az amazon echo hallgat rád?


Egy New Hampshire-i bíró elrendelte az Amazon számára, hogy adja át az Echo eszköz felvételeit, amelyek potenciálisan fontos bizonyítékok lehetnek a New Hampshire állam kontra Timothy Verrill kettős gyilkossági ügyében..

Valamikor, 2017. január 27. és január 29. között, az ügyészek azt állítják, hogy Verrill két nőt halálra szúrt meg egy házban, Farmingtonban, New Hampshire-ben. Néhány nappal később Christine Sullivan-t és Jenna Pellegrini-t találtak egy ponyvában a ház hátsó udvarán, a gyilkos fegyverrel, amelyet testük közelében temettek el. Verrillnek két fokú első fokú gyilkosságot vádoltak, és bevallotta, hogy nem bűnös. Jelenleg börtönben ül, várva, hogy a tárgyalás a következő év tavaszán kezdődik.

Az állam Verrill elleni ügyének kulcsa lehet az Amazon szerverein található hangtartalom egy echo eszközről, amely a ház konyhájában található, ahol a gyilkosságok feltehetően bekövetkeztek. Az Amazon Echo készülékei fel vannak szerelve a hanggal aktivált Alexa digitális személyes asszisztenssel, amely meghallgatja bizonyos kiváltó szavakat, majd elkezdi a hangfelvételt. Ezeket a hangfelvételeket az Amazon szerverein tárolják mindaddig, amíg a felhasználó manuálisan törli őket. Az ügy ügyészei abban reménykednek, hogy a szóban forgó Echo készülék meghallgatta és rögzítette a házban zajló eseményeket a gyilkosságok előtti, közbeni és utáni közvetlen időszakban; és hogy ezek a felvételek kulcsfontosságú bizonyítékokat tartalmaznak Verrill úr elleni eset megszilárdításához.

Indokolt vagy sem?

A bíró végzése szerint az állam azt követeli, hogy az Amazon adja át az Echo eszközről 2017. január 27. és január 29. között rögzített adatokat. A végzés a következő nyilatkozattal igazolja:

„A bíróság megállapítja, hogy valószínűsíthetően feltételezhető, hogy az Amazon.com által fenntartott szerver (ek) és / vagy nyilvántartások az Echo intelligens hangszóró által készített felvételeket tartalmazzák a 2017. január 27-től2017. Január 29-ig terjedő időszakra, és hogy ezek a szerverek olyan információkat tartalmaznak, amelyek azonosítják az adott időszakban az intelligens hangszóróhoz kapcsolt mobil eszközöket, és hogy ezek az információk bizonyítékokkal szolgálnak az asszony Sullivan ellen elkövetett bűncselekményekről, ideértve a támadást és a test esetleges eltávolítását a konyhából az idő alatt 2017. január 27-től 2017. január 29-ig. ”

Ha ezek az Echo felvételek, amelyek az Amazon szerverein találhatók, tartalmaznak olyan vádat, amelyről az állam gyanítja, hogy tett, akkor ez bizonyítékként szolgálhat, amely lehetővé teszi az ügyészek számára az ítélet biztosítását az ügyben.

Noha ez a potenciálisan audio rögzített bizonyíték minden bizonnyal hasznos lehet az igazságszolgáltatás véghezvitelében ebben a szörnyű eseményben, megkérdőjelezi a magánélettel kapcsolatos aggályokat, amelyek a személyes adatok gazdagságával kapcsolatosak, amelyeket a nagyvállalatoknak nyújtunk az ilyen hangon aktivált szolgáltatások révén az örökkévaló küldetés során. a kényelem és kényelem érdekében. Az Amazon Echo hangszórói kétségkívül rendkívül hasznosak sokféle helyzetben. Csak a hangja segítségével parancsolhatja Alexát az Echo hangszórón keresztül, hogy megadja az időjárás-előrejelzést, ellenőrizze a bankszámláját, játssza le kedvenc zenéjét, rendeljen pizzát, vagy akár viccet mondjon neked. Bár ez teljesen kényelmes és időnként szórakoztató lehet, fontos megjegyezni, hogy ezek az eszközök mindig hallgatnak és gyűjtnek mindenféle személyes adatot a felhasználótól.

Nem hallgatunk ... őszinte

Ennek ellenére, bár az Echo hangszórók folyamatosan hallgathatnak mindaddig, amíg a mikrofon be van kapcsolva, az Amazon Alexa GYIK szerint „Az Echo eszközöket csak az Ön által választott ébresztőszó észlelésére tervezték (Alexa, Amazon, Computer vagy Echo). A készülék az ébresztési szót az akusztikus minták azonosításával érzékeli. Csak a hang tárolása vagy továbbítása kerül a felhőbe, hacsak az eszköz nem érzékeli a figyelmeztető szót (vagy az Alexa egy gomb megnyomásával aktiválható). ”

Ez megnyugtató információt nyújt az Echo felhasználók számára, jelezve, hogy teljes ellenőrzésük alatt áll arra, hogy mi és mi nincs rögzítve és tárolva az Amazon szerverein. Az echo felhasználóknak lehetősége van arra is, hogy végigmenjenek a hangfelvételi előzmények között, és véglegesen töröljék minden felvételt. Ez azonban az ügyészek számára zavarónak bizonyulhat, mivel ezek a felvételek létezésével foglalkoznak, amelyek nem feltétlenül állnak rendelkezésre vagy léteznek..

Másrészt talán bátorító az ügyészek számára, hogy olyan esetekről számoltak be, amelyek szerint az Alexa-kompatibilis eszközök sokkal többet rögzítettek, mint amit a felhasználók elvárnak számukra. Időnként az Echo készülékek tévesen értelmezik a „figyelmeztető szót” vagy más parancsot, és akkor is megkezdhetik a felvételt, ha a felhasználó nem kíván felvételt készíteni. Bármely ilyen véletlen felvétel az Echo eszközön, az eset közepén, előnyös lehet az ügyész számára. Ezért még akkor is fennáll annak a esélye, hogy ha a felvétel szándékosan nem indult meg a szóban forgó eszközön, akkor az eszköz más audio biteket is rögzített, amelyek hasznosnak bizonyulhatnak az állam esetére.

Ez a pont ugyanakkor feltárja azt a zavaró valóságot is, hogy ezek az eszközök nem teljesen bolondok és nem hibáik nélkül vannak. Az ilyen típusú intelligens eszközökkel kapcsolatos adatvédelmi aggályok nagyon valósak. Annak ellenére, hogy az Amazon megerősítette ügyfelei magánéletének védelmét, valójában nem lehetünk 100% -ban biztosak abban, hogy az általuk összegyűjtött személyes adatok teljes szélessége és az általuk rögzített intelligens hangszóró-eszközök révén mi teljes.

Az Amazon szóvivője az Associated Pressnek közölt nyilatkozatában kiderítette, hogy nem fogják kiadni a felvételeket "érvényes és kötelező érvényű jogi igény nélkül." Még látni kell, hogy az Amazon harcol-e a bíró végzése mellett, vagy vállalja-e a felvételek kiadását.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me