Az elmúlt néhány hétben a Showbox és a népszerű iOS-analóg Moviebox sem működött. Mint szinte mindig az, amikor a népszerű streaming webhelyek és szolgáltatások csökkennek - eltűnésükkel az alkalmazás klónozott verzióinak hirtelen beáramlása következett be..


Tehát a Showbox ezen új verziói jogszerűen helyettesíthetők? Vagy kétes és bizonytalan klónok, amelyeket el kell kerülni?

Az első dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a Showbox és a Moviebox nem csak az embereket továbbítja tárhely-hivatkozásokra. Ehelyett (mint például a Popcorn Idő) az alkalmazások láthatatlanul is összekapcsolják a felhasználókat a torrent tárolókkal, hogy ideiglenesen letölthessék és megtekintsék az alkalmazás tartalmát. Ez problematikus, mivel sok országban az internetszolgáltatók figyelik a forgalmat keresve az embereket, akik illegálisan töltöttek le filmeket a BitTorrent segítségével.

A szerzői jogok tulajdonosai az internetszolgáltatókkal együttműködve felfedezik a kalózokat, és nyomon követik a várható számlázó leveleket. Ezek a levelek figyelmeztetik a kalózokat arra, hogy elbocsátották őket - 150–300 dollár közötti számlázással számolják őket azzal a fenyegetéssel, hogy a vissza nem fizetés további bírósági keresetet eredményez..

Az egyik híres esetleges számlázási eset a Dallas Buyers Club LLC-t (DBC) vonta maga után 2015-ben. Abban az időben a DBC és a Voltage Pictures nevében működő ügyvédi iroda számos ország gyanúsított kalózaira számlázott, beleértve Dániát, Spanyolországot és Ausztráliát..

A Showbox klónokhoz VPN szükséges

IP-cím követése?

Gyorsan előre ez év májusáig, amikor egy független filmstúdió, beleértve a DBC-t, a Cobbler Nevada-t és a Bodyguard Productions-t (csak néhányat említsünk), elkezdett olyan webhelyeket megcélozni, amelyekről azt hitték, hogy a Showbox mögött állnak..

Szeptemberben ezt a műveletet gyorsan követte egy DMCA értesítés, amely arra kényszerítette a Cloudflare-t, hogy tegye közzé a Showboxhoz kapcsolódó egyének és webhelyek személyazonosságát. Azóta az eredeti Showbox offline állapotba került, és a TorrentFreak szerint rengeteg oka van annak, hogy gyanakvóvá váljon a nyomán megjelenő különféle klónok..

Első és legfontosabb, hogy ne felejtsük el, hogy a Showbox bezárása mögött álló filmgyártókról mind ismert, hogy korábban elvégezték a jövőbeli számlázást. Ez felhívja a figyelmeztető csengőket, mert számos olyan webhely, amely a Showbox számára tartalmat szolgáltatott, most a következő figyelmeztetést jeleníti meg:

Showbox figyelmeztetés

A megfigyelt IP-címek megemlítése elegendő a riasztási harangok kiváltásához - mert nem őrült azt feltételezni, hogy a közeljövőben várhatóan újabb számlázási forduló készül..

Csak félek?

Igaz, hogy a Showboxhoz kapcsolódó webhelyek figyelmeztetéseit és a számlázási leveleket sok ember sok embernek tartja félelmetes taktikának. Nagyon ritka, hogy a kalózok ténylegesen bíróság elé kerülnek, és igazságos azt mondani, hogy a filmstúdiók az emberek félelmeit és paranoiáját áldozzák fel annak érdekében, hogy a kalózok kis százaléka fizeti ki a kezdeti bírságot..

Mindezek mellett jogos aggályok merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a Showbox klónok közelmúltbeli robbantása valamilyen módon kapcsolódhat a szerzői jogok tulajdonosaihoz. Ebben az esetben lehetséges, hogy az alkalmazást arra használják, hogy a filmkészítők létrehozhassanak egy adatbázist a lehetséges IP-címekről a jövőbeli számlázáshoz. És a szerzői jogok tulajdonosai határozottan egyre drámabbak és erősebbek taktikájukban, az idő múlásával

Ezt szem előtt tartva általában rossz ötletnek tűnik a Showbox-variánsok közelében bárhová menni - különösen egy erős és biztonságos VPN használata nélkül..

Zavar és téves irányítás

Ami aggasztó, hogy sokan online kérdéseket feltevőknek nem tűnik tudni, hogy honnan szerezték a Showbox alkalmazás verzióját. Ez azt jelenti, hogy lehetséges, hogy sok felhasználó már letöltötte az eredeti szolgáltatás problémás klónját.

Végül is a május óta visszatért a Showbox nyomására. Ez megadja az embereknek legalább egy hét hónapos ablakot, amelyben elméletileg letölthettek volna egy veszélyeztetett Showbox verziót.

A TorrentFreak figyelmezteti, hogy:

„Az elmúlt hónapokban többször is felkértünk egy véletlenszerű emailt, hogy frissítsük a régi Showbox (és valóban a TerrariumTV) cikkeket új linkekkel az eredeti alkalmazásokra hivatkozva.

„Valószínűtlen kétség, hogy ez téves irányba tett kísérletet tett, így ellentétben más hírekkel, amelyek megváltoztatták a linkeket, figyelmen kívül hagytuk a kéréseket. Nem tudjuk, hogy ez csupán egy kísérlet volt-e a forgalom növelésére a "biztonságos" klónokba, az eredeti webhelyeket kínáló weboldalakba, vagy valami baljóslóbb volt a játékban. "

Összességében csak méltányosnak tűnik a felhasználókat figyelmeztetni arra, hogy számos oka van annak, hogy távol maradjanak a Showboxtól. És ha valaki úgy dönt, hogy folytatja a Showbox változat használatát - nagyon óvatosan kell elrejteni IP-címüket a Torrentinghez használt VPN használatával. Ennek elmulasztása csúnya meglepetést eredményezhet a vonal mentén.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me