A Mozilla, a népszerű Firefox böngésző mögött álló társaság bejelentette, hogy megállapodást kötött a ProtonVPN-vel. A holnap, október 24-én kezdődő üzleti megállapodás a ProtonVPN hirdetéseket az Egyesült Államokban élő fogyasztók számára szolgálja ki, akik a böngésző legújabb „Quantum” verzióját használják (Firefox 62)..


A Mozilla blogbejegyzése szerint az amerikai felhasználók „véletlenszerű” csoportja kapja meg a hirdetést - amely a Firefox ablakának jobb felső sarkában jelenik meg. A cég szerint egyelőre a hirdetés csak egy „kísérlet”.

A témával kapcsolatos blogbejegyzésében Mozilla azt mondja, hogy „megkezdi a küldetésünkhöz igazodó új, kiegészítő bevételi források feltárásának folyamatát.” Ez a misszió kettős - a bevételi források fellendítése és a vállalaton belüli stabilitás megteremtése. - ugyanakkor olyan termékek és eszközök népszerűsítése mellett, amelyek elősegítik a jobb online egészséget.

Azok a Firefox-felhasználók, akik úgy döntenek, hogy felveszik a Mozilla-t és a Protont a promócióra, havonta 10 dollár fizetéssel jelentkezhetnek a ProtonVPN-re. Ellentétben másutt téves jelentéssel - ez nem drágább. Annak ellenére, hogy évente meg lehet szerezni a ProtonVPN-t, havonta 8 USD-ért, a havi ProtonVPN Plus-előfizetés mindig 10 dollárba kerül..

ProtonVPN és Mozilla partnerség

Kivágom a közvetítőt

A ProtonVPN és a Mozilla közötti kísérleti tárgyalás határozottan érdekes. Jelenleg a VPN-felhasználók nagy többsége olyan webhelyekre támaszkodik, mint a ProPrivacy.com, hogy megismerjék a VPN-kel kapcsolatos információkat. Szó szerint több száz VPN található a piacon, és ezeknek a szolgáltatásoknak a minősége és ára vadul változik. Ez megnehezíti a VPN kiválasztását, különösen a piacra lépők számára.

Az elmúlt években bekövetkezett hírek miatt (beleértve a ma hírhedt Facebook Cambridge Analytica botrányt) az USA-ban az emberek gyorsan felébrednek arra a tényre, hogy adataikat - nem csak a szociális médiaszolgáltatások -, hanem más olyan tech óriások, mint a Google és a Microsoft; valamint olyan távközlési társaságok, mint a Verizon és az AT&T.

2017. áprilisában a Trump adminisztráció olyan törvényeket fogadott el, amelyek lehetővé teszik az internetszolgáltatók számára, hogy megőrizzék a felhasználók webböngészési szokásait, és azokat harmadik félnek eladják. Ez azt jelenti, hogy a VPN az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzák az internetszolgáltatókat abban, hogy jogszerűen gyűjtsék és terjesszék az Egyesült Államok állampolgárainak webes böngészési szokásait harmadik felek számára. Sajnos annak ellenére, hogy a törvény módosítása óta észak-amerikai VPN-előfizetéseket vásárolnak az emberek, a polgárok 47% -a továbbra is elhanyagolja a VPN-ek létezését..

Valójában bár a statisztikák azt mutatják, hogy az Egyesült Államok polgárainak 95% -a vagy „kissé aggódik”, vagy „nagyon aggódik” attól, hogy a vállalatok hogyan használják az adatokat - csak 17% -uk aktívan használ VPN-t. Ez azt bizonyítja, hogy még sok tennivaló van az Egyesült Államokban a VPN fontosságának tudatosítása érdekében.

Mozilla hirdetés

Okos kampány

Mivel az amerikai internetes felhasználók 83% -a továbbra sem védi magánéletét egy VPN-vel, a Mozilla és a ProtonVPN úgy döntött, hogy megengedi magának a Firefox befolyását. Az Egyesült Államokban a lakosság kb. 80% -a (260 millió ember) használja az internetet. Ez azt jelenti, hogy a megdöbbentő 216 millió embernek még mindig nincs VPN-je.

Az Egyesült Államokban az internethasználók körülbelül 5% -a böngészi az internetet a Firefox segítségével. Ez azt jelenti, hogy a Mozillanak lehetősége van VPN-ek reklámozására mintegy 10 millió polgár számára. És ha a Mozilla úgy dönt, hogy ezt világszerte bevezette, akkor körülbelül 170 millió internetes felhasználót tudna felhívni a VPN előnyeire..

Igaz, hogy itt, a ProPrivacy.com webhelyen jobban szeretnénk, ha az amerikai fogyasztók kicsit nagyobb választási lehetőséget kapnának. Igaz, hogy a ProtonVPN jó hírű és származású vállalkozás; a Proton Mail készítői alapították. Ezt szem előtt tartva a Mozilla jól választott (bár a VPN-ekre gondolok, amelyek jobbak a magánélet védelme szempontjából - és sok olcsóbb lehetőség is).

Ennek ellenére általában üdvözöljük a Mozilla azon erőfeszítéseit, hogy az Egyesült Államok lakosságát oktassa a VPN fontosságáról. Az egyetlen kritikánk az, hogy mi inkább azt szeretnénk, ha a Mozilla a felhasználók számára is közzéteszi, hogy a ProtonVPN ingyenes VPN verziót kínál, amelyet használhatnak, ha nehéz pénzt keresni..

Végül is, ha az emberek magánéletének veszélye van, a pénznek nem szabad akadálynak lennie. És bár sok pénz szükséges a ProtonVPN fizetett változatának reklámozásához, az emberek mindig megérdemlik, hogy tájékozódjanak arról a tényről, hogy a piacon ingyenes VPN lehetőségek állnak rendelkezésre.

Szerkesztették: 2018.10.10-én, hogy hozzáadjuk: Most kiderült, hogy a Mozilla különféle körülmények között fogja megjeleníteni a kísérleti hirdetést a fogyasztók számára: Amikor streaming webhelyeket látogat meg, amikor csatlakoznak a "nem biztonságos wifi hálózat, fogságban lévő portállal" (például egy szálloda halljában), vagy amikor meglátogatják a 65 VPN-szolgáltató domainjének bármelyikét. Az a tény, hogy a Firefox felhasználóinak megkapják a ProtonVPN hirdetést, amikor konkurens VPN domaineket látogatnak meg, megerősíti azt a valóságot, hogy a Mozilla elsődleges célja a ProtonVPN eladása (ahelyett, hogy az embereket a VPN biztonságáról tájékoztassák). Bárki számára, aki kiszolgálta a Mozilla hirdetést, (ismét) tanácsos vásárolni körül, mielőtt a ProtonVPN-re települne.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me