Amikor a legtöbb ember a Bitcoinról beszél, azonnal azon a gazdagságon gondolkodnak, amelyet sokan összegyűjtöttek 2017-ben. Az utóbbi időben azonban nem valami olyan elbűvölő dolog emelkedik gyorsan: egy tranzakció blokkláncon történő feldolgozásáért kapott átlagos díj költsége..


Egy héttel ezelőtt az átlagos díj ára 6 dollár volt. Sokan már úgy érezték, hogy ez az összeg túl magas. Pénteken azonban a tranzakciós díj átlagos költsége hirtelen 26 dollárra ugrott. Vasárnap 20 dollárra esett vissza - ez az összeg továbbra is hihetetlenül magas. Azoknak az embereknek, akik a vásárláshoz Bitcoineket akarnak használni, ezek a díjak tiltóvá válhatnak.

A jó hír az, hogy a díjakkal kapcsolatos minden hippla ellenére az embereknek nem kell 20 USD-t fizetniük ahhoz, hogy egy tranzakciót feldolgozzanak. Ennek oka az, hogy a magas Bitcoin-díjak oka az, hogy mennyi időt vesz igénybe egy tranzakció feldolgozása. A Bitcoin blokklánc 8,8 percenként csak egy blokkot képes feldolgozni. Ez másodpercenként körülbelül tíz tranzakciónak felel meg. A probléma az, hogy manapság 80 000 és 120 000 közötti tranzakció vár a sorban.

Azok a személyek, akiknek nem fontos átutalása, kisebb díjat fizethetnek. Úgy gondolják azonban, hogy a legkisebb díjat, amely valószínűleg átjut a rendszerbe, körülbelül 2,50 dollár körül lehet. Ennek oka az, hogy a tranzakciókat feldolgozó Bitcoin bányászok kiválaszthatják, hogy mely tranzakciókat kezeljék először. Nyilvánvaló okokból prioritásként kezelik a nagyobb díjakat tartalmazó tranzakciókat.

Azoknak, akik kisebb díjat fizetnek, meg kell várniuk a napszakot, amikor a blokklánc kevésbé foglalt. Annyira elfoglaltá vált, hogy bármi, ami körülbelül 2,50 dollárnál kisebb, valószínűleg kudarcot vall, és két hét múlva visszatér. A rendszer természetesen ingatag, és előfordulhat, hogy kisebb díjak is bevezethetik azt. Ha kisebb díjak vonatkoznak rá, akkor ez sorsnő lesz. Az általános egyetértés abban áll, hogy egy nagyobb átutalási összeghez valamivel nagyobb díjat kell csatolni, annak biztosítása érdekében, hogy az gyorsan feldolgozásra kerüljön.

Azok számára, akik a Bitcoineket szeretnék használni a szokásos dolgok fizetésére, attól tartanak, hogy a díjak rendkívül problémás lehet. Végül is, a Bitcoin mint árucikk értéke közvetlenül kapcsolódik ahhoz, hogy mennyire hasznos. Ha a Bitcoin értéke kizárólag a spekulatív befektetések köré válik, akkor a befektetők elkezdenek vonulni?

Blockchain Infographic 01 Compressed 1 1024X506

A következő blokk

Hétfő reggel az egyik weboldal becslése szerint az embereknek legalább 16,31 dollárt kell fizetniük ahhoz, hogy a tranzakció a következő blokkba kerüljön. Ugyanez a weboldal azt állította, hogy ahhoz, hogy a következő hat blokkba kerüljön (más szóval, hogy egy órán belül feldolgozzuk), legalább 13,46 dollárt kell csatolni a tranzakcióhoz. Ezek meglehetősen túlzott kamatlábak, amelyek már most is hatással vannak a Bitcoin likviditására.

Az egyre növekvő nyomás alá eső lassú blokklánc licitálási háborút okoz a díjak költségein. A probléma súlyosbodásával a díjak magasabbak lesznek. Ez az oka annak, hogy sokan azt remélték, hogy a Segregment Witness x2 (SegWit2x) novemberében megtörténik.

Az eredeti Segwit augusztusban történt, és sikeresen növelte a hálózati sebességet. A Bitcoin közösségen belüli súrlódás miatt azonban a SegWit2x programot az utolsó pillanatban lemondták.

Cryptocurrencies

Nem a Bitcoinoknak

A szárnyaló ár ellenére a Bitcoin valuta praktikusságának repedései már megkezdődnek. A múlt héten az online számítógépes játék-gyártó, Steam úgy döntött, hogy abbahagyja a Bitcoin elfogadását. Abban az időben idézte "magas díjak és volatilitás" mint az oka annak, hogy abbahagyja az elfogadást.

