Netflix sorozat neked


Hátborzongató új Netflix-thriller Sokan közülünk azon gondolkodnak, milyen könnyű lenne egy új partnernek online követni minket.

A New York-i társkereső dráma december 26-án esett a Netflixre, és állítólag az első négy hetében meghaladta a több mint 40 millió nézőt. A sorozat csillagjai Penn Badgley, mint Joe Goldberg, egy rögeszmés könyveskereskedő, aki keményen esik a mániás-pixie-álom-hercegnő és a törekvő író, Guinevere Beck iránt, akiket Elizabeth Hall játszik..

Tehát hogyan tudjuk biztosítani eszközöinket és titkait a szerelmesektől?

Itt áll hét dolog a digitális adatvédelemmel kapcsolatban, amelyet a műsorból megtanultunk, vagy pedig megnézheti az Ultimate online Privacy Guide-ot, amelyben további információkat találhat az online biztonságról.

Nem érhető el a Netflix régiójában?

Ha "te" nem érhető el az Ön régiójában, feloldhatja a Netflix blokkolását VPN szolgáltatás használatával. Csak néhány VPN-szolgáltatás működik a Netflixnél, ezért a VPN kiválasztása előtt feltétlenül végezzen kutatást.

A VPN lehetővé teszi a Netflix nézését iskolában vagy munkahelyen. A legtöbb iskola vagy munkahely blokkolja a Netflix-et a WiFi hálózatokon.

Győződjön meg arról, hogy készülékei tűzvédettek

Mindannyian összehúzódtunk, amikor Joe felvette Beck telefonját, és csap behelyezése nélkül kinyitotta azt.

Fájdalmasan nyilvánvaló, de győződjön meg arról, hogy telefonja (és az iPad stb.) Védett tűvel rendelkezik. Ha lehetősége van kiválasztani a készüléken egy gyors automatikus lezárási időt (legfeljebb egy vagy két perc), akkor is, ha dátuma szeretne egy pislogni, miközben fürdõszobát vesz igénybe.

Ha lehetséges, használjon négynél több számot a PIN-kódjában, a legtöbb alkalmi hackerek automatikusan feltételezik, hogy csak négyet használt.

Biztonsági (vagy leállítási) a szociális

Miközben nem az áldozatokkal vádolt kitalált karakterekről szólunk, Joe képességének nagy része a Beck kihallgatására képes volt, mert a közösségi média-fiókjaiban nyilvánosan elérhető információmennyiség állt fenn..

Nyilvánvalóan ezekre a közösségi hálózatokra támaszkodunk társadalmi életünk megszervezése és kapcsolattartás céljából a szeretteinkkel, így a leállításuk nem mindig választható. Biztosíthatjuk azonban, hogy a lehető legbiztonságosabbak legyenek.

Először, tartson be beszélgetéseket arról, hogy hol indul italt a hétvégén, az ütemtervtől mentesen és szigorúan a DM-kben.

Másodszor, ellenőrizze, hogy hozzászólásait és fényképeit csak a barátokkal osztják meg, nem pedig a barátok barátaival, és soha a nyilvánossággal. Ezután gondosan kurálja a barátok listáját. Végül győződjön meg arról, hogy megváltoztatja a beállításait, hogy minden olyan képet áttekintsen, amelyet barátai az ütemtervükön jelentenek meg, mielőtt megjelenik. Ez segít ellenőrizni a megosztott információkat..

Erős jelszavak

Klisé, de soha ne használjon jelszóként gyermekkori kisállat nevét vagy élethosszig tartó bejegyzés nevét, még akkor sem, ha irodalmi örökös vagy. Mindig használjon hosszú és összetett jelszavakat, szabványos betűk, nagybetűk és számok kombinációjával, és minden szolgáltatáshoz mindig használjon külön jelszót.

Ha van MacBook, fontolja meg a rendszerbeállítások bekapcsolását, és állítsa a szükséges jelszómezőt „azonnal” értékre. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal újra be kell írnia a jelszavát, amikor a Mac alszik, idegesítve, de a kúszásbiztos is..

