Az online hírnevünket annyira lovagolva, hogy nem meglepő, hogy az emberek keresek a digitális lábnyomuk megtisztításának lehetőségeit. Lépjen be a BrandYourself.com oldalra; egy New York-i székhelyű cég, amely nemrégiben finanszírozást kapott Peter Jones-tól a Dragon's Den-en, célja, hogy segítse az embereket a közkép imázsuk gyors és hatékony megtisztításában.

Segít a kép tisztításában

Digitális lábnyoma egy történetet mesél el arról, hogy ki vagy. Ez egy nyilvánosan elérhető nyilvántartása a történelemről, és nem tartalmaz ütéseket. Online személyisége vagy "márka" rendkívül fontos, és könnyen elősegítheti karrier lehetőségeit.

Másrészt, digitális lábnyoma súlyosan károsíthatja hírnevét. Egy rosszul megválasztott szociális média megjegyzés vagy egy ott található fénykép lehet elég ahhoz, hogy értékes lehetőséget fizethessen Önnek.

Természetesen mindig van lehetőség arra, hogy az összes közösségi médiafiókot törölje. Sajnos ez valójában visszaüthet. Manapság a főiskolák, az egyetemek és a munkáltatók elemzik az emberek szociális média jelenlétét, hogy betekintést nyerjenek. A szociális média jelenlétét nem tekintik vörös zászlónak.


Tedd magadra a rossz minősítési rendszert

A BrandYourself szolgáltatás közvetlenül befolyásolja az emberek vágyait, hogy nagyobb ellenőrzést gyakoroljanak adataik felett. És úgy néz ki, hogy már megnyeri a fogyasztókat. Maga a tavalyi évben több mint 4 millió dollárt bonyolított le, és már több olyan beruházáson ment keresztül, amelyek bizonyítják koncepciójának népszerűségét.

A szolgáltatásról beszélve Patrick Ambron, a BrandYourself vezérigazgatója és társalapítója elmondta a ProPrivacy.com-nak:

„Küldetési szempontból célunk az, hogy segítsünk az embereknek az online adatvédelemben és jó hírnevükben. Nem kerülheti el az online jelenlétét, mert még ha aktívan el is kerüljük, mások címkéznek téged - neked is van -, és valamire szüksége van egy, a mai modern világban élni. Ez megnyitja Önt a hírnév és az adatvédelem kérdésein, és ez nem jó dolog a szemünkben, és igyekszünk segíteni az embereknek abban. "

Szóval, hogyan működik a BrandYourself?

Először, a cég technológiája elpusztítja a hálózatot, és azonosítja azokat a „kockázati tényezőket”, amelyek károsíthatják felhasználói hírnevét. Ezután végigvezeti azokat a nem megfelelő fényképeket, közösségi médiabejegyzéseket, blogbejegyzéseket, cikkeket és egyéb negatív online médiumokat kereső és törlő folyamatokat, amelyek potenciálisan károsíthatják a közönség imázsát.

A felszínen az a gondolat, hogy segítsen az embereknek digitális lábnyomuk megtisztításában, nemes ok. A nagy kérdés mindazonáltal az, hogy a befektetők önmagában érdemben jönnek-e a szolgáltatásba? Vagy az, hogy a BrandYourself.com-nak van egy baljósabb, rejtettebb indoklása, ami arra készteti a befektetőket, hogy együtt dörzsöljék a kezüket?

márka magad rossz logó

Invazív technológia

A Facebook, a Twitter, a Google stb. Önmagában elég invazívnak tekintik - tehát mi történik, amikor egy szolgáltatást kérnek mindegyik elemzésére? Az egyszerű válasz az, hogy a BrandYourself könnyen betekintést nyerhet előfizetőibe. A BrandYourself felhasználhatja ezeket az adatokat megdöbbentően részletes másodlagos következtetések levonására, amint ez a Facebook esetében történik.

Annak ellenére, hogy a BrandYourself lehetővé teszi az emberek számára, hogy tisztítsák meg online jelenlétüket - elméletileg még mindig tudja, mi volt az emberek digitális lábnyoma. Sőt, a BrandYourself adatvédelmi politikája azt sugallja, hogy nyilvántartást vezethet ezekről az adatokról - ezáltal lesz az új digitális overlord, amely minden előfizetőjének korábbi titkainak titka. Az adatvédelmi politika 3.1 szakaszából:

"A BrandYourself személyes információkat gyűjt a jelenlegi, leendő és korábbi ügyfelei, ügyfelei, felhasználói, látogatói és vendégei vonatkozásában."

