Mint az olvasók többsége valószínűleg most már tudja, a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) decemberben ténylegesen megszüntette a hálózatsemlegességet az Egyesült Államokban.


Az internetes szabadság helyreállításáról szóló törvény felváltja az erős hálózatsemlegességi törvényeket „könnyű, piaci alapú” szabályokkal, amelyeket a fogazatlan Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) szabályoz. Az FCC ezt megtette annak ellenére, hogy szinte senki sem akarja.

A régi hálózatsemlegességi szabályok létfontosságú biztosítékot jelentettek minden internet-fogyasztó ellen a nagynevű internetszolgáltatók (ISP-k) gyorsaságú kapzsi ellen, akik csak a változások előnyeit élvezhetik..

Nem meglepő, hogy heves a nyilvános felháborodás és ellenállás az FCC döntése ellen. Különösen figyelemre méltó, hogy számos állam kijelentette, hogy az FCC határozatának ellenére továbbra is végrehajtja a hálózatsemlegességi szabályokat..

Kalifornia, New York és New Jersey kijelentette, hogy az internetszolgáltatóknak szigorú hálózati semlegességi szabályokat kell követniük. Ezen túlmenően 22 állam perelte az FCC-t a kérdéssel kapcsolatban.

A kongresszusi felülvizsgálati törvény

A Fight for the Future (FFTF) egy alulról építkező digitális jogok képviseleti csoportja, amely a FFC ellenállásának és a hálózatsemlegesség elleni támadás élvonalában volt. És új támadási sorra került:

„A Kongresszusi Felülvizsgálati Törvény (CRA) felhatalmazza a Kongresszust, hogy gyorsított jogalkotási folyamat útján felülvizsgálja a kormányhivatalok által kiadott új szövetségi rendeleteket, és közös határozat elfogadásával felülírja a rendeletet.”

Más szavakkal: ez lehetővé teszi a választott tisztviselők számára, hogy a kongresszusban felülbírálják a szövetségi ügynökségek, például az FCC által hozott döntéseket.

„A hitelminősítő intézet tisztán megfordítja az FCC december 14-i határozatát, és visszaállítja a korábbi hálózatsemlegességi szabályokat, amelyeket soha nem kellett volna hatályon kívül helyezni. A Facebook, a Twitter és a Google mind azt állították, hogy támogatják a CRA erőfeszítéseit Markey szenátornak a hegyen közölt nyilatkozatban. Amellett, hogy a legtisztább út a szabályok helyreállításához, döntő szerepet játszik az ISP által támogatott rossz jogalkotás megakadályozásában, amely a hitelminősítő intézet mögötti lendületnek köszönhetően nem indul.

Február 27. - A cselekvés napja!

A Fight for the Futures szerint már 50 szenátor elkötelezett amellett, hogy támogassa a hitelminősítő intézet használatát az FCC hálózati semlegességi rendjének megdöntésére. Annak érdekében, hogy határozatot hozzon a szenátusban, még egy szavazásra van szükség!

Ha a CRA átadja a szenátust, akkor hatalmas politikai nyomást fog gyakorolni a Házra, amely tisztában van azzal, hogy az FCC szembeszökő krónizmusa népszerűtlen a választók körében.

A hitelminősítő intézet átvétele a házon azonban nem lesz könnyű. Egyszerű többségre (218 szavazat) van szükség, amely megköveteli a ház több mint 20 republikánus tagjának nyerését. Mint mondta Pierce Stanley, az FFTF,

"Ez egy komoly hegyvidéki csata, de végrehajtható."

A legfontosabb egyelőre az, hogy ez egy újabb csata egy másik napig. Az első dolog az, hogy a CRA-t átjuttatják a szenátuson keresztül, ami azt jelenti, hogy egy vagy több republikánus szenátort kell a fedélzetre vinni. Az FFTF most február 27-i sürgetésre szólít fel az utolsó szavazás megszerzése érdekében.

mit tehetek a nettó semlegesség elleni küzdelem érdekében?