Jelentkezzen ki a felhőből

Legtöbben felhőalapú tárolást használunk manapság fájlok és képek készítéséhez, egyre inkább a legszemélyesebb adataink biztonsági mentésére, tárolására és megosztására. A felhőalapú hozzáférést valószínűleg több eszközön megosztjuk, például egy telefonról biztonsági másolatot készítünk laptopunkra, akár manuálisan, akár automatikusan.

Ha ezeknek az eszközöknek az egyik hiányzik, vagy hackerek férnek hozzá hozzájuk, férhetnek hozzá fájlokhoz az összes felhővel csatlakoztatott eszközön. Ez azt jelenti, hogy érdemes tudni, hogyan lehet távolról kijelentkezni a felhőből.

Az iCloud segítségével egyszerűen kiválaszthatja a Beállítások alkalmazást, és megnézheti az összes eszközt, amelybe jelenleg be van jelentkezve az iCloud segítségével. A hozzáférés visszavonásához egyszerűen kattintson az eszköz melletti kis keresztgombra, hogy eltávolítsa azt az iCloudból. Miután ezt megtette, ne felejtse el azonnal megváltoztatni a jelszavát.

Ne feledje, hogy a WhatsApp-fiók összes felhőalapú biztonsági mentését kikapcsolhatja a csevegések elérésével, majd a csevegés biztonsági mentésével és az automatikus biztonsági mentés kikapcsolásával..

Duplázza meg biztonságát

Ha kétszer biztos abban, hogy valakit távol tartson az online fiókoktól, például a Gmailről, beállíthatja a Két tényező hitelesítés funkciót. Ez egy olyan rendszer, amely nem csak a felhasználónevet és a jelszót igényli. Szükség van egy numerikus kódra is. Ezt a kódot általában az okostelefonra küldi szöveges üzenettel.

Bekapcsolhatja a Microsoft szolgáltatásokhoz és webhelyekhez, valamint a Dropboxhoz. Lehet, hogy enyhe kellemetlenség, ám mindenkit, aki kitalálhatja az Ön jelszavát, ki kell zárnia a fiókjából.

Tartsa a privát fájlokat zár és kulcs alatt

Ha valakinek sikerül bejelentkeznie a számítógépére, ellenőriznie kell, hogy nem fér hozzá a leginkább privát fájlokhoz. Különösen akkor, ha a legjobb barátja alattomos őszinteket tárolt.

Windows rendszeren (de a Windows 10 kivételével) titkosíthatja a fájljait, hogy megvédje őket. Kattintson a jobb gombbal (vagy nyomja meg és tartsa lenyomva) egy fájlt vagy mappát, és válassza ki a tulajdonságokat, majd válassza a speciális gombot, és jelölje be az adatok biztonságos titkosításának tartalmát. A speciális attribútumok ablak bezárásához válassza az OK lehetőséget, válassza az alkalmazást, majd az OK gombot.

Mac számítógépeken az „előnézeti alkalmazás” használható fájlok titkosításához. Nyissa meg a képet az előnézeti alkalmazás segítségével, válassza a „Fájl formátumban exportálás” elemet a fájlmenüből, nevezze át a kiterjesztést „.pdf” névre a legördülő ablakban, majd kattintson a részletek megjelenítése elemre. Ez lehetőséget ad a fájl titkosítására és a jelszó beállítására. Ez a módszer működik minden olyan képfájlnál vagy dokumentumnál, amelyeket az előnézeti alkalmazás nyithat meg.

Törölje az előzményeket

Manapság szinte az összes böngésző, beleértve a Safari, a Chrome és a Firefox, lehetővé teszi a böngészést az interneten egy privát böngészési mód használatával, amely blokkolja a sütik használatát, és megakadályozza az internetes előzmények mentését. Mindig jó, ha saját böngészéssel böngészünk. Ha elfelejti használni a privát böngészőt, ne felejtse el rendszeresen törölni az előzményeket, és törölje a gyorsítótárat, különösen akkor, ha eszközt (akár váratlanul) megosztja másokkal.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me