Egy iparágban az első NordVPN független ellenőrzés ellenőrzéséig tartotta a naplómentes szolgáltatást.


A Nord VPN nem naplózott igényeket ellenőrzött

A NordVPN mindig is azt állította, hogy nincs naplózott VPN-szolgáltatás, ám ezt az állítást kétségbe vonta a nyáron folytatott heves online vita során a tulajdonjogáról.

A követelés alátámasztása és az ügyfelek integritásának megnyugtatása érdekében a NordVPN megbízást adott a naplózási rendszerek független ellenőrzésére.

Egy ilyen ellenőrzést soha nem végeztek el VPN-szolgáltatásokon korábban, tehát itt, a ProPrivacy.com webhelyen nagyon izgatottak voltunk, hogy megkapjuk a kezünket..

Az ellenőrzés

Az ellenőrzést a világ négy nagy könyvvizsgáló cége egyike végezte. Ellentétben a Surfshark által nemrégiben közzétett auditokkal, amelyek a szolgáltatók szoftverének műszaki biztonságát vizsgálják, ez az ellenőrzés azokra a naplókra összpontosított, amelyeket az NordVPN készít, és nem tart.

Ez először piac és üdvözlendő, mivel sürgősen szükség van nagyobb átláthatóságra a naplóbejelentésekkel szemben.

Jelenleg az ellenőrzés csak az újságírók előre kiválasztott listája számára elérhető. A bestVPN.com weboldalon elég szerencsések voltak, hogy az elsők között lehessünk, akik látják az eredményeket.

Örülünk annak, hogy megtudtuk, hogy a jelentés teljes mértékben támogatja a NordVPN nem naplózási igényeit. Kis mennyiségű nem személyesen azonosítható szerverhasználati adatot gyűjtünk, de ez nem jelent veszélyt a felhasználók magánéletére.

Az ellenőrzés, amelyre mutattunk be, nem nyújt elegendő részletet a részletes műszaki információkhoz, bár felvázolja azokat az eljárásokat, amelyeket a könyvvizsgáló cég alkalmazott a következtetéseinek megfogalmazására..

Jelenleg kevésbé teljes körű ellenőrzés, mint a cég nyilatkozata, miszerint megvizsgálta a NordVPN rendszereit, és mindent kielégítőnek talált a napló nélküli igények tekintetében. Ez a könyvvizsgáló társaság egy rendkívül megbízható független könyvvizsgáló testület, amelynek szavaival több mint örömmel bízunk benne.

korlátozások

Az ezen irányelv hatálya alá tartozó bármely ellenőrzésnek egyértelmű korlátok vannak. Csak pillanatképet tud nyújtani arról, hogy mi történik bizonyos helyeken az ellenőrzés elvégzésekor.

Amint maga a NordVPN elismeri:

"Az ellenőrzés csak a szolgáltatás- és szerverkonfigurációkra vonatkozhat 2018. november 1-jétől. Mivel a digitális szolgáltatás újrakonfigurálható, megértjük, hogy az ellenőrzés miért nem tudja következtetéseit alkalmazni a dátumok szélesebb körére."

Az előfizetők számára döntő jelentőséggel bír az, hogy a NordVPN rendelkezik olyan rendszerekkel, amelyek teljesen napló nélküli VPN szolgáltatást nyújtanak. A NordVPN megígérte továbbá, hogy a jövőben rendszeres ellenőrzéseket fog végezni annak ellenőrzése érdekében, hogy ezek a rendszerek továbbra is helyben vannak-e, és részét képezik a NordVPN szokásos működési módjának.

A ProPrivacy.com szakértői véleménye

Itt, a ProPrivacy.com webhelyen régóta vágytunk arra, hogy ellenőrizhessük a VPN-szolgáltatók naplózási igényeket. A naplók, amelyeket a VPN-szolgáltatás megőriz vagy nem tart, sokkal nagyobb veszélyt jelent a felhasználók magánéletére, mint az általuk használt műszaki biztonság, ezért a hiba legfontosabb pontja.

Még az alapvető műszaki biztonság megvédi a VPN-felhasználók adatait és a böngészési szokásaikat a legtöbb egyéni hackertől. Az állami szintű szereplők eltérő labdajátékok, de még ezek is a szolgáltató naplóit követik, még mielőtt megpróbálják veszélyeztetni a VPN-kliens műszaki biztonsági intézkedéseit..

Minden egyes nyilvánosságra hozott eset, amikor egy VPN-felhasználót kiszorítottak, annak eredménye volt, hogy a szolgáltató naplóit átadta a hatóságoknak, néha kényszerítve..

Nyilvánvaló, hogy ha egy VPN-szolgáltató nem tart naplót, akkor semmit sem adhat át. Éppen ezért a szolgáltató nem naplózási igényeinek integritása annyira létfontosságú az adatvédelmi hitelesítő adatai számára.

A szolgáltató naplózási igényeinek egyetlen ellenőrzése sem bizonyítja teljes biztonsággal, hogy a könyvvizsgáló hazautazásakor nem vezet naplót, de a NordVPN-en végzett ilyen típusú ellenőrzés biztosítja a lehető legmagasabb szintű átláthatóságot..

Az NordVPN megközelítése jó úton halad, és őszintén reméljük, hogy ösztönöz más VPN-szolgáltatásokat is.

Következtetés

Az ilyen ellenőrzés a lehető legmagasabb szintű átláthatóságot biztosítja a VPN-szolgáltató naplózási igényeinek igazolásával kapcsolatban.

A lényeg az, hogy a világ egyik legfontosabb független könyvvizsgáló vállalata részletesen megvizsgálta, hogy mi és hogyan naplózza az adatokat, és megadta, hogy a NordVPN nem tartalmaz naplókat..

Jelenleg ez egyedivé teszi a NordVPN-t a VPN-iparban, és reméljük, hogy oda vezetnek, mások is követni fogják.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me