Zavaró politikák

Az irányelv 3.1. Szakasza azt sugallja, hogy még ha az előfizetők abbahagynák a szolgáltatás fizetését, a BrandYourself továbbra is megőrizheti (és feldolgozhatja) adatait. A politika alaposabb áttekintése rájött, hogy miért...

A BrandYourself engedélyezi magának, hogy hatalmas mennyiségű személyes adatot gyűjtsön a felhasználóitól. Ez magában foglalja információkat az (IP) címről, a cookie-azonosítókról, az ISP-ről vagy a mobilszolgáltatóról, a mobilhirdetési azonosítókról, a MAC-címről, az IMEI-ről, a hirdető azonosítójáról, a földrajzi helyre vonatkozó információkról, a hardver típusáról, az operációs rendszerről, az internetszolgáltatóról, valamint az „egyéb eszköz-azonosítókról és szolgáltatásokról amelyeket automatikusan hozzárendel a számítógéphez vagy az eszközhöz, amikor hozzáfér az internethez."

Ez egy hatalmas adatgyűjtemény, amelyet az előfizetőkkel kapcsolatos minden egyéb információ mellett könnyen felhasználhat bevételi forrás létrehozására (reklámozás, marketing és az adatok értékesítése révén). A politika azt sugallja, hogy valóban így használhatja az adatokat:

„A BrandYourself felhasználhatja a Személyes Információt anyagokkal az érdeklődésre számot tartó ajánlatokról, termékekről és szolgáltatásokról, beleértve az új tartalmat vagy a Szolgáltatásokat. A BrandYourself ezeket az anyagokat telefonon, postai úton, faxon vagy e-mailben biztosítja, az alkalmazandó törvények által megengedett módon. Ilyen felhasználások a következők:

  • Tartalom, hirdetések és ajánlatok testreszabása

  • Értesítés az Ön számára érdeklő ajánlatokról, termékekről és szolgáltatásokról

  • Szolgáltatás nyújtása az Ön és szponzoraink számára ”

Tedd magadra a rossz adatvédelmi irányelveket

Most vegye figyelembe, hogy számos olyan kockázatitőke-társaság, amely már beruházott a BrandYourself-ban, létezik linkek a reklámozáshoz, a marketinghez, az adatfeldolgozáshoz és -elemzéshez, az orvosi adatok elemzéséhez és sok más technológiához kapcsolódó iparághoz, amelyek profitálhatnak az emberek személyes adataiból.

Mintha ez nem lenne elég, a BrandYourself engedélyt ad magának az emberek „privát üzeneteinek” elemzésére. Ezenkívül arról is tájékoztatja a felhasználókat, hogy be kell fejezniük szellemi tulajdonuk ellopását:

„Ön beleegyezik abba, hogy a BrandYourself szabadon felhasználhatja az Ön által a Szolgáltatások révén beküldött kommunikáció tartalmát, beleértve az abban bemutatott ötleteket, találmányokat, koncepciókat, technikákat vagy know-how-t bármilyen célra, beleértve fejlesztést, gyártást és / vagy marketing áruk vagy szolgáltatások."

Mindezt egészítse ki a Szolgáltatási feltételek 6.1 szakaszába, és elég nyilvánvalóvá válik, hogy aggodalomra ad okot:

„Engedélyed a BrandYourself számára
Ön és a BrandYourself között a Tartalom és a Szolgáltatásokba beküldött vagy elküldött tartalom és a birtoklás tulajdonosa, és a BrandYourselfnak és leányvállalatainak kizárólag a következő, nem kizárólagos licencet adja meg: világszerte, átruházható és továbbadható licenc a felhasználásra, másolásra, módosítására, terjesztheti, közzéteheti és feldolgozhatja azokat a információkat és tartalmakat, amelyeket Ön szolgáltatásainkon keresztül nyújt be, további hozzájárulás, értesítés és / vagy kártalanítás nélkül Önnek vagy másoknak. ”

Tedd magad rossz vezérigazgatóvá

Amit a cégnek mondania kellett

Patrick Ambron, a BrandYourself vezérigazgatója és társalapítója elmondta a ProPrivacy.com-nak, hogy annak ellenére, hogy az adatvédelmi politikában találtak problémát, az előfizetőknek nem kell aggódniuk. Ambron mondta:

„2009 óta vagyunk, és soha nem fogunk pénzt keresni az adatokkal, amíg vezérigazgató vagyok. [...] Az egyetlen bevételi forrás, amely eddig valaha volt, az előfizetési modell. ”

Természetesen ezt a megjegyzést kell mondania a hitről, és az interjú során Ambron azt is nyilvánosságra hozta, hogy a cég 60% -át ma magánbefektetők birtokolják, így nem mindig adja meg a végső véleményét a társaság jövőbeli irányáról. Azt is beismerte, hogy „az adatvédelmi politika lehetővé teheti számomra, hogy holnap meggondoljam magam”.

