiben nyilvánosságra került azzal a hiedelemmel, hogy egyik nap törvényi követelmény lehet az Egyesült Királyság lakói számára, hogy telefonjukat mindig magukkal vigyék..

Sir Geoffrey Vos QC, a Legfelsõbb Bíróság kancellára, a Jogi Társaságnak tartott beszédében elmondta, hogy az egyének mozgásának folyamatos nyilvántartása nagy haszonnal jár a rendõrség számára.,

„A legtöbb ember okostelefonját mindig magára viszi, bekapcsolt GPS-helyzetével. Ezt önkéntesen teszik, de ha például a jogalkotók megkövetelik az állampolgároktól, hogy mindig hordozzanak telefonokat, akkor még nehezebb lesz elkerülni az észlelést. ”

Mobil felügyelet

Csúszós út

Az ilyen véleményekkel és az olyan technológiákkal, mint a Securus, nem csoda, hogy csengőhangok csengnek. Még azokban a nemzetekben is, amelyeket általában a magánélet kedvezőnek tartanak, például Hollandiában, számos panasz érkezett az okos érzékelőkkel, amelyek telefonokat szkennelnek a Mac számokra annak érdekében, hogy nyomon lehessen követni az embereket, miközben holland városokban mozognak..

És nem csak a bűnüldöző szervek használnak mobiltelefont az emberek nyomon követésére. Az Ausztrál Verseny- és Fogyasztóügyi Bizottság (ACCC) jelenleg a Google-t vizsgálja azon állítások miatt, amelyek szerint titokban használja az ausztrál telefontelefon-adatokat a helyük titkos nyomon követésére..

Google Snooping

Az Oracle számítógépes szoftvercég szerint a Google minden hónapban körülbelül egy gigabájtnyi mobil adatot halmoz fel az ausztrál Android-fiókokból. Az Egyesült Államokban bizonyítékok vannak arra, hogy a hatóságok is kihasználják a Google helymeghatározási adatait, ami további aggasztóbb összetettséggel bővíti a kérdést.

Az elmúlt évben legalább négy esetben az észak-karolinai Raleigh-i rendőrök keresési parancsokat használtak arra, hogy adatokat kérjenek a Google-fiókoktól - nem konkrét gyanúsítottak esetében -, hanem minden olyan mobilkészülékkel kapcsolatban, amelyek történt a bűncselekmény helyének közelében. Hagyja, hogy belemerüljön.

A vélemények az írók saját véleményei.

Cím címe: dennizn / Shuttestock.com

Kép-jóváírások: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com, vchal / Shutterstock.com, josefkubes / Shutterstock.com, achinthamb / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me