Az Egyesült Államok állampolgárai, akik segíteni akarnak a hitelminősítő intézetnek a szenátuson keresztül történő átjuttatásában, hívásokat és e-maileket küldhetnek a kongresszusra más vállalkozásokkal és közérdekű csoportokkal való összehangolt erőfeszítés részeként, 2018. február 27..

A részvételhez kérjük, csatlakozzon az FFTF által szervezett Battle for the Net kampányhoz. Emlékezik - még egy szavazat szükséges ahhoz, hogy átjuthasson a Szenátusban!

Nettósság - alapozó

Csak abban az esetben, ha a Marson élt az elmúlt néhány hónapban, a hálózatsemlegesség az az ötlet, hogy az internetszolgáltatók és a kormányok az internetes forgalmat egyenlően kezelik. Ez azt jelenti, hogy „nem szabad megkülönböztetni vagy megkülönböztetni a felhasználót, a tartalmat, a webhelyet, az alkalmazást, a csatlakoztatott berendezés típusát és a kommunikációs módokat.”

Ez az innováció és az Internet szabad kifejezésének sarokköve. A hálózatsemlegesség nélkül az internet egyszerűen nem lett volna a siker. Háló semlegesség nélkül:

Az internetszolgáltatók diszkriminatív lehet a rivális szolgáltatásokkal szemben

Például az olyan tartalomszolgáltatók, mint a Netflix, a Facebook és a Google, gátolással (vagy akár blokkolással), miközben az ügyfelek korlátlan prioritást élveznek a saját szolgáltatásaikhoz.

Ez már megtörténik. A Verizon mentesíti Go90 szolgáltatását az ügyfelek AT tervéből&T ugyanezt teszi a saját DirecTV Now online streamingjével, és a T-Mobile megállapodásokat kötött a tartalomszolgáltatókkal annak érdekében, hogy ügyfeleik megkerüljék a szokásos adatkorlátokat..

Az innováció megtörtént

A Netflix, a Facebook és a Google valószínűleg megengedheti magának, hogy fizet az internetszolgáltatóknak, hogy megnövelt sávszélességet biztosítsanak szolgáltatásaikért. Az induló vállalkozások azonban nem lesznek képesek erre. Ez a kis, innovatív vállalatokat ténylegesen meghalt a vízben, miközben erősíti a monopolisztikus megfojtást, amelyet a nagy, bevett vállalkozások az interneten.

Az Internet két vagy több „rétegre” osztódik

A kevésbé jól teljesítő ügyfelek számára speciális „kábel-stílusú” internetcsomagok kerülnek felhasználásra, amelyek csak a kiválasztott szolgáltatásokhoz biztosítanak hozzáférést. Az internethez való korlátlan hozzáférés csak azok számára lesz elérhető, akik fizetni tudják azért. Ez elmélyíti a digitális szakadékot, és növekvő gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségeket eredményez.

Semmi sem akadályozza meg az internetszolgáltatót abban, hogy politikai, társadalmi vagy vallási alapon fojtogassa vagy akár teljesen cenzúrázza a tartalmat. Más szavakkal, nagy pénz engedheti meg magának a köznép érdekeinek megsértését.

Következtetés

A hálózatsemlegesség létfontosságú a szabad és egalitárius internet számára, tehát a hálózatsemlegességért folytatott küzdelem az egyre inkább digitális társadalom lelkének küzdelme..

Olyan világban akarunk élni, ahol az emberiség számára elérhető leginkább átalakító technológiához férhetünk hozzá, mivel legalábbis a nyomda találmánya egy zárt kert volt, amelynek kapujárói nagy kapzsisággal és kapcsolatokkal foglalkoznak?

Ha nem, akkor kérjük, csatlakozzon a hálózatsemlegesség elleni küzdelemhez, kezdve az FFTF február 27-i akciónapjával.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me