2014. augusztus 31. valószínűleg „a 2014-es Fappening” -ként csökken az internettörténelemben. Hosszú és nagyon magányos történet rövid vágására a 4Chan weboldal egyik tagja tegnap közzétett közel száz (szinte teljes egészében nő) A-listán szereplő szereplők, énekesek és hírességek bensőséges fényképeit, köztük Jennifer Lawrence, Avril Lavigne kedvelőit. , Kim Kardashian, Rihanna, Kirsten Dunst, Aubrey Plaza és Winona Ryder.

Ahogy a kiszivárogtatott képekről szóló hírek tűzoltásként terjedtek, először Reddit, majd a szélesebb média felé, érdeklődési vihar váltott ki. A #AzPappening továbbra is trend a Twitteren, és a Fappening subedit néhány órán belül elérte a több mint 40 000 olvasót (sok ember stílusosan utalva arra, hogy a képek felett ráncoljon)..

A keletkező médiacirkusz felháborodást nyilvánított a szivárgás ellen, de továbbra is a történetet a hírcímek fölé robbantotta, és arra ösztönözte a nyilvánosságot, hogy keresse meg a képeket. Arra kérjük az olvasóinkat, hogy tartsák tiszteletben az érintett nők magánéletét, és ne állandósítsák a szexista magatartást, vagy ösztönözzék a fotókat megszerezõ kúszót (és megígérte, hogy fizetés ellenében többet bocsátanak ki), ellenállva minden kísértésnek, hogy keressenek és / vagy kattintson ezeken a képeken.

Ahogy a horror film színésznő, Mary Elizabeth Winstead megjegyezte a Twitteren,

"Remélem, azoknak a fényképeket nézze meg, amelyeket évekkel ezelőtt a férjemmel készítettünk otthonaink magánéletében, remélem, jól érzi magát."


'Eleget mondtam.

Hogyan készültek a képek??

Az eredeti szivárgó állítólag egy meztelen fotókat szerzett olyan kihasználás révén, amely lehetővé tette neki (nekik), hogy az Apple iCloud fiókjaikon keresztül hozzáférjenek az áldozatok telefonjain tárolt fényképekhez, és a média figyelme elsősorban erre a területre összpontosított (ideértve az Apple Photo Stream-ét is) segédprogram és iCloud fotó biztonsági mentési szolgáltatás).

Néhány fénykép azonban önmagáról készült, és egyértelműen azt mutatja, hogy a hírességek Android készülékeket vagy webkamerákat használnak a fényképek készítéséhez, és néhány fénykép fedött szöveget tartalmaz, ami azt jelzi, hogy a Snapchat (egy biztonsági problémákat felmutató szolgáltatás) segítségével töltötték fel őket. ).

Tekintettel a rengeteg olyan hírességek széles körét felvázoló fotóra, azt is javasolták, hogy a szociális mérnököt használják a célokhoz való közeledéshez (esetleg valamilyen kollektív formában), és bizalmi pozíciók megszerzésére, például személyes asszisztensek vagy testőrök , amely lehetővé tenné a csillagok intim nyilvántartásainak elérését. A személyes telefonok fizikai lopása szintén lehetséges.

Hogyan akadályozzuk meg ezt veled?

A média figyelme az Apple iCloud szolgáltatására összpontosított, de amint azt a fentiekben megjegyeztük, ez kissé tisztességtelen lehet az Apple iránt, és hasonló szolgáltatások, mint például a Dropbox és a Google Drive, hasonló biztonsági kockázatot jelentenek. Ezért, bár ezek a megjegyzések az iCloudra és az iDevicesre koncentrálnak, erősen ajánljuk, hogy más eszközök és felhőszolgáltatások felhasználói is vegyenek hasonló óvintézkedéseket.

Használjon erős jelszavakat

A gyenge jelszavak jelentik az egyetlen legnagyobb biztonsági kockázatot az interneten. A jelszavak, például a „123456” és a „jelszó”, nevetségesen gyakoriak, de a hírességek esetében is, ahol a közvéleményben sok személyes információ található meg életükről, a támadóknak nem nehéz kitalálniuk a gyenge jelszavakat. a családjuk vagy a háziállatok nevére, ahol éltek, hobbijaikra és érdeklődésükre stb.

Az erős jelszónak hosszú véletlenszerű betűket és számokat kell tartalmaznia, beleértve a szimbólumokat, valamint a nagy- és a nagybetűk keverékét. Természetesen még egy ilyen jelszó emlékezete semmi esetre sem pusztán a halandók számára, nem is beszélve egy-egy minden fontos fiókról, tehát itt jönnek be a jelszókezelők.

A jelszókezelők véletlenszerűen generálnak biztonságos jelszavakat, emlékezzenek rájuk, és integrálódnak az operációs rendszeréhez és / vagy a böngészőjéhez, hogy a lehető legkönnyebb és zökkenőmentesebb legyen a használat. Bár talán egy kissé durvabb a széleken, mint a kereskedelemben kapható termékeknél, mint például a LastPass és az 1Password, javasoljuk a KeePassot az iOS-hez és a KeePassX-t az OSX-hez (mindkettő teljesen kompatibilis a kiváló KeePass-iterációkkal), mivel ezek ingyenesek és nyílt forráskódúak..

Használjon két tényezős hitelesítést

Két tényezős (vagy lépésenkénti) hitelesítés (2FA) biztosítja a fiókot azzal, hogy megköveteli, hogy bárki, aki hozzá fér, nem csak jelszóhoz és felhasználónévhez, hanem egy telefonra küldött kódhoz, amely kombinálja a „valamit, amit tudsz”, azaz a felhasználónevét / jelszavát, és valamit van, azaz a telefonod.

iCloud 2FA

Az 2C for iCloud bekapcsolására vonatkozó utasítások itt érhetők el, de ez a szolgáltatás elérhető hasonló szolgáltatásokhoz is, mint például a Dropbox, a Google (beleértve a Drive-ot) és a Microsoft (SkyDrive). A 2FA-t kínáló szolgáltatások teljesebb listája itt érhető el.

Kapcsolja ki a fotó automatikus feltöltését

Az iCloud a legtöbb nagy felhőalapú tárolási szolgáltatáshoz hasonlóan Photo Stream néven ismert funkciót kínál, amely automatikusan biztonsági másolatot készít az iPhone vagy iPad készüléken készített fényképekről, és feltölti őket a felhőbe. Ezt széles körben biztonsági gyengeségnek tekintik (bár az iCloud legalább 128 bites AES titkosítást használ), és jó ötlet lehet ilyen funkciók kikapcsolása, függetlenül attól, hogy mennyire hasznosak..

Következtetés

Valószínű, hogy a hírességek számláját a felhasználó végén tapasztalható gyenge biztonság miatt inkább feltörték, nem pedig a technológia alapvető hibája miatt, és a fent leírt egyszerű lépések végrehajtásával jelentősen javíthatja annak esélyét, hogy hasonló dolgok soha ne történjenek veled..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me