A Steam 2017. áprilisában kezdte el elfogadni a Bitcoineket. Abban az időben egy Bitcoin körülbelül 1400 dollár volt. Ma a bitcoinok értéke 17 000 dollár, ez az ár a Bitcoin határidős ügyletek (származékos termékek kereskedelme) bevezetésének köszönhető. A 2017-es növekvő tendencia ellenére a figyelmeztetések továbbra is vastagok és gyorsak, hogy a Bitcoin buborékban lehet. A legtöbb befektető számára a kérdés az, hogy mi okozza a buborék robbanását?

1. blokklánc

Jobb blokkláncok

A Bitcoin árának visszaesése valószínűleg a rivális kriptovalutába történő beruházások növekedése. Ha sok hozzáértő befektető úgy döntött, hogy készpénzt keres a Bitcoinból, miközben magas - fektessen be egy alternatív digitális érmébe, amely több ígérettel bír -, akkor másodlagos arany rohanást tapasztalhatunk. Ha ez megtörténne, több ember csatlakozna a rohanáshoz, hogy kijátsszon a Bitcoinból az alternatív kriptovaluta mellett, és láthatjuk, hogy a Bitcoin árai drámai módon csökkennek..

Ilyen forgatókönyv esetén a Bitcoin buborékot egyszerűen helyettesíti egy másik buborék, amely továbbra is bullish marad, amíg a rivális blokklánc vonzóbbnak bizonyul. Tehát vannak jelek arra, hogy ez megtörténhet?

Röviden: igen. Az elmúlt hetekben az IOTA, a kriptovaluta javított blokkláncával (a Bitcoinhoz képest) egyre erősebbé vált. Az IOTA hálózat „blockchain 2.0” -nak tekinthető, mert másodpercenként sokkal nagyobb mennyiségű tranzakciót képes kezelni (500–800). Ezt a gomb használatával teszi meg "gubanc" a tranzakciók folyamatos könyvelés ellenőrzésére. Sőt, az IOTA blockchain tranzakciós díjai ingyenesek: olyan előny, amely kripto-befektetőket vonz.

Iota

December első hetében az IOTA ára hirtelen 90% -kal ugrott, 2,78-ról 5,55-re. Ez megegyezik a piaci érték 12 milliárd dolláros növekedésével, és piaci kapitalizációval hirtelen a negyedik legnagyobb digitális eszközhöz vezet (felülmúlva a Ripple-t). Ez a hirtelen áremelkedés akkor következett be, amikor a németországi IOTA Alapítvány bejelentette, hogy együttműködik olyan technológiai cégekkel, mint a Microsoft, a Samsung és a Fujitsu egy blokklánc-alapú piacon, amely lehetővé teszi számukra az adatok eladását..

Jelenleg egy kicsit korai lenne előre jelezni, hogy a következő digitális arany rohanás „határozottan IOTA” lesz. Számos ígéretes kripta létezik, amelyek második generációs blokklánc-technológiai fejlesztései vannak. A Litecoin egy másik kriptográfia, amely gyors tranzakciós rátákat és alacsony díjakat biztosít (bár másodpercenként 56 tranzakciónál még mindig nem olyan jó, mint az IOTA). Hatalmas nyereséget tapasztalt 2017-ben.

Az EOS (jelenleg a kezdeti érmekibocsátási szakaszban) egy újabb példa egy altcoinra, amely másodpercenként hatalmasan magas tranzakciós rátát ígér. Ha az EOS betartja ígéretét, másodpercenként 50 000 tranzakciót fog biztosítani - és talán még ennél is többet.

Bizonyosnak tűnik az, hogy a Bitcoin eltömődik (ahogy mindig is jósolták). Ez csak rosszabbodni fog, ha nem történik valami drámai lépés. Az eltömődést legalább figyelmeztetésnek kell lennie. Mivel az emberek rohamosan drága Bitcoinekat vásárolnak a további nyereség hiábavaló reményében, ennek a beruházásnak a praktikussága egyre kérdésesebb.

A vélemények az író véleményei. A cikk egyetlen rendelkezése sem tekinthető befektetési tanácsadásnak, ezért nem szabad ilyennek tekinteni.

Cím címe: Igor Batrakov / Shutterstock.com,

Kép-jóváírások: Wit Olszewski / Shutterstock.com, phloxii / Shutterstock.com, Akarat Phasura / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me