Tiszteletére Ambron valószínűleg őszintén beszélt az interjú során. Szintén nyomás alatt állt - állítva, hogy a cég nem kezeli az adatvédelmi politikában meghatározott óriási adatmennyiséget. Ugyanakkor egyetértett abban, hogy a túlságosan széles körű adatvédelmi politika nem határozza meg egyértelmûen a fogyasztókat, hogy mi várható el az adatokkal, miután a BrandYourself kezébe kerül:

„Itt van a filozófiánk, itt van, amit tettünk, itt van, amit megmutathatlak neked, de ön véleményére a másik vég az, hogy ha nem fogalmazom meg ezt az adatvédelmi politikában, ez lehetővé teszi számomra, hogy meggondoljam magam. , és azt hiszem, hogy igazad van.

"Az adatvédelmi politika elméletileg lehetővé tenné számunkra, hogy pontosan azt tegyük, amit mond, igaz, valamilyen bevételi forrást építhetünk az adatokra."

Ezen őszinte megjegyzések ellenére Ambron sürgette, hogy ne felejtsem el, hogy a BrandYourself által elérhető adatok csak olyan adatok, amelyeket máshol már közzétettek. Ez érzése szerint kevésbé értékes. Arra a kérdésre, hogy miért olyan széles a politika? Ambron mondta:

"Jogi szempontból, hogy miért fogalmazták meg politikánkat annyira széles körűen, az az, hogy csak mindenfajta esetre vonatkozik, ha valaki azt állítja, hogy műszakilag vétkes módon megszakítottuk adatvédelmi ügyünket. ”

Ambron ismét elismerte, hogy: "Adatvédelmi politikánk nem áll összhangban a működési móddal és azzal, ahogy mondom.

Óvakodj a kapuőrtől

Az emberek megérdemlik a jogot, hogy megfelelően ellenőrizzék online jelenlétüket. És nem kétséges, hogy ha az emberek online adatokkal rendelkeznek, rendkívül nehéz lehet a takarítás. Úgy tűnik, hogy a BrandYourself érvényes megoldást kínál, amely azonnal felhívja a figyelmet az emberek vágyára. Ha nem lenne a riasztóan átfogó adatvédelmi politika, a szolgáltatás nagyon hasznos lehet.

Másrészt úgy tűnik számunkra, hogy az online történelem tisztázásának legjobb módja az, ha előrehalad és csináld magad. Ezzel korlátozza azokat a kapcsolattartási pontokat, amelyek hozzáférést biztosítanak személyes adataihoz, információihoz és fotóihoz.

A BrandYourself kiváló módszernek tűnhet online dolgok felfedezéséhez. Valójában azonban csak a Google első három oldalán keres, és kéri, hogy fizessen meg azért, hogy az összes fiókjában keressen.

Ha engedélyezi, hogy egy másik társaság hatalmas mennyiségű információt szerezzen rólad, és engedélyt adjon neki az adatok feldolgozására, megőrzésére és ebből származó nyereségre - ellentétesnek tűnik a digitális magánélet védelmére irányuló szándékkal..

Ambron azt mondta nekünk, hogy meg fogja vizsgálni a továbbiakban az adatvédelmi irányelvek fejlesztésének lehetőségeit, és ha valami lényeges megváltozik, felveszi velünk a kapcsolatot. Időközben azt javaslom, hogy a felhasználók tévedjenek óvatosan. Ha az irányelv megváltozik, a BrandYourself hasznos és megbízható szolgáltatássá válhat. Addig, amíg ilyen időre ... (a sárkányok idézéséhez) ki vagyok.

* UPDATE *

Beszélgetésünket követően Patrick Ambron a következő nyilatkozattal felkeresett velem:

"A beszédeink alapján már felvettem a kapcsolatot a jogi csapatunkkal. Az Egyesült Államokban töltött ünnep után azt tervezzük, hogy átnézzük adatvédelmi politikánkat, és megnézhetjük-e, hogy pontosabban tükrözzük működési módunkat és a magánélet általános filozófiáját. Soha nem szereztünk bevételt a felhasználói adatokkal, mert törődünk a felhasználói adatvédelemmel és az átláthatósággal, ezért szeretném, ha az irányelveink ezt tükrözik.")

Kép-jóváírások: sajtócsomag a brandyourself.com webhelyről, a politikai kép a brandyourself.com adatvédelmi politikájából,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me