A Guccifer 2.0 néven hackertől származó adatmentés óriási aggodalmat váltott ki a Twitteren az elmúlt 48 órában. A szombaton a WordPress webhelyen közzétett adatmentés a második a maga nemében a célszerűen elnevezett hackertől, aki felelősséget vállalt a közelmúltbeli Demokratikus Nemzeti Bizottság (DNC) hackeléséért.

Az adathalmazokat (amelyek második részét Tweepers # Guccifer3-nak nevezik) az emberek mindenhol tisztelik, mert úgy tűnik, hogy eddig hatalmas mértékű korrupciót fedtek fel az elnöki versenyen. Különösen a DNC belső támogatását illetően - ami úgy érzi, hogy Hillary Clinton elnökjelölt választási vetélkedéssel jár..

A DNC-től a Guccifer 2.0 által a DNC-től ellopott belső feljegyzések azt mutatják, hogy Clintont már 2015 májusában demokratikus jelöltnek nevezik. Annak feltárása, hogy a Bernie Sanders demokratikus jelöltet képviselő tömegtámogatás, amelyet az elsődleges kezdetektől élveztek, mindig a kudarcnak volt a célja. A hír hatalmasan elbűvöli a Sanders-támogatókat, akik most úgy érzik, hogy enyhébb választási folyamatnak vetik alá őket.

Az elsődleges verseny során (Sanders támogatói) felvetették azt az elgondolást, hogy a Mainstream Media Clintonról való megjelenése valószínűleg elősegítette a demokratikus faj felé vezető útját. Az újonnan közzétett dokumentumok között azonban vannak a dohányzásról szóló bizonyítékok a médiumok és a DNC közötti közvetlen összejátszásról, amely elősegíti Clintonnak a demokratikus jelöltnek a választási folyamat során történő koronázását.

A „2016. évi GOP elnöki jelöltek” témájú, 2015. májusi levél ismerteti a „helymeghatározás és a nyilvános üzenetküldés javasolt stratégiáját a 2016. évi republikánus elnöki körzet körül”. A terv részét az alábbiak írják elő;


"Az elkövetkező hónapokban arra törekszünk, hogy megteremtsük a republikánus mezőt és a lehetséges jelöltet, és hogy kontrasztot teremtsünk a GOP mezője és a HRC között."

Világos bizonyítékok tűnik úgy, hogy a HRC-t (Hillary Clinton) ápolják a demokratikus jelöltségre. A levélben a HRC-re ismét közvetlenül hivatkozunk, oly módon, hogy a DNC összehangolt hangsúlyozására utal a Clinton felé, amely a demokratikus nyereséget hordozza:

"Használjon konkrét találatokat az etika, az átláthatóság és a HRC elleni kampányfinanszírozás támadásainak zagyára."

# Guccifer3 DNC clinton

A média „könnyű érintése” jelentése a Guccifer 2.0 szivárgásáról

Még a fenyegető DNC adathamisítások fényében is, a mainstream média többnyire azokra a részekre koncentrált, amelyek bemutatják a DNC tervezett stratégiáját a republikánus jelöltek károsítására, ideértve a váratlanul erős GOP helyettesítő karaktert, Donald Trumpot..

Egy másik, a „Riporter beszámolása” című szakasz tagadhatatlan akaratot mutat be a média tisztességtelen módon történő konkrét befolyásolására:

„A DNC-n és másokon keresztül dolgozva háttérinformációkat kell használniuk, felkészülve a riporterekkel a GOP-jelöltekkel készített interjúkra, a rögzített beszélgetésekre és az ellenzéki hangmagasságokra, hogy elősegítsük az ujjlenyomatok nélküli történeteket, és az újságírókat üzenet továbbítására használjuk.

"Mind a DNC, mind a külső csoportok eseményeket szeretnének rendezni és sajtóközönséges eseményeket nyomni, hogy üzenetküldésüket beillesztsék a sajtóba, és arra kényszerítsék őket, hogy válaszoljanak a kulcsfontosságú kérdésekkel kapcsolatos kérdésekre."

Bár ez néhány embernek nem tűnik túlságosan fenyegetőnek, és a napjainkban a politikában természetesen szokásos gyakorlat, ha a pártok támadják meg a versenyt, a levél minden bizonnyal megmutatja a DNC azon szándékát, hogy közvetlenül befolyásolja a médiát..

Úgy tűnik, hogy ez a stratégia erőteljesen működött Hillary Clinton javára - a päätöksendata.org szerint -, amelynek megállapításai azt mutatják, hogy a „sokkoló” média elsötétült a sok támogató számára, akik Sanders gyűlésein álltak elő (ezrek és gyakran még sok más) mint a HRC kapta).

