A Kape technologies, a globális VPN óriás CyberGhost mögött álló cég bejelentette egy versengő VPN márka - a ZenMate - megvásárlását. A megalapított német VPN-szolgáltatót egyenesen a Man-szigeten található székhelyű technológiai cég vásárolta meg.


A ZenMate augusztusban bejelentette, hogy elérte a 45 millió telepítést. A Kape azt vásárolta meg, hogy megerősítse már erős európai jelenlétét a digitális adatvédelmi piacon. Ido Erlichman, a Kape vezérigazgatója így kommentálta:

"Az adatvédelmi megoldások biztosítása kulcsfontosságú a Kape számára, mivel a piac várhatóan folytatja kétszámjegyű növekedését az elkövetkező években. Ezért örömmel adjuk hozzá a ZenMate-t meglévő portfóliónkhoz, mivel ez nagymértékben kiegészíti, megerősíti jelenlétünket Európában és bővíti SaaS felhasználói bázisunkat. ”

Az akvizíció magában foglalja a ZenMate-t és annak anyavállalatát, a ZenGuard-ot.

"A fogyasztói biztonsági szoftverekkel foglalkozó Kape örömmel jelenti be a ZenGuard GmbH és a ZenMate, a többplatformos biztonsági szoftverek üzleti vállalkozásának teljes kibocsátott részvényének megvásárlását, amelynek középpontjában a virtuális magánhálózati megoldások nyújtása áll, a teljes 4,8 millió euró ."

A ZenMate Features előnézete

Előre változások?

Az akvizíció nyomán a ZenMate folytatja a kereskedelmet a saját neve alatt. Ez azt jelenti, hogy a meglévő előfizetők egyszerűen pihenhetnek. Valójában a fogyasztók a VPN infrastruktúrájának és szoftverének továbbfejlesztéseit várják el, a fejlett funkciók várhatóan a Kape meglévő VPN-jéből, a CyberGhostból származnak. Andrei Mochola, a ZenMate vezérigazgatója üdvözli a ZenMate jövőjét.

„Nagyon örülünk, hogy csatlakozhatunk a Kape családhoz, és együttműködésbe kezdünk különféle csapatokkal a legjobb online védelem és felhasználói élmény biztosítása érdekében. Úgy gondolom, hogy társaságaink között természetes szinergiák vannak, amelyek elősegítik az üzleti élet növekedését az összes lehetséges területen, nem korlátozódva a VPN-re vagy a rosszindulatú programok elleni védelemre. ”

A jövőbeli dolgok jele

A Kape által egy konkurens VPN márka megszerzése az utóbbi időben fokozódó tendencia folytatása: egy olyan tendencia, amely a jövőben várhatóan hógolyóssá válik. A kisebb VPN-cégek számára a jövő tisztességesnek tűnik, sokan már küzdenek a versenyben egy lassan kialakuló maroknyi VPN-óriással.

A piac zsúfolt, a verseny magas, és a biztonsági iparág egyes legnagyobb szereplői stratégiailag lépnek be. Nem meglepő, mivel a VPN-k évi 16 milliárd iparágúak - ez várhatóan 2025-re megduplázódik 2025-ig.

2012-ben a Symantec, a népszerű Norton víruskereső mögött álló cég, elindította a saját VPN nevű Norton WiFi Privacy nevű VPN-t. Ezután tavaly a Symantec megvásárolta a SurfEasy-t egy kanadai VPN-t, amely már 2010 óta működik.

A Kaspersky Labs - a neves orosz vírusvédelmi és internetes biztonsági cég - tavaly elindította a VPN nevű biztonságos kapcsolatot. 2013-ban a Facebook megvásárolta az Onavo izraeli VPN céget. Márciusban a McAffee elmélyült a VPN piacán, és megvásárolta a kanadai VPN szolgáltatót, az TunnelBear-t. Az akvizíció idején a McAffee megjegyezte, hogy az Tunnelbear technológiáját a meglévő VPN szolgáltatásába (Safe Connect) kívánja integrálni..

Kape logó

Küzdeni

A Kape megvásárolta a ZenMate-t, és ez azt bizonyítja, hogy nemcsak a Big Tech újonnan érkezett vásárlói hajlandóak felvenni a versenytárs VPN-márkákat. Tavaly a StackPath, a CDN cég, az amerikai VPN óriás IPVanish mögött, ugyanezt tette a StrongVPN megszerzésével. A pletykák szerint a VPNHub-ban valószínűleg volt valami játék - a PornHub idén indította el a VPN-t..

Martin Muller, a PrivateVPN vezérigazgatója úgy véli, hogy a jövőben várhatóan „agresszívebb megközelítést” tapasztalunk az ilyen típusú akvizíciókban. Muller mondta a ProPrivacy.com-nak,

"Azt hiszem, hogy egy piac konszolidációt tapasztalunk, és nem titok, hogy néhány vezető cég felkeresett minket."

Muller szerint „valószínűleg olcsóbb vásárolni a kisebb VPN-szolgáltatókat, mint rengeteg pénzt költeni a reklámozásra.” Ezzel szem előtt tartva valószínűnek tűnik, hogy sok kisebb VPN-hez rendszeresen fordulnak ajánlatok. Csak az idő fogja megmutatni, de valószínűnek tűnik, hogy legalább néhány ilyen szolgáltató bevonja a kivásárlási javaslatokat, amelyek túl jóak a megtagadáshoz..

A VPN-piac jövőjére vonatkozó bullish előrejelzésekkel - ezek a kisebb cégek biztosan abban reménykednek, hogy a fejüket a víz felett tartják a lehető leghosszabb ideig; addig, amíg magasabb eladási árat tudnak eladni.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me