A Consumer Reports (CR) által közzétett új tanulmány feltárja a piacon sok népszerű okostelevízió inváziós jellegét. A részletes kutatást - amely a sok népszerű intelligens TV-n a hackerekkel szembeni sebezhetőségre is rávilágít - a Disconnect mérnökeivel és a Ranking Digital Rights munkatársaival közösen végezték el. A jelentés kimutatja, hogy a fogyasztókat arra késztetik, hogy elfogadhatatlan mértékű szimatolást fogadjanak el saját otthonukban.


Az Egyesült Államokban a 2017-ben szállított televíziók 69 százaléka internet-kapcsolattal rendelkezik. Sajnos, ez a kapcsolat néhány rendkívül aggodalomra okot adó következménnyel jár. Az intelligens TV-k lehetőséget kínálnak a fogyasztók számára a tartalom streamingre olyan népszerű alkalmazásokkal, mint a Netflix és a Hulu. Ezenkívül lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy a hangutasítások segítségével gyorsan keressenek tartalmat.

Sajnos a gyártók ezt a hozzáadott funkcionalitást használják a vasúti fogyasztók számára az erősen invazív engedélyek elfogadására. A piackutató cég, az IHS Markit szerint 82 millió intelligens TV már bejutott az amerikai házakba. Az újonnan kiadott jelentés rámutat arra, hogy valószínűleg ezen otthonok szinte mind a 82 milliója elfogadott legalább néhány invazív engedélyt.

FTC rendeletek

2017-ben a Vizio Smart TV gyártója bírságot szabott ki az adatgyűjtésért anélkül, hogy előzetesen engedélyt kapott volna a fogyasztótól. Vizio pixel szkenneléssel és más módszerekkel került elfogásra, hogy kitaláljuk, mi a TV-műsorok, filmek és reklámok nézői. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) szerint a Vizio „napi 100 milliárd adatpontot gyűjtött televíziómilliókból”. A Vizio ezt követően rendezett nyereség céljából értékesítette ezeket az adatokat harmadik fél hirdetőinek..

Vizio 1,5 millió dollárral és New Jersey állammal 2,2 millió dollárral kénytelen volt elszámolni. Azóta a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság világossá tette, hogy minden intelligens TV-nek engedélyt kell szereznie a felhasználóktól, mielőtt rájuk szimatolna, hogy adatokat adhassanak el harmadik feleknek. Remélhetjük, hogy ez a rendeletmódosítás jelentősen javította az amerikai fogyasztók magánéletét, ám a valóság nagyon más.

A dilemma

Képzelje el a forgatókönyvet, nemrégiben megvásárolta a Smart TV-t, és éppen bekapcsolja, és futtatja a telepítési folyamatot. A digitális adatvédelemmel kapcsolatos gondolatokra gondolva:

"Isten ments! Nem én! Különösen óvatos leszek, és nem fogadok el semmiféle drámai megfigyelést (ide írja be a gyártó nevét). TV-m - szabályaim ”

Ez egy teljesen igazságos feltételezés. Végül is az Egyesült Államok törvénye vitathatatlanul előírja, hogy a fogyasztóknak engedélyt kell adniuk, mielőtt bármilyen adat összegyűjthető. Sajnos, a gyakorlatban az ilyen gondolatok fantáziává válnak. A CR tanulmány kimutatja, hogy az emberek egyszerűen nem kapják meg a szabad akaratot, hogy lemondjanak a vállalati felügyeletről, ha internetkapcsolatú élményt akarnak.

Cr Smart Tv

A fogyasztói jelentések tanulmánya

Tanulmánya elvégzéséhez a CR öt intelligens TV-t vásárolt a szokásos kiskereskedőktől. A Samsung UN49MU8000 és az LG 49UJ7700 mindegyik egyedi operációs rendszeren fut. A másik három (TCL 55P605, Sony XBR-49X800E, Vizio P55-E1 SmartCast TV) harmadik féltől származó szoftvereket (Roku, Android TV és Chromecast) használ..

