GCHQ biztonsági webhely


Az Egyesült Királyság hírszerző ügynökségei felkészülnek arra, hogy jelentősen kibővítsék nagyszabású adathakkolási műveleteiket annak érdekében, hogy hatékonyabban azonosítsák a lehetséges nemzeti biztonsági fenyegetéseket..

A polgári szabadságjogi csoportok és a digitális magánélet védelmezői aggodalmakat vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy mit jelent az „ömlesztett berendezések interferenciarendszerének” kiterjesztése a hétköznapi polgárok személyes magánéletéhez.

Az ömlesztett EI-rendszer a keret, amely lehetővé teszi a GCHQ ügynökök számára, hogy behatoljanak az egyes telefonokba, számítógépekbe, USB-meghajtókba és akár a teljes kommunikációs hálózatokba is. Az EI bővítése miatt az adatvédelmi szakértők attól tartanak, hogy ez lehetővé tenné az Egyesült Királyság kormányzati ügynökségeinek, hogy ellenőrizetlenül és korlátlanul tömeges szimatolást végezzenek..

Amikor a nyomozati jogokról szóló törvény 2016-ban elfogadta a Parlamentet, Edward Snowden azonnal kritizálta a nyugati világ legszorosabb kormányfigyelő programjaként. „Az Egyesült Királyság most legalizálta a nyugati demokrácia történetének legszélsőségesebb felügyeletet. Ez sokkal több, mint sok autokrácia. ”Snowden akkoriban tweetelt. Lord David Anderson, az Egyesült Királyság független, a terrorizmusról szóló jogszabályok áttekintője 2016-ban megjegyezte, hogy az EI csak „óvatosan” kerül felhasználásra az IPA keretében..

Ebben a hónapban Ben Wallace biztonsági miniszter levelet küldött Dominic Grieve-nek, a hírszerzési és biztonsági bizottság vezetőjének, amelyben kifejtette, hogy a GCHQ álláspontja az EI vonatkozásában „kialakult, mivel a nyomozási hatalomról szóló törvény 2016-ban királyi hozzájárulást kapott”.

A Wallace lényegében azt jelenti, hogy a GCHQ-nak ki kell terjesztenie az EI-t, hogy figyelembe vegye a kommunikációs eszközök technológiai fejlődését azóta. A GCHQ ügynökök a EI kibővítése nélkül nem képesek megfelelően megcélozni a hardver eszközök és a szoftveralkalmazások egy teljesen új sorozatát.

„Az EI műveletei kritikus képességeket jelentenek biztonsági és hírszerző ügynökségeink számára az ország biztonságának megőrzése érdekében. A törvényjavaslat elfogadása óta a kommunikációs környezet tovább fejlődik, különös tekintettel a megcélzott hardver eszközök és szoftveralkalmazások körére. Ezen túlmenően a kevésbé hagyományos eszközök bevezetése és ezen technológiák alkalmazása az érdeklődésre számot tartó egyének körében jelentős előrelépést jelent. A jelenlegi operatív és technikai realitások áttekintése után a GCHQ felülvizsgálta a korábbi helyzetet, és megállapította, hogy nagyobb mennyiségű folyamatban kell lenni a tengerentúli fókuszált operatív tevékenységben, a tömeges EI rendszer felhasználásával, mint az eredetileg tervezték ”- magyarázta Wallace levélben.

A kormányzati felügyelet máris kiterjedt körének jelentős bővítése minden bizonnyal nem megfelelő az Egyesült Királyságban a magánélet védelmét támogatóknak. Hanna Couchman, a Szabadság ügyvédi és politikai tisztviselője arra törekszik, hogy „bizonyítsa, hogy a tömeges megfigyelés soha nem igazolható a jogokat tiszteletben tartó demokráciában”.

Couchman kifejti: „Az Egyesült Királyság megfigyelési rendszerének egyik leginkább zavaró aspektusa a„ tömeges hatalom ”használata. Ezek a hatáskörök lehetővé teszik az állam számára, hogy hatalmas mennyiségű adatot tároljon és tároljon sokféle emberről. Nem kell semmiféle bűncselekményt vagy jogsértést gyanúsítania, hogy ilyen módon megsértse magánéletét. Ez megtörténhet bárkivel - vagy, valószínűbb, hatalmas számmal. A tömeges végzés az egész lakosságra vonatkozhat. ”

A tömeges megfigyelés javasolt kibővítése korlátlan hatálya félelmetes kilátás a magánélettel szemben gondolkodó egyénekre. Couchman és más adatvédelmi képviselõk nem hajlandóak engedni, hogy ez harc nélkül történjen: „A szabadság már régóta harcolt a tömeges megfigyelõ erõk ellen. Az Egyesült Királyság kormánya számos mélységesen beavatkozó felügyeleti rendszert fogadott el, és a Szabadság mindig is szembekerült azzal a kihívással, hogy ellenálljon ezeknek az inváziós állami hatalmaknak. ”

Couchman tovább figyelmezteti, hogy a tömeges megfigyelés „a kormány felhasználhatja legérzékenyebb személyes adataink elérésére - üzeneteink barátainak és családtagjainknak, az általunk meglátogatott weboldalak, valamint az interneten közzétett üzenetek, hová vagyunk. És ezek az információk felhasználhatók a rólunk zavaróan részletes profilok felépítésére. "Nemcsak ez, hanem a kormányzati ügynökségek ilyen típusú, korlátozás nélküli felügyeleti gyakorlata mélyen káros hatással lehet az egész emberi viselkedésre. A tömeges megfigyelés lehetővé teszi a magánélet megsértését oly módon, hogy az áthatoljon az egyének öncenzúrájához és viselkedésük teljes megváltoztatásához. - állítja Couchman.

Az a gondolat, hogy állandó árnyékban éljünk, és hogy minden online interakciója nyitott legyen a kormányzati ügynökségek általi ellenőrzésre, kétségtelenül sokan számára zavaró. Az ilyen ellenőrzések leküzdésének és az online adatvédelemnek az egyik legjobb módja a VPN használata. Az Egyesült Királyságban a tömegesen nem ellenőrzött megfigyelési gyakorlatok fenyegető terjedésével mostantól sokkal fontosabb, mint valaha VPN-vel titkosítani az internetes forgalmat. Az egyik legnépszerűbb brit VPN-szolgáltatás használatával egyszerűen megvédheti magánéletét online, és megakadályozhatja, hogy érzékeny személyes adatai folyamatosan hozzáférhetők legyenek a kormányzati ügynökök számára..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me