A PureVPN a legújabb VPN-szolgáltató, amely könyveit harmadik fél számára nyitja meg, és az Altius IT biztonsági céget bérel fel a naplózás nélküli igények ellenőrzésére.


Az ellenőrzés során az Altius IT ellenőrizte a PureVPN-t, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem tartanak-e naplót az előfizetői böngészési tevékenységekkel, a kapcsolat naplóival, a hozzárendelt VPN IP-vel, a felhasználó származási IP-címével, a csatlakozási idővel, a böngészési előzményekkel, a meglátogatott webhelyekkel, a kimenő forgalommal és a DNS-lekérdezésekkel kapcsolatban..

Az Altius IT elemezte a PureVPN hálózati infrastruktúra dokumentumait, rendszerkonfigurációit és rendszernaplófájljait annak naplózási igények hiányának ellenőrzése érdekében. Az ellenőrzés befejezését követően az Altius IT nyilvántartásba vette, hogy hivatalosan kijelentette, hogy teljes egészségügyi számlát adott át a PureVPN-nek, kijelentve, hogy:

Nem talált bizonyítékot a rendszerkonfigurációkra és / vagy a rendszer / szolgáltatás naplófájlokra, amelyek önállóan vagy együttesen vezethetnek egy adott személy azonosításához és / vagy a személy tevékenységéhez a PureVPN szolgáltatás használatakor.

Altius IT

2018-ban, miután a hírek szerint a PureVPN segített az FBI-nak egy bűncselekmény megoldásában azáltal, hogy kiszolgálóinak kapcsolatnaplóit szolgáltatta, a cég úgy döntött, hogy megváltoztatja naplózási politikáját, hogy nulla naplóssá váljon..

Míg az az eset, amikor a PureVPN segített az FBI-nak időkorrelációs támadás végrehajtásában, rendkívül célzott volt - és a mi szemünkben nem rontotta el hírnevét indokolatlanul -, minden VPN számára mindig pozitív lépés az, hogy úgy dönt, hogy nem naplózza a szolgáltatást..

A PureVPN most már a következő szintre helyezte a nem naplózási igényeket: megszerezte a független jóváhagyási pecsétjét, miszerint politikája vízálló. Az ellenőrzés a PureVPN-t a bajnokságba helyezi annak a kereskedelmi VPN-eknek a kisebbségével, amelyek saját zsebükből táplálkoztak, hogy szolgáltatásukat független auditorok ellenőrizhessék..

Az ellenőrzésről a PureVPN azt mondta a ProPrivacy.com-nak, hogy reméli, hogy az eredmények bizalmat adnak a felhasználóknak a szolgáltatás iránt:

„A PureVPN bebizonyított története az, hogy ügyfél-vezérelt mindent, amit tetünk, az alapvető irányelveinketől az innovációk igénybe vételéig. Ugyanezt bizonyította újra és újra a vezetői írás, amely az ügyfeleknek ígérkezik, és minden kézből való visszajelzés iránti vágyakozásra vágyik, az egyes visszajelzések elolvasására és az e-mailek válaszolására. A böngészés nélküli naplók és a nulla napló közötti utazásunk nem különbözik. Büszkék vagyunk arra, hogy elsőként VPN-szolgáltatóvá nyilvánítottuk, aki az Industry legfontosabb hangjai, köztük a CNET, teljes mértékben teljesítette a GDPR-előírásokat, és olyan átfogó adatvédelmi politikával rendelkezik, amely eddig páratlan.

A PureVPN azon döntése, hogy nulla naplózású szolgáltatássá válik, összhangba hozza a piacon található legjobb VPN-szolgáltatókkal. És a PureVPN előfizetés árának köszönhetően ez a szolgáltatás valóban rendkívül versenyképes. Nem kétséges, hogy egyike azon kevés szolgáltatásoknak, amelyek az utóbbi években jelentősen javították szolgáltatásaikat.

Elkötelezettség a magánélet mellett

Nem naplózott VPN soha nem rendelkezik olyan adatokkal, amelyek a szerverein találhatóak, és amelyeket később a hatóságoknak átadhatnak - ha meghatalmazással megkeresik őket. És mivel a PureVPN Hongkongi bázisát a megfigyelés szempontjából nem invazívnak tekintik; A PureVPN a magánélet szempontjából sokkal többoldalúnak tekinthető. A PureVPN azt mondta nekünk:

„Ez az ellenőrzés olyan lépések sorozata, amelyet megteszünk az igazi magánélet iránti elkötelezettségünk további megerősítése érdekében. Amellett, hogy elsőként felel meg a GDPR-nek, és rendelkezik a legátláthatóbb adatvédelmi politikával, a PureVPN az első és egyetlen szolgáltató, amely államilag fizetett bug bounty programot működtet, ahol 90 000+ fehérségű white hat hackerek folyamatosan tesztelik és erősítik szolgáltatásainkat. Arra törekszünk éjjel-nappal, hogy egyre több értéket nyújtsunk több mint 120 ország előfizetőinek milliói számára, akik velünk biztonságban és adatvédelemben bíznak. ”

Noha itt a ProPrivacy.com webhelyen elismerjük az ilyen jellegű ellenőrzés korlátait - nevezetesen, hogy ez csak a szolgáltatás egy adott pillanatfelvételen történő ellenőrzése egy időben -, azt is megértjük, hogy ez a VPN-szolgáltatók számára a rendelkezésre álló legjobb módja annak, hogy extra felhasználásra kerüljön. mérföldesen bizonyítani hatékonyságukat és elkötelezettségüket a felhasználói adatvédelem mellett.

Itt, a ProPrivacy.com webhelyen elismerjük a PureVPN-t, hogy erőfeszítéseket tett arra, hogy független ellenőrzéssel igazolja naplózási politikáját. Reméljük, hogy további VPN-ek követik majd a PureVPN, a NordVPN, a VyprVPN és az TunnelBear VPN további lépéseit. Valójában nincs jobb mód a VPN-ipar hírnevének javítására, mint hogy szolgáltatásokat nyújtson rendszeresen elismert harmadik fél által végzett ellenőrzésekhez. A PureVPN kommentálta:

„Tíz tucatot értékeltünk, mielőtt megválasztottuk az Altius IT-t hitelesítő adataik és magas szintű ügyfélkörük miatt. Emellett számos más kisebb ellenőrzést is elvégeztünk előtte, és folytatjuk az arra irányuló lépéseinket, hogy független és jó hírű intézményektől ellenőrzést kapjunk. A PureVPN úgy véli, hogy az ellenőrzés folyamatos folyamat, és azt megfelelő időközönként kell elvégezni annak biztosítása érdekében, hogy a szolgáltatás felhasználói betartják ígéretét. ”

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me