Szórakoztatóan, az adatmentés ellenére (amelynek hitelességét a DNC nem tagadta meg) a DNC ragaszkodik állításaihoz, miszerint a hacket kifinomult orosz (esetleg kormányzati vagy FSB) ügynökök követik el. Ez a hit most kérdéses, figyelembe véve a Guccifer 2.0 állítását, miszerint egyedül cselekedett:

„A CrowdStrike a világszerte ismert kiberbiztonsági vállalat bejelentette, hogy a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) szervereit„ kifinomult ”hackerek csoportjai csapják fel. Nagyon örülök, hogy a cég olyan magasra értékelte képességeimet))) De valójában könnyű, nagyon könnyű volt. ”

A történetben az orosz kormány elutasította a csapkodásban való részvételt. Függetlenül attól, hogy egy magányos hackerek (ahogyan azt állították), vagy sem, természetesen továbbra is ésszerű lehetőség marad az orosz hackerek lehetősége - és természetesen rengeteg közvetett bizonyíték arra utal, hogy oroszul beszélő - valószínűleg egy orosz billentyűzet.

Az is nyilvánvalónak tűnik, hogy ki is a hackerek; valószínűleg mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék a tekintetüket identitásuk tényleges természetétől, hogy elkerüljék az olyan elkapást, mint az eredeti Guccifer névmáska.

Azok számára, akik nem tudják, ez a legfrissebb bejelentő az eredeti Guccifer-hackertől kapta nevét: A román kiber-hactivist, aki hírnévre emelkedett egy 2013-as csapdázási sorozat miatt, amelybe számos amerikai kormányzati tisztviselő bevonult. Beleértve e-maileket Sidney Blumenthal és Hillary Clinton között, akik illegálisan küldtek egy „nem biztonságos személyes e-mailt”, és amelyek megemlítik a 2012. évi líbiai benghazi terrorista támadást (többek között).

Guccifer jelenleg a Virginia állambeli Alexandria Jail börtönbüntetésre vár, miután Romániából kiadták az Egyesült Államoknak a kormánytisztviselők zaklatásának vádjával szemben. Guccifer, akinek valódi neve Marcel Lazăr Lehel, bűnösnek találta magát a vele szemben vádjával. Az Igazságügyi Minisztérium nyilatkozata szerint:

„A jogalapjával összefüggésben benyújtott ténymegállapításban [Lehel] elismerte, hogy legalább 2012. októberétől 2014. januárjáig szándékosan jogosulatlanul fér hozzá személyes e-mailekhez és szociális média fiókjaihoz, amelyek hozzávetőlegesen 100 amerikainak tartoztak, és ezt jogellenesen tette meg. megszerezheti az áldozatok személyes adatait és e-mail levelezését. Áldozói között szerepelt két volt amerikai elnök közvetlen családtagja, az Egyesült Államok kabinetjének volt tagja, az Egyesült Államok Központi Vezérigazgatóinak egy tagja és volt elnöki tanácsadó. [Lehel] beismerte, hogy sok esetben nyilvánosan közzétette áldozatainak „privát e-maileket, orvosi és pénzügyi információkat, valamint személyes fényképeket”.

Ami a Guccifer 2.0-t illeti, úgy tűnik, hogy ez az első két rohadt adatvesztés (amely magában foglalja az állítólagos DNC pénzügyi jelentések adatait, amelyek tartalmazzák a hatalmas adományok részleteit és azok adományozóit) csak a kezdet. A WordPress oldalakon a hacker megígérte, hogy kiad több ezer extra dokumentumot és e-mailt, amelyeket (állítása szerint) már továbbítottak a Wikileaksnek (aki úgy gondolja, hogy megfelelő időben közzéteszi őket)..

Az egyik érdekes fejlemény az a tény, hogy a Wikileaks most kiadott egy furcsa torrentet, melynek neve „Wikileaks Insurance”. Máig ezeknek a fájloknak a tartalma ismeretlen, mivel a titkosítási kulcsot még nem engedték szabadon. Wikileaks azt mondta, hogy a torrent „holt emberváltóként” fog működni, ha bármilyen problémájuk van a jövőbeli kiadás megszerzésével kapcsolatban (amit a bejelentő szervezet hamarosan készít).

Azt várjuk, hogy ezeknek valamelyikének hatása lesz-e az elnöki versenyre. Ha azonban Hillary Clinton eddig elkényeztetett állásáról van valami, akkor Clinton valószínűleg a legújabb kinyilatkoztatások nélkül mozog tovább. Az érinthetetlen minden bizonnyal egy olyan szó, amely eszébe jut.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me