A CR úgy találta, hogy ahhoz, hogy a fogyasztók ténylegesen használhassák a TV-k által biztosított internet-kapcsolatot, legalább néhány invazív engedélyt el kell fogadniuk. Ennek elmulasztása azoknak a szolgáltatásoknak a teljes elvesztését eredményezte, amelyek miatt a fogyasztó a tévét vásárolta:

„Megállapítottuk, hogy a telepítési folyamat folyamán nem mindig könnyű megérteni, hogy mit vállalsz. És ha elutasítja az engedélyeket, meglepően sok funkciót veszíthet el. Valójában egy TV-nek megköveteli, hogy a telepítés során fogadjon el egy széles körű adatvédelmi irányelvet, mielőtt használhatja a legalapvetőbb, internet-mentes funkciókat, például a televízió nézését antennával. ”

A tanulmány megállapította, hogy még akkor is, ha a felhasználók csak az automatikus tartalomfelismerést (ACR) utasították el a tévékészülékek adatainak gyűjtésére a nézői szokásaikról, továbbra is hivatkoztak az alapvető adatvédelmi politikára, amely felszólította „arra a jogra, hogy információt gyűjtsön az Ön tartózkodási helyéről, mely streaming alkalmazásokat Ön kattintson rá, és így tovább.

A legrosszabb: a Sony intelligens TV-jének volt egy "minden vagy semmi adatvédelmi politika" hogy a fogyasztóknak még a legalapvetőbb funkciók használatát is el kellett fogadniuk (például a TV-t internetkapcsolat nélküli és régimódi antennával kell használni).

Intelligens TV dilemma

Működésképtelen rendeletek

Ésszerűnek tűnik azt feltételezni, hogy valószínűtlen, hogy a fogyasztók csak azért fizetnek az internethez csatlakoztatott tévékért, hogy a csatlakozási lehetőségektől a beállítási folyamat engedélyezési szakaszában tartózkodjanak. A CR jelentése azt mutatja, hogy a gyártók célzottan kényszerítik a vállalati felügyeletet a fogyasztókra.

A rendeletek nem működnek, és az FTC-nek sürgősen felül kell vizsgálnia ezt a problémát. A bizonyítékok azt bizonyítják, hogy nem elegendő annak előírása, hogy a fogyasztóktól engedélyt kérjenek, az FTC-nek szintén be kell lépnie, és biztosítania kell, hogy a fogyasztók használhassák a megvásárolt tévékét - még akkor is, ha egyáltalán nem akarnak szimatolni..

Sőt, ez a probléma globális. Az intelligens tévék adják a 2017-ben a piacon elérhető televíziók többségét. 2018-ban ez a tendencia kristályosodni kezd - szinte már nem adnak el internetes modelleket. Ez azt jelenti, hogy a vállalatok elkerülhetetlenül lépnek lábba a világ egyre több házában.

Mit tehetnek a fogyasztók??

Ha már rendelkezik intelligens tévével, és még nem tudta, hogy az általad engedélyezett engedélyek megsértik az Ön személyes adatait, újraindíthatja a gyári alaphelyzetbe állítást. Ez lehetővé teszi, hogy újra végigmenjen a telepítési folyamaton, kilépjen az ACR-ből, és a rendelkezésre álló legjobb adatvédelmi politikát kövesse. Sajnos valószínűleg el kell fogadnia néhány invazív beállítást.

Ha a TV-készüléket először állítja be, ügyeljen arra, hogy hagyja ki az ACR-t, amely a leginkább invazív beállítás. Az egyetlen másik lehetőség, hogy leválasztja a TV-t a WiFi-től, de ekkor elveszíti az internet-kapcsolatot. Ha nem csatlakoztatja a TV-t az internethez, akkor az összes invazív funkciót elfogadhatja, mivel internet-kapcsolat nélkül a gyártó nem tud szimatolni.

Az egyik módja annak, hogy megakadályozzák a Smart TV gyártóit abban, hogy az IP-címet más cégeknek adják, a virtuális magánhálózat (VPN) használatával. A VPN egy online szolgáltatás, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy elrejtsék IP-címüket (helyüket). Bár a TV-gyártó tudja, ki vagy, mégis bölcs dolog elrejteni IP-címét. Ez azt fogja jelenteni, hogy amikor a TV-gyártó elad róla adatkészleteket a hirdetőknek, azokat nem csatolják az Ön valódi IP-címéhez. Természetesen a Smart TV VPN-je szintén lehetővé teszi az extra tartalmak tömegének feloldását, ami szintén plusz!

Végül érdemes megjegyezni, hogy jobb lehet az intelligens szolgáltatások beszerzése, kevésbé a magánélet védelmét sértő eszközökkel, mint például a Chromecast vagy az Amazon Fire TV-bot. Mindkét eszköz kevésbé invazív, mint egy intelligens TV, mert csak azokat a konkrét dolgokat figyeli, amelyeket nézel, amikor ezeket használja (mindent nem.)

A vélemények az író véleményei.

Cím címe: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Kép-jóváírások: Scanrail1 / shutterstock.com, Asier Romero / shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me